6. oktober 2013

Der graves


Sikke dog et skønt vejr vi har haft i dag.
Solen skinnede lige fra morgenstunden, det giver masser af energi, så det var med at komme ud og grave.
Jeg forventer, at få plantet et par bøgehække her i efteråret. Langs snoren, hvor den ene hæk skal stå, fjerner jeg græstørvet helt. Jeg gider ikke kæmpe med de tørv, for hver eneste hækplante der skal i jorden.

Endnu engang er jeg kommet ind i et område, hvor der dukker "spændende" ting op af jorden - knuste tagplader, en stor rusten blikplade, lidt glas og en enkelt plastikdunk, hmm......... sådan noget svineri !! 
Nå pyt, der er kun en vej, det skrammel skal væk. 
Arbejdet skrider fornuftigt frem, og ved næste pind er jeg halvvejs gennem stykket.


Det er ensformigt og lidt hårdt at grave, så ind imellem gik jeg over og ordnede i planteskolebedene, så nu kan de gå vinteren i møde i rengjort stand :-) 


Det glæder mig, at bedet begynder at tage form, så gør det ikke så meget, at kroppen er lidt træt her til aften ;-) Den anden hæk jeg vil have plantet i år, er den der skal gå fra pinden først for i billedet, og ned bag solsikkerne, så jeg kan få adskilt planteskolebedene fra køkkenhaven.

12 kommentarer:

 1. Godaften Vivi.Hold da helt op hvor jeg beundre din energi......for der er da godt nok meget at gå i krig med.Men er sikker på at det bliver rigtig godt når du får sat en hæk til at adskille haven lidt.
  Er selv rigtig glad for alle de nye bede jeg har nået i år......men min have kan jo stå i et lile hjørne hos dig.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ganske rigtigt meget at arbejde med, men jeg har også sagt, da vi flyttede ind, at om 10-12 år forventer jeg der står en fornuftig have. Dvs. at grunden som helhed tager sig ud som have, dog uden at der er gået i dybden med detaljer. Altså har jeg 8-10 år endnu til at få styr på de store linier, før min tidsplan skrider, så mon ikke det kan lykkes ;-)

   Slet
 2. I har allerede fået lavet rigtig meget i haven, men nu hvor du har fået sat pæle og er begyndt at grave ud til prydbede bliver det rigtig meget at se, at der sker noget. Det tyder allerede rigtig godt, så glæder mig til følge den videre forvandling :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige nu laver jeg noget, som er ret synligt ;-) Der vil dog stadig være en del arbejde, som ikke syner af så meget, selvom der er meget arbejde i det. Vi har en masse der skal fældes og beskæres, når bladene falder til jorden.

   Slet
 3. Hej Vivi
  Nu skal jeg lige love for, at haven begynder at tage form. Det ser rigtigt godt ud, og nu kan man rigtigt fornemme havens linjer ;o)

  SvarSlet
 4. Når nu det skal være så er det bare skønt at du har vejret med dig så går arbejdet nemmere. Det bliver godt når du får hækkene op og jeg forstår godt at du fjerner græstørvene.
  Forsat god arbejdslyst:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget sjovere at gå udenfor, når solen skinner, end hvis regnen stod ned.
   Jeg er meget spændt på at få et par hække op, for så begynder der at komme lidt rumfornemmelse. Køkkenhaven skal også have en hæk mod øst, men det bliver nødt til at vente, til buske og rødder er trukket op.

   Slet
 5. Det ser allerede rigtig fint ud. At plante hække er måske ikke det mest inspirerende havearbejde, men de gør en enorm forskel, når de begynder at se ud af noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hække gør en stor forskel. Der går lige et par år, før de begynder at se ud af noget, men så går det også stærkt.

   Slet
 6. Flot stykke arbejde, du har knoklet godt.. og det ser allerede nu godt ud !!

  SvarSlet