9. oktober 2013

Surprise - den staude så jeg ikke sidste år.


Jeg troede, jeg havde styr på, hvad der oprindeligt var her i haven, men pludselig stod denne asters og lyste op med sine farverige blomster, som ville den sige surprice her er jeg. Den havde jeg ikke bemærket sidste år.
Den stod i det runde bed ved terrassen, som jeg endnu ikke har fået gjort ordentlig ren. 
Bedet er fyldt med ukrudt, efeu, vildskud fra diverse buske og græs. Mellem alt det uønskede står der nogle sejlivede stauder, der har overlevet på trods.


Den er faktisk ret flot i farven. 
Jeg er gået i gang med at rede stauder fra bedet. Der bliver nemlig også en del rødder, der skal trækkes op her, og det vil være ærgerligt, hvis stauderne forsvinder helt, når der forhåbentlig til foråret bliver rodet rundt i jorden med en stor maskine.

8 kommentarer:

 1. Pas på den asters, det kan godt være en af de invasive, så god idé at sætte den et sted, hvor den gerne må brede sig. Kønne er de ingen tvivl om det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Foreløbig er den sat i planteskolebed.

   Slet
 2. Måske blomstrede den ikke sidste år, hvor der var så lidt sol. Den passer fint til jeres projekt med masser af plads.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du sikkert ret i, for der er kommet mere lys ned i det bed i år.

   Slet
 3. Sikke en dejlig have-gave - sådanne små overraskelser som man netop oplever ude i haven og som netop viser os, at styre det hele, det kan vi - heldigvis - ikke... Der ligger mange små overraskelser gemt i jorden:0)
  Skøn farve og meget fint fotograferet!

  Dejlig eftermiddag fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt, når der dukker planter op, man ikke anede var der :-)

   Slet
 4. Jamen så fin en asters. Selvom den breder sig, har du jo pladsen til at lade den gøre det. Den lyser ihvertfald op. Dejlig overraskelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt klar over, at nogle asters kan brede sig voldsomt, men i første omgang beholder jeg den, så må jeg se, hvornår der bliver lavet et bed, hvor den kan indgå som en del af beplantningen.

   Slet