5. oktober 2013

Mere skovsti

Dagen startede op med dis og finregn, men med en behagelig temperatur, altså fint havevejr :-)
Den anden dag satte jeg bl.a. af til en forlængelse af skovstien, og sådan en afsætning står jo og skriger på, at der skal gøres noget ;-)


Jeg elsker at anlægge nyt, så på med arbejdstøjet og i gang med at fjerne græs.


Græsset var nemt at skrælle af inde under træerne,.........


..........så allerede efter en time var jeg godt i gang.


En time senere var det afsatte stykke sti ryddet :-)
Det kommer hurtigt til at syne af lidt mere.
Til højre for stien er der allerede lidt havepræg over beplantningen. Der er Vinca og Efeu i det stykke. Sidste år stod der også en enkelt Judaspenge, men efter vi fik tyndet lidt ud i læhegnet i foråret, kom der så meget lys ind, at mange små nye Judaspenge kommer op. Det skal nok blive flot til næste år, når de står i blomst. Skønt når noget af beplantningen nærmest bliver serveret på et sølvfad :-)

Lidt lugning skal der dog også til, for der titter både græs og andre uønskede vækster op ind imellem, men jeg tror det bliver forholdsvis let, at få det stykke pænt.


Endnu engang kunne jeg glæde mig over alt det flis, vi fik lavet i foråret. Alt er meget lettere, når de materialer der skal bruges, er lige ved hånden.


Flis i et 10 cm tykt lag blev kørt ud på stien.


Efter 3 timer var det stykke sti anlagt :-)
Lysten til at fortsætte med mere sti var stor, men omkring 45 m2 græs venter på at blive vendt, der hvor det orange-gule bed skal være, så jeg valgte at være lidt struktureret og følge min plan - gravearbejdet er påbegyndt...............

16 kommentarer:

 1. Flot sti du har fået lavet på tre timer, det går rask fremad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gik rigtig fint, græsset var let at fjerne og jeg mødte ikke mærkelige ting og sager i jorden......

   Slet
 2. Effektiv arbejde - og respekt for at du holder dig til planen... noget jeg har mere end svært ved nogle gange ;o)
  Vær du glad for, at I selv har flis. Jeg står og mangler noget, men med de priser bliver jeg godt nok lidt nærig... 1500 for 6 meter... pyhhh :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt klar over flis er dyrt. Det er en af grundene til, vi selv står og laver flis gennem en lille kompostkværn (den har vist tjent sig selv ind). Det vil være tåbeligt at bruge masser af benzin, eller penge til containere på at fragte bjerge af grene væk fra haven, for derefter at betale for at få flis ind i haven.
   Det tager tid, at udnytte de grene der er i haven, men med almindelige lønindtægter bliver vi nødt til at tænke os om, hvis drømmen om en stor have skal realiseres, og vi skal bl.a. bruge mange m3 flis.

   Slet
 3. Hvor ser det godt ud især med flis på. Det er skønt med et skovområde i haven til alle de dejlige skovplanter. Vejret var skønt igår, og jeg fik også varmen af at grave brændenælder væk, og sætte storkenæb istedet. vejret i dag er lige så skønt. Dejligt med godt vejr til alle de haveprojekter der stadig venter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det pynter med flis, men det betyder også, at der ikke kommer ret meget ukrudt op på stien. Det er kun senegræs og mælkebøtter der trænger igennem.
   Storkenæb er langt at foretrække frem for brændenælder :-)
   Jeg vil også smutte i haven og nyde solen.

   Slet
 4. Det er utroligt, så beboet stierne får haven til at virke, i modsætning til den store, grønne flade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der kommer ligesom lidt mere havepræg over det :-)

   Slet
 5. Hej Vivi.Du er da en effektiv kvinde.Godt gået med at grave al det græs væk.....og det der bare godt ud med flisen.
  Og så venter da oveni købet 45m2 mere.....du kommer ikke til at kede dig.
  Rigtig god arbejdslyst Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej kedsomhed er ikke lige det, der fylder mest i mit liv ;-)

   Slet
 6. Du er sandelig en flittig pige:-) Jeg synes også at det allermest spændende at skabe noget nyt, og stier i haven er da et must

  SvarSlet
  Svar
  1. Stier skal der til. Det gør en have spændende.
   I vores gamle have havde vi også stier.
   Jeg er også vild med at anlægge nyt, så det er med at få lavet det hele så vedligeholdelses venligt som muligt, så al min tid ikke skal gå med at pille ukrudt.

   Slet
 7. Hej. Hold da op, sikke en energisk arbejdsom havekvinde du er. Det er spændende at følge dine projekter for man kan godt fornemme og få et overblik over hvor du er på vej hen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig, at jeg får formidlet mine projekter på en måde, som giver overblik.

   Slet
 8. Ja jeg er slet ikke i tvivl om at du er i dit es når arbejdstøjet er trukket på og projekter kan sættes i gang Vivi - og så godt det bliver med jeres skovsti - og vejret er jo den rene gave til havenisserne landet rundt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Vejret er rigtig med os havetosser lige nu, og ja, havetøjet er nok det tøj jeg slider mest på, for det er det jeg befinder mig best i ;-)

   Slet