9. november 2011

Siddepladser i haven

En kommentar omkring haverum og siddepladser, til det indlæg jeg skrev i går, har inspireret mig til dette indlæg :-)

Siddeplads foran huset, her er sol fra både øst og syd. Dejligt at kunne sætte sig ned og nyde forhaven :-)
 I vores nuværende have har vi en del siddepladser, selvom det er begrænset, hvor stor haven er.
Siddepladserne er nøje udvalgt. Her i haven har vi siddepladser, hvor der er sol om morgenen - østvendt. Der er en ude foran huset, men også en nede bag i haven, hvor vi kan sidde helt ugeneret :-) 

Her er en god plads med morgen og formiddagssol. Den er god igen sidst på eftermiddagen, hvis der er for varmt på terrassen :-)
Terrassen har sol fra midt på formiddagen til solnedgang - syd/vest, så den er god en stor del af dagen :-) Vi har bord og stole 2 steder på terrassen, ude under åben himmel, men også i et læhjørne under udhænget.


På varme sommerdage kan terrassen let blive for varm (det skete dog ikke i år.....). Når det sker, har vi mulighed for at rykke ned på en bænk bag i haven, på det sted hvor skyggen først melder sin ankomst om eftermiddagen.

Godt læhjørne på terrassen i læ for vestenvinden som glasruden skærmer af for . Udhænget gør at vi også kan sidde der selvom det småregner :-)
I drivhuset er der selvfølgelig også siddepladser, det er det perfekte sted at nyde solen både vinter, forår og igen sidst på havesæsonen, hvor det ofte kan være lidt for køligt at slå sig ned udendørs :-)

Selv i januar/februar måned når de første solstrejf kommer igennem er det skønt at sidde i drivhuset og nyde udsigten til sne og stedsegrønt beplantning :-)
Ovennævnte har handlet meget om siddepladserne i forhold til sol og læ. Midt i haven ved havebassinet har vi endnu en plads, denne er placeret udelukkende for at kunne sidde meget tæt på vandet og nyde både synet og lyden :-)

Siddepladsen bag havebassinet bliver ikke brugt så meget. Tror det er fordi pladsen er for åben bag stolene. Busken i baggrunden er stadig ikke så tæt, at den skaber en hyggekrog. Det er altid godt at have en god tæt beplantning/ fast mur eller hegn bag sig, ved en siddeplads.
For samtlige siddepladser gælder, at vi kan se haven fra forskellige vinkler, og ikke kan se hele haven på en gang. Når der er mulighed for at sætte sig, giver det en helt anden haveoplevelse, end det ellers ville have gjort, fordi man giver sig tid til at stoppe op, sidde, nyde og suge til sig af de forskellige indtryk :-)


Bænken nede bag i haven er i øvrigt også placeret, så det er et fokuspunkt for enden af den sti, der går ned langs drivhuset. Når der f.eks. står en bænk (det kan også være alt muligt andet øjet fanger), er det med til at lede menneket den vej. En sti der ender ud i "ingenting" er ikke så spændende at gå ind på.

Bænk på nordsiden af huset bliver aldrig brugt til at sidde på, men bryder muren. Ind imellem har jeg kurve eller potter med blomster stående på den :-)
For os er det et "must" med siddepladser i haverummet :-)Konklusionen på alt dette bIiver, at SELVFØLGELIG bliver der masser af siddepladser i vores nye have :-)) Billederne viser vist også, at vi har en del havemøbler at starte med i haven, kønne såvel som mindre kønne, men de fungerer. Der vil helt sikkert komme flere til hen af vejen. Sidst vi var på loppemarked, havde vi nær købt et sæt hvide træmøbler, men besindede os, for vi havde ikke plads til at opmarganisere dem - i har jo set vores garage ;-)

9 kommentarer:

 1. Hej Vivi. Sikke mange dejlige siddepladser. Jeg drømmer også om, at få flere siddepladser i vores have. Det må være dejligt at man kan nyde solen hele den tid, den er oppe og flytte sig rundt efter den. Det er dét, der er så dejligt ved det. En anden ting er, at jeg er lidt imponeret over alle de fine møbler I har. Jeg kan rigtig godt lide stilen på dem allesammen og har altid undret mig over, at andre kan finde sådanne møbler, for det kan jeg ikke. Jeg ser dem aldrig nogen steder! Hvordan bærer I jer ad?

