18. oktober 2013

Æblegele´


Jeg tror der er omkring 20 år siden jeg sidst har kogt æblegele´. Dengang blev det noget tynd, og siden har jeg ikke taget mig sammen til at prøve til med det igen. 
Nu skulle det være, og denne gang lykkes det :-)

Til de 3 glas har jeg brugt 2 kg æbler. 
Blomst og stilk blev fjernet, resten inkl. kernehus blev skåret i grove tern. 
Æblestykkerne koges i 6 dl vand i ca. ½ time under låg.
Saften sættes til afdrypning (jeg lod det stå natten over).
Saft og ½ kg sukker koges ind i 10-15 min. tilsæt evt. lidt vaniliesukker. 
Fjern skum, og hæld gele´en på glas. 
Vent med at sætte låg på til gele´en er kold.


Jeg synes, det pynter at sætte en "hat" på låget, og det tager næsten ingen tid, at klippe et par cirkler i et stykke stof.


Skal gele´en bruges som værtindegave, er det fint med et lille skilt, hvor der står, hvad glasset indeholder.

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, og det bedste er, at det smager godt :-)

      Slet
  2. mmmmm - lækkert med lidt hjemmekogt til efterårets retter ;0)

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  3. Åh det lyder bare rigtig dejligt ... det tror jeg , jeg må prøve. Bruger du det til, tilbehør til varm mad eller spises det koldt. klem nita

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver brugt til begge dele. I dag fik vi det f.eks. på vores morgenbrød i stedet for marmelade. Det smager skønt :-)

      Slet
  4. Hej. Det var vel nok en god idé og herligt at du vil bruge noget af den som en værtindegave. Jeg har aldrig smagt æblegele, men tror, det smager himmelsk.

    SvarSlet