13. oktober 2013

Gule og orange blomster, samt gyldne efterårsfarver.


Mine staudekrysantemum står endnu og lyser op med de gule og orange farver. Jo længere vi kommer hen på efteråret, bliver blomsterne mere og mere gule.


De kompakte blomster og de lette græsstrå udgør et smukt makkerpar. 


Jeg synes, farverne i disse tagetes er skønne :-)


Morgenfruerne leger stadig med, de har blomstret og blomstret i flere måneder. De hører absolut til nogle af mine yndlinge. Ufatteligt så meget glæde en pose frø kan bidrage med.


Den gule solhat har jeg også en svaghed for, og de skal naturligvis indgå i mit orange-gule bed.


Det er skønt at gå i haven og nyde træernes fantastiske farveforvandling fra grønt til gyldent.
Hostaerne er et sandt festfyrværkeri ud i gyldne farver. 


I haven er der ikke sket det helt store, men der arbejdes på at gøre klar til hækplantning.

18 kommentarer:

 1. Utroligt så mange orange blomster, du kan vise. her er det mest bladene, der er gyldne, men de er jo også noget af et festfyrværkeri, som du skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes en del gule og orange blomster holder til langt hen på efteråret. Håber på at have et helt fantastisk bed i de farver til næste efterår :-)

   Slet
 2. Den gule solhat har også blomstret længe hos mig i år. Det er en rigtig "overlever"
  Held og lykke med hækken, du har også et ordentligt stykke, der skal ordnes.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja solhatten er altid god, og tillige har den flotte frøstande hen over vinteren.
   Jeg synes det bliver spændende at følge vores hække, som bliver plantet næsten samme tid, men i to forskellige størrelser. Hvilken jord har du? Her har vi sand. Jorden betyder jo også rigtig meget.

   Slet
 3. Sikken en masse gule og gyldne farver, din staudekrysantemum ser fin ud også sammen med græsserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Græsser er gode mange steder :-)

   Slet
 4. Hej Vivi.Sikke da et farveorgie du viser.Man bliver helt glad i låget.
  Kørte hjem fra landet forleden.....og sikke smukke farver der var at nyde.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nogle gode farver på denne årstid.

   Slet
 5. Hej Vivi
  Heldigvis er det tilladt at have mange yndlinge ;o).
  Skønt som de gul/orange farver lyser op på denne lidt grå dag ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yndlinge har jeg mange af, og heldigvis er der planter der passer til enhver årstid og stemning.
   Hos os har vi haft det skønneste vejr, og solen har skinnet det meste af dagen.

   Slet
 6. Jeg stod også og kiggede på hostaene i dag og beundrede de flotte høstfarver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hostaer er gode både når de står frodige og fyldige om sommeren, men pryder bestemt også bedene med deres gyldne blade i efteråret :-)

   Slet
 7. Det var en flot gul krysantemum. De gyldne farver er meget smukke og du har fanget dem flot med kameraet. Jeg kan godt forstå, at du har nydt dagen i dag, så meget du har knoklet de sidste mange dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev ikke til så meget arbejde i haven i dag. Vejret var lunt og solrigt, så det var nemt at sidde i en stol og falde hen i havedrømme ;-)

   Slet
 8. Flotte farver du kan fremvise, og helt så mange orange som du har, ser man ikke så mange steder. Det er et sandt festfyrværkeri sammen med de orange træer og hostaer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt li både de gule og orange farver, selv om det måske ikke lige er dem der er mest populære. Glæder mig til mit bed, som skal køre i de farver.

   Slet
 9. Nøj, hvor er det nogle skønne Chrusanthemums du viser *savle* :-) Og dejlidt at se en krukke med tagetes. Jeg har også min. en krukke hvert år. Jeg har måttet opgive dem i bedene pga dræbersneglene.
  Jeg ved ikke hvor meget du har prøvet Dagliljer, men de ville være oplagt i dit orange gule bed. De blomstrer jo flere måneder om sommeren og kommer i alverdens skønne gulorange farver. De er virkelig nemme planter. OG de falmer på dette tidspunkt med det skønneste gullige løv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de Krysantemum er skønne :-)
   Der er bestemt tænkt på dagliljer til mit bed. Jeg har 3 forskellige slags stående på lager, gule, helt orange og nogen i en mere brun-orange farve. Ud over dagliljerne har jeg i planteskolebedene en del forskellige stauder i de gule og orange nuancer. Gyldenris, monbretia, Rudbeckia/solhat (som er vist i dette indlæg) + en noget højere Rudbeckia, 2 forskellige solbrud, forårsvortemælk, gul violfrøstjeren, både gul og orange engblomme, skønhedsøje, tusindstråle, gul og orange nellikerod, løvefod, løvehale og et græs. Jeg har endnu ikke besluttet om de alle skal indgå i bedet, men der er da lidt forskelligt at starte med. Der er selvfølgelig også nogle planter, jeg gerne vil have i bedet, som ikke er på mit lager. Måske vælger jeg også at plante tagetes og andre etårige mellem stauderne.

   Slet