10. oktober 2013

Det er sjovt at arbejde med små nye buske og træer.


Der var en Magnolia  i haven, da vi flyttede ind. Den stod klemt mellem buske og træer, og var ikke blevet plejet. En gren lå hen af jorden, og havde sat rødder, jeg har bevidst ladet grenen ligge, til jeg var sikker på, der var et fornuftigt rodnet ved de nye planter. I dag klippede jeg grenen fri fra modertræet, og ikke mindre end 5 små nye Magnoliebuske kom der ud af den gren. 
De nye planter er kommet i planteskolebedet, hvor jeg kan pleje og forme dem. Håber de alle 5 overlever og udvikler sig til flotte og harmoniske planter :-) 


I samme bed som Magnoliaen står en rigtig flot Kristjørn, der har fine små mørkgrønne og helt blanke blade. Den er superflot i dekorationer. 
Den store busk skal væk, da den står alt for tæt på en stor, flot, bevaringsværdig troldhassel. Det ærgrer mig, men den står ikke godt, hvor den er. Jeg har derfor kravlet rundt inde under den, i håbet om at at finde nogle grene der havde sat rødder. 
Jeg fandt nogen med fornuftig vækstform, de er også havnet i planteskolebedene :-)
Jeg kan ikke bruge så mange ens buske i haven, men hvis de udvikler sig godt, kan overskuddet blive foræret væk, eller komme med på plantemarked. 


6 kommentarer:

 1. Hej Vivi
  Nej hvor spændende, jeg håber det lykkes så du får nogle fine buske som du kan vælge imellem ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror på, der kommer nogle fine planter ud af det :-) Jeg har flere andre planter stående, som jeg arbejder med.
   Pleje og saks kan man komme langt med :-)
   I min gamle have havde jeg en sydbøg. Den købte jeg som en forpjusket tot på et plantemarked, en plante som også havde slået rod fra en gren. Efter nogle år med beskæring, opbinding og mere beskæring, fik jeg det skønneste lille træ ud af det :-)
   Jeg er så glad for, at jeg har fået plads til at arbejde med planter på den her måde i lidt større stil, end jeg kunne i en parcelhushave.

   Slet
 2. Lækkert med gratis planter. Jeg har mange af alt muligt som selvsår sig, jeg har også tit tænkt, at dem kunne jeg sælge, men det er ikke blevet til så meget endnu. Dog er noget foræret væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Da vi boede inde i byen, havde jeg ikke plads til at have overskudsplanter stående i stor stil, og forærede væk til alle der gad have noget, men det var alligevel svært at få afsat alt. Bryder mig ikke om at smide planter ud. Her kan jeg prøve om jeg kan sælge lidt ved vejen, når jeg engang får lidt overskuds planter, men der kommer vist til at gå lidt tid endnu ;-)
   Prøv at potte lidt planter op, måske kan du også sælge lidt ved vejen, der er vel andre haveinteresserede end dig på Samsø.

   Slet
  2. Jeg har solgt en del her i eftersommeren mest stauder. Jeg sælger ikke ved vejen, da den ligger for langt væk fra os, men har annonceret på nogle Samsøgrupper på facebook. Det har da givet lidt :)

   Slet
  3. Det lyder som en god ide med de annoncer, og det er da meget bedre at sælge end smide væk. Det giver da også et lille tilskud til at købe nye planter for :-)

   Slet