14. oktober 2013

Skovhaven og klargøring til hæk.


Det store bed i skovhaven trængte til at få justeret kanterne, så det får en fin blød bue ud mod plænen, samt en sidste rengøring før vinteren.


Vejret var perfekt, så det var en fornøjelse at gå derude.


Kanter og rengøring blev klaret. Derefter gik jeg i gang med at udvide det store bed.


Igen handler det om at nedlægge græsplæne ;-)
Der skal også være tid til at nyde haven, og hvor er det godt, jeg tog nogle Rhododendroner med fra vores gamle have. Det blev til en god start i det store skovbed.
Hortensiaens farvestrålende blomst er med til at sætte kulør på bedet i efteråret. 


R. ´Lavendula´ har stadig lidt efterblomstring.


Der er noget hyggeligt ved en skovsti :-)


Her er en masse selv såede Digitalis, de får lov at blive stående.


Tilbage til arbejdet !
Jeg havde håbet på, at få alt græsset t.h. i billedet fjernet i dag, men sådan gik det ikke. 
Hen på eftermiddagen fik jeg fik en opringning fra planteskolen, at mine hækplanter er klar (troede først jeg kunne få dem senere på måneden), så der var lige et andet projekt, der trængte sig mere på. 


Jeg fik lidt småtravlt med at lave renden til hækken færdig. Det er der egentlig ikke så meget i, hvis det ikke var fordi, jeg også lige havde nogle jordbærplanter stående, som var "skuet" ned i lidt bar jord for tæt på, hvor hækken skal være. Altså i gang med at rengøre jord til jordbærplanterne,................


..................og få dem plantet ud, før jeg kunne blive færdig med renden til hækken.


Jorden ryddet. 
Jeg mangler kun lige at grave nogle få meter jord, og få kørt noget kompost på, så er jeg klar. Det ordner jeg lige i morgen først på dagen, inden jeg kører ud og henter hækplanter - jeg glæder mig :-)

14 kommentarer:

 1. Hvis man når det hele og kan lide arbejdet, gør det jo ikke noget, at man har mange gøremål. Det er utroligt en effekt, det har at få ordnet kanter. Faktisk irriterer det mig lidt, for jeg går ikke ligefrem ind for en friseret havestil, men sådan er det bare. De store rhododendron gør sig godt i bedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg selvfølgelig vild med at arbejde med min have, ellers gik jeg ikke i gang med sådan et projekt. Der er normalt ikke noget, jeg skal nå derude til bestemt tid, men hækken skal selvfølgelig i jorden med det samme.
   Jeg har et eller andet med kanter, og elsker, når de står skarpe. Det handler lige netop om den store effekt det har. Er græsset klippet, og kanterne står skarpe, er førstehåndsindtrykket velplejet, så ser øjnene det og uønskede grønne vækster i bedene får væsentlig mindre betydning.
   Et af mine mål med med vores have er at anlægge den, så den på sigt ikke bliver voldsomt plejekrævende, men kan se indbydende ud, både når den er friseret, men også når den ikke er det. Jeg vil jo også gerne kunne nyde haven, når jeg bliver gammel, og kræfterne ikke længere er de samme, som de er i dag.

   Slet
 2. Bare lige :) der er fart på dig, du får godt nok lavet noget. Godt det er fint vejr og ja godt du fik nogle rhododendron med dig fra din gamle have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det rykker egentlig hurtigt noget år vejret er godt, og man arbejder koncentreret i et jævnt tempo nogle timer. Ja det er super med de Rhododendroner, og så er jeg så heldig, at jeg også fik nogle skønne buske og småtræer med. De fleste af dem håber jeg også på, at få flyttet ud i bedet i år.

   Slet
 3. Hej. Jeg synes det er så hårdt at fjerne græs og køre det væk, så jeg har en anelse om hvor meget du slider i det. Det er ret godt gået. Jeg glæder mig til at se din hæk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også rigtig meget til at se, hvordan det tager sig ud, når de hækplanter kommer i jorden. Håber på at få de fleste plantet i morgen.
   Selvfølgelig er det lidt hårdt at fjerne græs eller grave en plæne ned i dobbelt dybde, men jeg er efterhånden ved at være i træning, det er en god hjælp.
   Det værste er faktisk at køre alt det græstørv ned i den anden ende af haven (50-70 m fra hvor jeg arbejder lige nu), armene kan godt blive lidt lange, hvis jeg får fyldt for meget på trillebøren, men det kan jeg jo kun takke mig selv for ;-)

   Slet
 4. Sådan kan dagsplanen ændre sig, men nu kan du så glæde dig over at jordbærplanterne er plantet og at du er klar til hækplantning - du har i hvertfald ikke drevet den af:o)
  Det er skønt at der er tid til nydning indimellem og dine Rhododendron ser ud til at trives på deres nye sted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lidt ændringer kom der, men pyt, det bliver godt at få de hække i jorden, det har jeg glædet mig til længe :-)
   Rhododendronerne har det fint på deres nye pladser, og de er vokset godt.

   Slet
 5. Ja ja det bliver spændende, og så får vi jo nok billeder at se af den fine nye hæk i morgen.
  Jeg ved godt du elsker skarpe kanter, det har vi skrevet om tidligere. Jeg er som Marie, kun vild med det skarpe, når der er gået en måned. Jeg kan ikke lide, at det bliver for pænt.
  Godt der er lidt for os alle!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid godt, vi mennesker er forskellige, og har forskellige holdninger og smag, ellers ville det hele blive for kedeligt.
   Jeg har det meget fint med, at der ikke er skarpe kanter i andres haver, og har bestemt heller ikke fokus på ukrudt, når jeg er på havebesøg. Når jeg er ude at se haver handler det om linier, planter/plantesammensætning og spændende detaljer, men i min egen have er det noget andet, og her ser jeg ALT. Dermed ikke sagt at jeg har en veltrimmet og ukrudtfri have, for det har jeg bestemt ikke, slet ikke efter vi har fået så stor en grund.

   Slet
 6. Hej Vivi
  Ja hos dig går det jo bare derudaf med fuld fart, heldigt du har det gode vejr med som samarbejdspartner ;o).
  Skarpe kanter er rigtigt flot, men det er nu ikke så tit, det står med skarpe kanter her. Det bliver rigtigt godt at få plantet hækken imorgen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg får heller ikke ordnet kanter så ofte her, som jeg gjorde i mine gamle have. Nyanlæg bliver de kommende år prioriteret højest.
   Ja det bliver godt at få plantet hæk.
   Det er blevet morgen. Jeg sidder og venter på, det bliver så lyst, at jeg kan lave noget udenfor ;-)

   Slet
 7. hej Vivi.Du knokler bare videre........men spændende at få hækken plantet.
  Der er nok at se til i så stor en have som du har.Har du ferie nu ?for du får da noget fra hånden.God arbejdslyst med hækken Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hækken er kommet i jorden i dag :-)
   Jeg har ikke ferie, men går hjemme. Jeg har fået en fyreseddel og en fin udtalelse, er fritstillet i opsigelsesperioden (5 mdr. fra 1. september), med lov til at fortsætte mit uddannelsesforløb i den periode.
   Jeg har det fint med, at det forholder sig sådan, så der er ingen, der skal have ondt af mig. Jeg håber og tror, jeg kan finde et nyt job til foråret, hvis jeg ikke er så heldig, at der dukker noget op inden.

   Slet