16. november 2011

Sydterrassen og bedet.

Sydterrassen med udgang direkte fra stuen. Plænen er ret godt "pyntet" med muldvarpeskud, hmm................
I dag vil jeg vise billeder fra sydterrassen, lidt flere billeder fra bedet der ligger mellem vest og sydterrassen, samt et mindre bed på sydsiden af huset.


Det er noget af en plantesammensætning, der er i det bed ;-) Pil, cypres, buksbom, troldhassel, en rhododendron, laurbærkirsebær og nogle ret almindelige stauder. Bedet trænger kraftigt til rengøring, som i kan se forrest i billedet.
 
Træer/buske er så store, at vi ikke ville kunne hejse et flag, uden det kommer i kambolage med grenene.

I bedets bund er der stenbræk, hostaer, lyng, Sankt Hansurt og efeu. Hvad og hvor meget der ellers er, finder jeg ud af til sommer :-)
Det bed skal helt sikkert ændres, men i første omgang, kan jeg da glæde mig over, at der er lidt at se på, så det kommer til at overleve den kommende sommer ;-)

Der er en flot plante i bedet, som helt sikkert skal genbruges et eller andet sted i haven - en magnolie.

Jeg kan godt li efeu, men ikke mellem stauderne. De vil helt sikkert komme bedre til deres ret i et skovbed.

Endnu en af de krukker der er rundt i bedene. Gætter på der er 10-12 stk., når jeg får dem samlet sammen :-)

Hen langs sydsiden af huset er der et smalt bed, med stenbræk, asters, krukker og en gl. mælkespand.

Igen fra det smalle bed langs sydvæggen. Cypres, og hovsa............. en zinkbalje med storkenæb. Bladene til højre er jeg lidt i tvivl om. Kan det være stokroser ???

Det bliver lidt spændende at se, om der dukker andre planter frem af bedet til forår og sommer. Håber der er lidt forårsløg, det ville da være dejligt :-)

11 kommentarer:

 1. Spændingen stiger... en mælkejunge og zinkbalje med dertil hørende planter samt en flagstang der helt givet glæder sig til at lufte et flag! Rækværket omkring sydterrassen ser nyt og solidt ud, - og det gør muldvarpeskudene sandelig også... :o/
  Gad vide om I finder lige så mange sjove ting indendøre...?? :o)

  SvarSlet
 2. Det er spændende ting du går og finder i bedene og rundt omkring... det virker som en have hvor der godt ku dukke overraskelser op... selvfølgelig helst af de gode :)
  Det er så spændende med den nye have, men jeg kom til at tænke på: kommer du ikke til at savne din 'gamle' have? :)

  SvarSlet
 3. Ellers skal du skynde dig ud og købe nogle forårsløg og lægge i alle de krukker og beholdere, du har fundet :-)
  Men mon ikke der dukker nogle op rundt omkring.
  Vi blev slået helt omkuld af erantis og vintergækker i vores have det første forår. Dem vi købte af var nærmest anti-have mennesker, så det overraskede os. Men de havde købt 5 år før af en virkelig havemand. Og da løg jo bare kommer igen og igen, ja, så var de her stadig. Så det kan jo også ske i jeres have :-)

  SvarSlet
 4. Et lille fif til dine muldvarpe: Hvis du fanger en muldvarp med saks, så lad dyret blive i hullet og forgå der. Det holder andre væk i lang tid i den gang.
  Fjerner man den døde, flytter en ny straks ind.
  Virker bedst når man ikke har en hundehvalp til at grave dem op igen.:-)
  Anne Marie

  SvarSlet
 5. Der er lang til til foråret, hvis jeg var dig ville det krible gevaldigt i fingrene for at komme ud og flå i bedene:)

  SvarSlet
 6. Fru Friis det rækværk bedrager ;-) Det er sat op omkring en mur, som er den eneste K3 i tilstandsrapporten, ud over den traditionelle i brusekabinen. Muren har det rigtig dårligt, måske er det for at holde på den, det træ er sat op ;-) Pyt, det kan jeg forholde mig til.

