11. oktober 2013

Først det grove - så lidt af det sjove.


Jeg har efterhånden skrevet det mange gange, først det grove, så det sjove. En af de grove ting er klaret, omkring 45 m2 er gravet ud til nye bede. 
Det føles godt at nå så langt :-)


Her set fra den anden side.
Bemærk lige de skønne efterårsfarver der er på buske og træer i læhegnet.


Jeg kunne slet ikke lade være, så nogle få planter kom i jorden i de nye bede - det er sjovt ;-) Her er det min medbragte benved, der er flyttet til en permanent plads i en af de orange-gule bede.
Jorden er tør selvom vi er midt i oktober, så der skal vandes godt.


Her er bedene med 3 planter: Benved, en flot Perikon og min nyanskaffelse Kirsebær kornelen.


Midt i det orange-gule bed skal der være en sti ind i køkkenhaven. Det er derfor jeg i dag skriver bedene. Der skal måske være en lille hvid låge i hækken engang med tiden.


Til venstre er jeg begyndt at fjerne græs, hvor der skal plantes hæk. Hækken skal fortsætte op bag solsikkerne, ja nærmest helt op til rønnen, som endnu står med de flotte orange bær. Det bliver spændende, at få rammet køkkenhaven ind på de to sider.


Dette billede er taget i den modsatte ende af det stykke, der på sigt skal omdannes til køkken- og snithave. Forgrunden af billedet skal også være en del af køkkenhaven, der er et stykke vej endnu inden det er på plads ;-)


Så er der lige der her vildnæs, der også skal fjernes, før den sidste hæk kan blive plantet, og køkkenhaven kan blive et rigtigt rum i den store have. Jeg håber der sker til foråret.

26 kommentarer:

 1. Sikke et stort arbejde - men ej hvor ser det godt ud. Ja vi har selv for nyelidt inddraget en god del af plænen til et nyt bed - så jeg kan bestemt huske hvor træt man bliver af det hårde arbejde. Og bagefter.... SÅ er det sjovt.
  Mange hilsner og god weekend.
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser godt ud med det bed i har lavet :-)
   Jeg synes, det var hårdest med gravningen de første par dage, tror gravmusklerne er ved at være trænede nu. Det er dog noget sjovere at plante end grave ;-)

   Slet
 2. Du går godt nok til den, skal jeg love for. Træls det er så tørt, det er svært når man hele tiden skal vande.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tørt er det, og godt med vanding er en nødvendighed, men glæder mig så til gengæld over, at vi har egen borring.

   Slet
 3. Du er virkelig flittig og vedholdende med den lidt mindre spændende del af havearbejdet. S det er velfortjent med lidt af det sjove.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nødt til at gøre noget, også i forhold til de mindre spændende opgaver, ellers kommer der jo ikke nogen ordentlig have ud af det ;-)
   Det føles til gengæld også ret godt, hver gang jeg kan sætte et flueben ved en udført opgaver :-)

   Slet
 4. Der er da virkelig noget at gå igang men. Hvor stor er grunden?. Du går til den og det skal nok blive godt. Hilsen Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores grund er 5043 m2, så ja, der er nok at gå i gang med.

   Slet
 5. Hej Vivi.Ja! du er bare så flittig.Men dejligt at man kan se et resultat af sit arbejde.
  Det bliver rigtig spændende at se det hele når du får det hele plantet til.
  Og god ide med en hæk til at afskærme køkkenhaven.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det jeg har gang i lige nu, er ret synligt, og det er bestemt en fornøjele, hver gang jeg når et delmål :-)

   Slet
 6. Hej Vivi
  Så fik du endelig taget hul på det sjove, ( det er nu engang sjovere at plante fremfor at grave græs og andre kedelige overraskelser op ). Det er dejligt du når at få plantet en del i det blivende bed i år. Husk nu også at lægge en masse løg i bedet, inden længe vil de piple op og starte den nye havesæson med et festfyrværkeri af farver ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror kun, det bliver de buske og træer der bliver plantet i det bed i år, Jeg skal lige have tænkt godt igennem, hvilke stauder der skal stå hvor, og hvad jeg mangler af stauder, men til foråret....... :-)
   Stauderne skal i, før jeg sætter løg, ellers ender det med, jeg får vendt rundt i dem.

   Slet
 7. Hvor er det dejligt at du nu begynder at kunne ane sammenhængen og sætte planter ud på deres blivende pladser... hvor må det være skønt, du har ventet længe på det! Fortsat god arbejdslyst, som altid er jeg imponeret over hvor flittig du er. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der begynder at komme nogle linier på plads, og til foråret vil jeg hente en masse gule og orange stauder ovre i planteskolebedene, og give dem en blivende plads :-)

   Slet
 8. Hold op hvor i knokler - det bliver bare så godt :0) Spændende at følge dine projekter..
  Weekenden står det også på havearbejde her på Gården. Vi har "indkaldt" en ekstra hjælpende hånd til træfældning og så skulle vi gerne have gjort klar til anlæg af græsplæne og plantning af hæk, så vi kan få lidt læ for vinden ude fra markerne ;0)
  Jeg håber også at få plantet lidt - men måske det først bliver i løbet af ugen..
  God weekend - og have arbejdslyst
  KH.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det lyder også som om, i har et større projekt i gang hos jer. God arbejdslyst :-)

   Slet
 9. Et kæmpestort bed - der bliver plads til mange skønne planter. Det må være skønt at gravearbejdet er tilendebragt, det er hårdt. Det lyder også fint med afskærming til køkkenhaven, du har virkelig tænkt over tingene. God arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt, at jorden er vendt til det bed, og der bliver plads til en del planter - godt jeg har en del af dem ,der skal bruges stående i planteskolebedene :-)
   Jeg har tænkt og tænker .mange tanker omkring haven, men det med hæk om køkkenhaven har længe været planlagt

   Slet
 10. Ja nu begynder det jo at ligne noget. Skønt at kunne plante ud og se, som du siger, noget af de sjove.
  Det bliver godt med den hæk rundt om køkkenhaven. Spændende at følge jeres store projekt.

  SvarSlet
  Svar
  1. I den kommende til skal jeg vist til at koncentrere mig om, at gøre klar til hækplantning. Det er med at får de vigtigste planter (buske, træer og hæk) plantet her i efteråret. Stauderne skal nok klare at blive flyttet til foråret.

   Slet
 11. Hold da op hvor du knokler. Men jeg kan godt forstå at du slet ikke kan lade være. Mine havefingrer kløer bare af at læse med i dine beretninger:-) Det lyder skønt med et orange bed, dem ser man stadig ikke mange af. Jeg glæder mig meget til at se dinr 'rum' blive til.

  SvarSlet
  Svar
  1. De kribler også i fingrene på mig efter at flytte en masse stauder over i bedet, men jeg skal lige gennemtænke placeringerne ordentligt, så det ikke ender med, det hele skal flyttes igen ;-) Jeg håber, jeg kan få mixet de gule og orange planter, så det kommer til
   at tage sig godt ud over en lang periode. Cornus mas er med til at give bedet en tidlig start, da den blomstrer meget tidligt på året. Ud over de tre træer/buske der er plantet, skal der en guldregn i, og selvfølgelig en masse stauder, løg og nogle græsser.

   Slet
 12. Jeg er virkelig imponeret over hvad du kan få udrettet på egen hånd. Du får virkelig ordnet noget.

  SvarSlet
 13. Hvor er det godt gået. Det bliver en smuk og storslået have, I får så småt henad vejen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber, jeg med årene kan få skabt en skøn have. Der blvier arbejdet på sagen ;-)

   Slet