  SvarSlet
 2. Det er skønt med masser af siddepladser. Jeg kunne også godt bruge nogle flere.
  Med den kæmpelange sti I får i den nye have, er det da lige før I også skulle overveje en liggeplads på halvvejen, hvis nu ikke man kan nå hjem til sengetid ;-) Nej, pjat, men jeg savner faktisk, at jeg ikke har en eneste liggeplads i haven endnu. Der er næsten ikke noget så afstressende som at ligge i halvskyggen med lukkede øjne sommerdufte i næsen og fuglekvidder i ørene - nu drømmer jeg vist igen :-)
  Ha' en dejlig aften!
  Knus Signe

  SvarSlet
 3. Kære Birgitte :-) Glæder mig du kan li møblerne. Jeg synes ligeledes ofte, at det er alle andre der finder de bedste møbler ;-)
  De fleste af vores har været meget lette at finde :-)
  Billed nr.:

  1 Hvid cafesæt, mener de er købt i Netto (ellers var det et andet lavpris varehus) til enten 198,- eller 298,- .

  2 + 8 træstole og bænk, stod her, da vi overtog huset sammen med et træbord. Det lile runde bord på billed 2 er fra et cafesæt købt i Silvan, stolene var rigtig dårlige og gik i stykker allerede 2. år :-( Sætpris mener jeg var 398,-

  3. Teaktræmøbler havens dyreste, men vi fik et fornuftigt tilbud i vores lokale byggemarked :-)

  4 Grønne plastmøbler, købt først i 90erne. De var ret dyre, men har været rigtig stærke, og stolene er gode at sidde på. De er falmede, men med hynder på stolene og en sød dug på bordet, tænker jeg ikke så meget over, at det er plastik ;-) Stolen for enden af bordet er fra Jysk, og i øvrigt magen til de stole vi har som spisebordsstole i køkkenet.

  5 Stole købt enkeltvis i Jysk. Bordet er ligeledes købt i Jysk sammen med et par klapstole, der er gode som ekstra stole i drivhuset, så kan det lade sig gøre at sidde 4 personer derude :-)

  6 Blå cafesæt i plasik gys!! Købt i Kvikly til 99,- De er meget gamle, falmede, men brugbare.

  7 Bænk, den er magen til dem man ser rundt omkring, hvor der står "Fars ølbænk" e.lign. Vi ville bare ikke have en med tekst. Kan ikke huske hvor vi fandt den, men nok ikke så svær at finde.

  Altså har det ikke været svært at finde vores møbler, de fleste endda til fornuftig pris :-) Tiden har gjort, at de ikke længere ser nye ud, hvilket jeg har det fint med :-)

  Ha, ha Signe, den var god med ikke at kunne nå hjem til sengetid :-)
  Jeg tænker ikke så meget på liggepladser i haven, da det er sjældent, jeg har ro til at ligge stille ret længe af gangen. De få gange lysten er kommet, tager jeg bare et tæppe med ud på plænen enten i sol eller skygge ;-)Har et par solvogne i garagen, men det er vist et par år siden de sidst har været slæbt ud.

  Kan du ikke ligge under dit æbletræ, det ville da være et skønt sted :-)

  SvarSlet
 4. Dejligt med alle jeres siddepladser rundt omkring i haven. Godt I har mange for I får da brug for en del i det nye.
  Jeg har da nogle siddepladser i min have, men det er nu ikke ret meget og i hvert fald ikke ret længe, jeg sidder der ;-) Så er det i hvert fald kun, hvis jeg snakker i mobil med en søn eller min mor ;-)

  SvarSlet
 5. Vigtigt med siddepladser i haven og I har da et væld af strategisk placerede af slagsen :)

  Jeg er sikker på at I nok skal få inkluderet siddepladser i det nye havepalads også.

  Tak for inspirationen, det er fedt med bænke forskellige steder.

  SvarSlet
 6. Det er dejligt med hyggepladser, jeg synes bare nogle gange det kniber med tiden til at hygge der. For så man liiige et stykke ukrudt, en blomst eller noget andet :) Men de skal være der, helt enig og helst mange steder med forskellig udsyn, som du beskriver.

  Ser først din skitse nu. Det er SÅ dejligt ud, hvem der bare havde så meget plads. Uh, nu får jeg jo lyst til at se haveskitser for alle bloghaver :)

  kh Anne Mette

  PS: Har svaret dig inde på mig blog, hvis ikke lige du får opfølgnings-mails. Er jo meget enig i dine tanker...

  SvarSlet
 7. Ja, siddepladser er et stort must. Jeg har masser i haven også. Jeg bruger dem nu ikke så meget som jeg burde :-) Men jeg har fundet ud af, at jeg er mere tilbøjelig til at sætte mig et øjeblik hvis der hele tiden er en siddeplads i nærheden, så jeg kan fortsætte med det jeg laver i tankerne :-)
  Alle dine pladser ser hyggelige og gennemtænkte ud.
  Jeg synes også at siddepladser gør en have hyggelig, også selvom de ikke bliver brugt så meget :-)

  SvarSlet
 8. Siddepladser kan man ikke få for mange af i haven... der skal være til sol, til skygge, til regn, til frokosten, til en kort pause, til en lang pause... ja til enhver lejlighed... :)
  Og det ser jo ud til, at du er godt dækket ind... :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Hej Vivi. Tusind tak for dit svar. Tænk at det var så nemt, så vil jeg holde øje med tilbudsaviserne!

  SvarSlet