6. november 2011

Lidt af hvert

Der er stadig enkelte blomster i klokkerankerne :-)
Lidt blomster er der tilbage i haven, og det er skønt :-) 


Jeg tilbringer meget lidt tid i haven lige nu. Helt ærligt så brænder jeg ikke for at gå og ordne her længere. Selvfølgelig vil der blive ordnet igen til foråret, hvis vi stadig bor her til den tid.

Enkelte roser kommer stadig med blomst.
Tankerne er meget mere i vores nye have, og det kribler i fingrene for at tage fat derude, så måske er det meget godt, vi går mod vinter, så jeg kan nå at få tænkt kommende projekter ordentlig igennem ;-)

Igen i dag blev der stoppet lidt planter i bilen, for at fragte dem ud i vores nye have :-)

Har stillet nogle hårdføre planter ud i haven. Planter som oprindeligt var gravet op med henblik på at forære dem væk, men nu får jeg måske selv brug for dem igen :-) De er ikke kommet i jorden, men klarer sikkert at stå i potterne.

Lige derude bag marken er skoven mod syd :-)
Alt tager sig helt anderledes ud derude nu. Majsmarken rundt om haven er blevet høstet. Det er både godt og mindre godt ;-) Godt fordi det åbner op for udsigten over til skoven, mindre godt, fordi der selvfølgelig ikke er så meget læ efter at "majs skoven" er væk.

Mod syd/vest

Mod nord/vest kan vi se vejen og beplantningen ovre ved åen og engen.

9 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå at din opmærksomhed er vandret videre til din nye have. Hvor er det bare et skønt sted :-)
  Og du har sikkert ret i, at det er meget godt, at der kommer en vinter nu, så der bliver tid til at gå og planlægge og drømme. Det skal da nok blive en hyggelig vinter - håber du vil dele nogle af drømmerierne her på bloggen. Vi er jo nogen, der er utroligt nysgerrige efter at se, hvad du finder på ;-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 2. Hvor er det altså bare et lækkert sted i har fået fingerne i. Som du selv siger så er det måske godt at vi går mod vinteren, hvor der bliver tid til planlægning af ny have.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 3. .......ja der er nok en dyberre mening med årstidernes skiften - netop at vi får tid og ro til at lade batterierne op og forberede os på nye spændende projekter ;0) Som Signe glæder jeg mig også rigtig meget til at følge med på sidelinien.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Ser ud til at være et herligt sted.
  Vi glæder os til at komme ud og se det.

  SvarSlet
 5. Hej. Det ser bare rigtig dejligt ud. Jeg kan godt forstå, at du vil bruge vinteren på planlægning og drømmerier. Det bliver da en dejlig vinter, du får! Jeg glæder mig rigtig meget til at se hvad du finder på i jeres nye have.

  SvarSlet
 6. Det bliver dejligt at komme rigtig i gang derude, så længe vi ikke har vinter, kan I nok nå at kigge lidt nærmere på det hele og måske starte op på et af bedene.

  SvarSlet
 7. Klart dine tanker og energi er i det nye sted - og hvor ser det dejligt ud.
  Jeg glæder mig til at følge forvandlingen der.
  Kh Helle

  SvarSlet
 8. Tak for jeres søde ord :-)
  Signe jeg skal nok dele nogle af ideerne med jer, men ret til ændringer forbeholdes ;-)

  Lisbeth, der bliver ikke lavet nye bede før jeg har min haveplan/tegning på plads. Jeg vil have helt styr på, hvor de store linier i haven skal være før jeg går i gang.

  Mor, vi glæder os også til at vise jer det hele :-)

  Forventer at vinteren skal gå med:

  -at klippe læhegnet ind på ydersiden så det ikke kommer til at genere landmanden, der har marken rundt om vores grund.

  - vil have målt grunden nøjagtig op, så jeg kan lave en målfast tegning.

  - lave haveplan/tegning.

  Der er et par ting som er ved at være på plads oppe i hovedet. Vi vil have en frugt, bær og grøntsagshave i haven mod nord vest.

  Vi vil have et pænt stort havebassin med sti rundt og uden om stien et forhøjet surbundsbed.

  Mod vest er der ikke så meget beplantning, der vil vi have grantræer og andet stedsegrønt plantet, samt et hasselnøddehegn bag frugthaven.

  En sti skal sno sig på hele den lange led ind mellem læhegnet og ud mod plænen. Der skal selvfølgelig være en eller anden form for bed langs hele stien.

  Der er mange flere planer på vej, men bare dem jeg har løftet sløret for, kommer til at tage temmelig lang tid at lave.

  I skal altså ikke forvente der sker underværker inden for de første par år, men tingene vil forhåbentlig stille og roligt komme til at forme sig, og pludselig vil det begynde at ligne noget :-)

  SvarSlet
 9. Hvor lyder det altså spændende med alle jeres planer :-)
  Jeg sidder næsten og hopper med af ivrighed. Det er altså så skønt her i blog-landet med alle de ekstra haver man kan følge med i, og glæde sig til at følge.
  Jeg glæder mig også til at høre mere om planerne og bare rolig, du kan ændre alt det du vil, for det er bare sjovt også :-)
  Jeg går og tænker, at det hus hellere må blive solgt snart, for ellers tømmer du da haven helt for planter :-D

  SvarSlet