  Må skuffe dig, indenfor er alt pænt og ryddeligt, så der er ingen "sjove" ting.

  Møllebakkehaven, jeg er indstillet på at slippe min have. Har allerede flyttet en del planter, og har vi ikke solgt til foråret, begynder jeg at nedlægge bede her, så jeg kan komme til at bruge min energi på alt det nye. Selvfølgelig kommer der til at gå år, inden så stor en have ser ud af så meget som vores nuværende have har gjort, men i stedet får vi mange små glæder ved alt det nye vi skal i gang med :-).

  Hanne jeg får vist ikke sat løg i år. Jeg synes, vi har så meget andet at fokusere på lige nu. Vil gerne det hele, men bliver nødt til at prioritere.
  Jeg er godt brugt på hverdagene lige nu, det er ved at være hårdt at lægge gran på, vi kører på 5. uge nu, så det med at gå på løgindkøb føler jeg ikke for efter arbejdstid lige nu.

  I weekenden går vi i gang med at flytte havemøbler, krukker m.m. ud i huset. Det skal helst flyttes inden vinteren melder sig.

  Om 1½ uge skal jeg på kursus 3 uger frem, det betyder lange dage, så skal der være lidt julehygge i det lille hjem, bliver jeg nødt til at vælge de vigtigste projekter lige nu.
  Håber de tidligere ejere har sat lidt løg. Der er en chance, konen ville gerne haven, men tiden med job og 3 børn.........

  Anne Marie spændende kommentar. Det med døde muldvarpe i gangene har jeg ikke hørt tidligere. Det skal prøves, når jeg fanger de bæster :-)Forventer at få sat fælder i weekenden.

  Lisbeth, jeg vil selvfølgelig gerne i gang, men bliver som tidligere nævnt nødt til at prioritere opgaverne lige nu. Fritiden i dagslys er jo ret begrænsede lige nu. Jeg når nok det hele, men ikke lige på en´ gang ;-)

  SvarSlet
 7. Skønt med flere billeder, Vivi :-)
  Jeg er enig i, at det godt kunne ligne stokroser. Hvor bliver det spændene at se, hvad der ellers dukker op af jorden til foråret. Og magnolien er da et scoop :-)
  Glæder mig til fortsættelsen.
  Knus Sige

  SvarSlet
 8. Der er jo ikke mange haver, der er særlig spændende lige nu, så det kan da være, der kommer lidt kønt op til foråret. Ellers ved du heldigvis, at med tiden bliver det kønt. Dejligt at have noget at glæde sig til.
  Ukrudt eller stokroser, det er svært at sige, det kan være både det ene og det andet. Jeg har en ukrudt, der minder meget om den der, men stokroser ser også ca. sådan ud.

  SvarSlet
 9. Hej Vivi

  Det ser så fint ud jeres nye hus. Og heldigvis er der nogle planter så I ikke starter helt på bar bund.

  Jeg synes du er heldig sådan at finde gratis krukker hist og pist. Det er da noget der koster, når man skal købe.

  Til foråret vil du sikkert elske at du har det ekstra, så har du da plads til nogle kønne potteblomster.

  SvarSlet
 10. Signe det er dejligt med magnolien, så der er i hvert tilfælde en plante jeg kan glæde mig over til foråret :-)

  Lisbeth det bliver spændende at se om det er ukrudt eller stokroser, håber selvfølgelig på det sidste ;-)

  Eva krukker kan jeg aldrig få for mange af. Når der ikke er så mange blomster i haven de første år, må jeg fylde terrasserne op med sommerblomster i krukker. Vi skal da have lidt godt for øjnene ud over alt det grønne :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er det spændende at følge med i den nye have, er sikker på du bliver glad for den! Jeres nye hus ser også utrolig hyggeligt ud, tillykke med det hele. Knus:-)

  SvarSlet