7. oktober 2013

Friske råvarer direkte fra haven, men jeg har noget at lære.........


Det er skønt at hente råvarerne til et måltid mad direkte fra haven :-)


Aspargskartofler, gulerødder, majs og persille.


Lækkert ser det ud.
Det er de første majs jeg nogensinde har dyrket, og vi glædede os til at smage majs direkte fra haven. 
Men, men skuffelsen var stor, jeg har ladet dem sidde på planterne alt for længe - de smagte melet - Zita kunne dog godt li at gnave i dem..........
Jeg har gået i den tro, at majskolberne var for små, og burde vokse sig større, før de ville være værd at plukke, derfor har jeg ventet og ventet.
Hvad har jeg så lært af det!! Hjemmedyrkede majs bliver ikke nødvendigvis så store, som dem jeg køber i butikkerne, men de kan være modne alligevel ;-)

6 kommentarer:

 1. Jamen det ser da lækkert ud....lige til at få mundvand af. Da jeg havde køkkenhave havde jeg også majs i haven, de smagte altså godt. Men dem man køber i dag, er også lækre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må prøve med majs igen til næste år, og så få plukket dem lidt før ;-)

   Slet
 2. Hej Vivi
  Mums jeg bliver da helt sulten, det ser så lækkert ud. Jeg kan godt se at dine majs har stået for længe. Det med størrelsen tror jeg kommer helt an på hvilke frø man køber.
  Jeg køber mine majs, gulerod og rodfrugt frø fra Suttons i england, de har prima frø til billige penge. Vi kan vende tilbage til det til foråret hvis du vil, så kan du få navnene på de majs jeg køber hvis du har mod på at prøve igen ;o).

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vist en del hvad angår sorter, jeg skal til at sætte mig ind i, når jeg vil dyrke grøntsager. Alle mine frø er i år købt i den lokale dagligvare butik.
   Jeg er bestemt interesseret i at høre, hvilke sorter du har god erfaring med. Majs vil jeg prøve igen, vi elsker majs, så der er ingen grund til at opgive efter kun et forsøg.

   Slet
 3. Hej Vivi
  det er godt at plante forskellige sorter majs. Majs af samme sort modner inden for en uges tid. Når støvdragerne er visnet er majsen moden. Hvis du planter i en firkant i stedet for på række er der større chance for god bestøvning. Det skyldes, at hvert enkelt korn skal bestøves og det går sjældent så godt, hvis de står på en enkelt række, Men dine ser fine ud :-)
  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren. Hvor er det dejligt, at du og andre deler ud af viden og erfaringer.
   Jeg må på udkig efter flere forskellige sorter.
   Det er ikke planen, at der skal plantes i rækker på sigt, men det er hurtigt og nemt, her i opstartsfasen, hvor køkkenhaven endnu ikke har nået fuld størrelse.

   Slet