12. oktober 2013

Efterårsoprydning i haven, og fremtidsplaner.


Det er efterår, sommeren pakkes sammen og de sidste havemøbler kom ind i dag.
På terrassen står kun rosenakasien og en lærk, de plejer at stå ude hele året.


Det ser bart ud, men vinen pryder stadig.


Magnoliaen som står ved terrassen tager sig godt ud, efter at den fik noget luft. Da vi flyttede ind, stod der en stor stedsegrøn buske og klemte magnoliaen. 

Nu til en af mine fremtidsplaner. Nu kommer der en masse rod, men glem det, og prøv at følge belægningen langs stalden.


Her åbner vi døren ind i haven omme fra gårdhaven. Stuehuset er t.v. og stalden t.h. 
Kig lige frem, og fornem en lige linie.


Vi går langs stalden. Kig frem, så plankeværket står lige til højre for kigget.


Forestil jer at den lige linie fortsætter mellem den lille brændestak t.v. (der står faktisk også en ikke ret synlig pind i træstubben forrest som markering) og plankeværket t.h.
Her fra og frem skal der laves en pergola, som skal adskille køkken- og snithaven t.v. og en frugthave t.h.
Altså hække på de tre sider i køkkenhaven og pergola på den fjerde side.
Håber i kan fornemme linien fra døren, videre langs stalden som kommer til at lede blikket direkte ned gennem en pergola, der fører ud mod den vestlige ende af haven.


Her ses tydeligt på snoren, hvor en af hækkene skal plantes i år.


Jeg er i gang med at gøre klar til  hæk. 
Solsikkerne er fjernet, så jeg kan komme til at gøre jorden ren.
Til højre ses de sidste buske og træer, der er tilbage i det indslag, vi startede med at lave, til de planter vi bragte med herud fra vores gamle have.


I dag har jeg været i gang med at klippe grene ned foran i buskettet, så der bliver plads til hækken, og der kan komme lys og luft ned til den.10 kommentarer:

 1. Hej Vivi
  Her pakkes sommeren også stille og roligt sammen nu. Jeg bliver altså snart helt forpustet, af alt det du har gang i lige nu;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ingen grund til at blive forpustet. Jeg har fået masser af tid til rådighed, og er i haven næsten hver dag, så vil der jo ske noget :-)

   Slet
 2. Det bliver da bare super godt :0) Her klargøres der også til hæk..dog ikke ved køkkenhaven, selvom vi har talt om det, men det bliver ikke i denne omgang. Denne gang er det i haven ved stuehuset - så vi kan få lidt læ mod marken, nu der er fældet lidt..
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal også have hæk flere steder. Jeg har dog valgt at gå i gang i år, selvom der ikke er klar til det hele. Det er måske også meget godt at tage det i etapper. Den lange hæk jeg skal have plantet mod vest, vil også være med til at skabe læ i haven på sigt.
   Når buskettet mod nord bliver fældet, vil der også blive meget åbent i vores have i nogle år - ikke lige en ønskesituation, men en nødvendighed for, at det med årene kan blive godt.

   Slet
 3. Jeg må tilstå, at jeg ikke kunne følge med i forklaringen undervejs (rødmer) men er overbevist om, at det bliver godt. Det er alt andet, som du har været i gang med jo blevet.
  Det er en god fornemmelse, når man får plantet hæk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt i orden du ikke kan følge mig, for der er meget "uro" på de billeder. Senere bliver det mere synligt, hvad jeg mener.

   Slet
 4. Hej Vivi.Du knokler stadig på i din have.Spændende fremtidplaner du har.
  Men jeg synes godt nok at der er meget at tage fat på.......er sikker på at det bliver rigtig flot til næste år.Og en rigtig god ting med hække til at dele haven op.
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange ting, jeg gerne vil have lavet i haven, men det må tage, den tid der skal til, bare der sker lidt hvert år, så går det jo den rigtige vej :-)

   Slet
 5. Jeg er vild med din vin. Den ser bare super godt ud op af muren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er helt perfekt på den mur :-)

   Slet