19. oktober 2013

Druesaft


Druesaft har aldrig været med i mit univers, før jeg læste om det i blogverden.
Det var egentlig ikke planen, druerne skulle bruges til saft i år, men det har vist sig, at der var flere druer, end vi kan nå at spise. 
Jeg synes, det er synd, hvis druerne går til spilde, så derfor blev de sidste klippet ned i dag, 2 store skåle kunne de fylde.


Jeg var noget spændt på smagen, men den er fin.
Næsten 2 liter af den herligste druesaft blev det til :-)

12 kommentarer:

 1. Hej Vivi.Dejligt at se at du også bruger druerne til at lave saft.Ved jo ikke om det lige var mig der inspirerede dig......men er glad for de 14 flasker jeg har lavet.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du var bestemt den der inspirerede mig mest til at komme i gang med druesaften :-)
   Jeg fik 2 flasker ud af mine druer i år, men jeg forventer druehøsten bliver forøget en del de næste år. Det er super, at de kan bruges til saft.

   Slet
 2. Hej. Ja, jeg har også set i haveblogland, at man kan lave druesaft. Jeg har ingen druer, så det kan ikke lade sig gøre her! Hvor er det en flot opstilling du har lavet på billederne. Det ser rigtig appetitligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Opstillingen står jeg for, og fotograften er H.J.

   Slet
 3. Lige så tænderne løber i vand. Skønt med egne frembringelser. Jeg har lavet æblesaft.... vores druer giver ikke noget, men er kønne som pynt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt hjemmelavet er skønt, det er jo de rene delikatesser :-)

   Slet
 4. Sikke en god ide - vi svømmer i vindruer, så måske er det det jeg skal bruge dem til :0)
  Mon du vil dele opskriften?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja selvfølgelig vil jeg dele :-)

   Jeg pillede druerne af klaserne (jeg brugte 2 skåle druer), så kun selve druerne kom i gryden, sammen med et 3 dl vand. Druerne blev mast i stykker (vandet var vist ret overflødigt, da druerne væsker rigtig meget), og blev derefter bragt i kog. Stod og simrede i ca. 15. min. ved svag varme.
   Herefter blev saften hældt gennem en saftpose og stod og dryppede af ½ dag.
   Jeg fik 1,8 liter saft ud af det. Under svag varme blev ½ kg sukker opløst heri (sukkermængden afhænger af hvor søde eller sure druerne er, så smag selv til).
   Saften hældes derefter på flasker.

   Jeg bruger altid atamon når jeg sylter, men det er et temperaments spørgsmål.

   Saften blandes med vand, når den skal drikkes.

   Slet
  2. Tak for det - det skal helt sikkert afprøves :0)
   God aften

   Slet
 5. Du skulle prøve at 'sylte' druerne. Pil dem af stilkene, læg dem i glas. Kog sukker og vand op (evt. sødemiddel) tilsæt atamon og hæld det over druerne. Luk glasset med det samme. De spises med creme eller kan lægges i lagkage. Og smager lidt som syltede blommer. Velbekomme :o) og hils.

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide, det må jeg prøve til næste år :-)

   Slet
 6. De er gode til at søde æblekager . I de der æblekager der bages . Smager dejligt sammen med syrlige æbler , og der er sparet på sukkeret .

  SvarSlet