15. november 2011

Vest terrassen

Stuehusets gavl vender direkte mod vest.
Vi er heldige, at der allerede nu med de eksisterende terrasser er mulighed for at sidde med fast underlag under borde og stole :-)
Der er en østvendt morgenterrasse i gårdhaven lige udenfor køkkendøren. Går man gennem lågen, der er mellem stue- og udhus, er vi på den vestvendte terrasse, og kan derfra fortsætte direkte om til den sydvendte terrasse, som vi også kan komme ud på via havedøren fra stuen :-)


På den vestlige gavl er der en vin :-) Den trænger til en kraftig beskæring, også skal der vist findes et par enkelte skud, der skal bygges videre på, tror ikke rigtig der har været styr på beskæringen af den plante ;-)
Det meste er rigtig pænt ude i vores nye hus, men her er lige et par døre, som trænger voldsomt til udskiftning. Døren t.v. er ind til et rum, som man kun kan komme ind i gennem viste dør (eller næsten mangel på dør ;-)). Det rum skal selvfølgelig bruges til alle mine haveredskaber, perfekt lige ud mod haven :-)
På hjørnet mellem vest- og sydterrassen er der et bed med lidt buske, træer og stauder.

En omgang kraftig ukrudtbekæmpelse vil gøre godt her ;-)

Bedet set fra vestterrassen.

Der står en del krukker rundt omkring i bedene, dem skal jeg have set lidt nærmere på, de skal vist ind inden kong vinter melder sin ankomst.

Vestsiden af udhuset. Tror det bliver her vi engang skal have lavet hundegård :-) Døren er blændet af på indersiden, men der er en lem, så en hund kan komme ind i værkstedet :-)

Rykker vi lidt længere mod vest, er der et plankeværk, og dobbelt låge t.h. ud mod vejen. Sælger har ladet noget rionet blive stående, det skal vi nok få brugt :-)

Bag plankeværket er der nogle træer og buske ud mod vejen. Håber ikke det gamle vognhjul falder helt fra hinanden, når vi flytter det ud i lyset. Det er iøvrigt her i dette stykke, vi gerne vil have anlagt frugthave.

I samme område som vognhjulet, står denne lille sukkertopgran, ikke så køn, men en flytning og lidt opstamning, så har den måske en chance for at vokse sig stor og smuk. Den sukkertopgran vi har her i haven, var bestemt heller ikke køn da vi overtog huset, men i dag er den blevet rigtig fin :-)
I dag har vi været ude med de fleste frostfølsomme planter, som havde fået midlertidigt ophold i drivhuset :-) Der var sol og klart vejr, da vi kom derud, så selvfølgelig blev der taget en del billeder, og planter og bede blev nærstuderet :-)

Der gik dog ikke længe inden solen forsvandt ned bag træerne.


13 kommentarer:

 1. Åh Vivi, hvor er det et dejligt sted I har fået jer :0)
  Jeg kan godt forstå du har glædet dig til at få fingrene i nøglerne - nu må vi bare krydse fingre for at det gamle hus snart bliver solgt..
  Jeg glæder mig til at fælge dit arbejde med din nye have - er sikker på den nok skal blive fantastisk.. Og er sikker på jeg kan få "stjæle" lidt inspiration til vores nye have..
  Rigtig dejlig aften til dig..
  KH.

  SvarSlet
 2. Det er virkelig et lækkert sted I har fundet der og når først I får fingrene i haven, så bliver det himmelsk i løbet af ganske få år er jeg sikker på.
  Kh Helle

  SvarSlet
 3. Hvor ser det skønt ud. Jeg får lyst til at flytte på landet ( = meget plads), når jeg ser dine billeder. Glæder mig til at følge med i havens forvandling :-)

  SvarSlet
 4. Hvor ser der ud til at være mange muligheder i jeres nye dejlige sted - det bliver skønt for jer at komme igang. God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig dejligt ud med solnedgang og det hele. Godt du har forstand på det, du går i gang med både vin og sukkertopgran og selvfølgelig alt det andet.
  Det skal nok blive godt.
  Rionet helt gratis (næsten) det er da ikke tosset at arve med huset
  :-)

  SvarSlet
 6. Hej Vivi. Det er bare et superlækkert sted og sikke mange muligheder. Jeg glæder mig også rigtig meget til at følge med i "omdannelsen" af haven.

  SvarSlet
 7. Hej... Hvor er det dog et lækkert sted og sikke mange muligheder og ENORMT meget plads. Huset ser rigtigt fint ud - hvor er det skønt at I endelig har fået det. Blot håber jeg snart I får det andet hus solgt, så der også bliver lidt økonomi til at skabe drømmehaven.

  Glæder mig til føljetonen, som fru Friis siger...

  SvarSlet
 8. Tak til alle for kommentar :-)

  Der er pænt med plads både ude og inde, så der bliver nok at tage fat på - og ja, det ville selvfølgelig være dejligt hvis vi snart fik solgt, men nu går vi mod vinter. Det er nok ikke set bedste tidspunkt at sælge på, men så sker der forhåbentlig noget til foråret :-)

  Der går nok lidt tid inden der sker de store forandringer i praksis.
  Opmåling af grunden skal gerne klares i løbet af vinteren, en nødvendighed for at lave målfast tegning.
  Beslutninger skal tages omkring endelige linier og valg af træer og buske samt deres placering, inden den endelige tegning kan laves, så et større arbejde venter før vi kan gå i gang i praksis. En god tegning giver dog et godt overblik, og det bliver lettere at vælge delprojekter ud :-)I sidste ende ved man også, hvad der arbejdes hen imod, det vil derfor være mere tåleligt, at dele af haven kommer til at være knap så kønne i perioder. Pludselig en dag begynder helheden forhåbentlig at melde sig :-)

  SvarSlet
 9. Hej Vivi

  Hvor er det dog skønt... Og man kan nærmest 'høre' på din stemme at det kribler i fingerene for at gå i gang og flytte derud. Jeg er sikker på at det bliver så dejligt. Skønne gaver i form af krukker og rionet, det er da altid velkomment og en brugbar indflyttergave :)

  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 10. Hvor ser det skønt ud og små "gaver" har de tidligere ejere til med lagt til jer ;o)

  SvarSlet
 11. Det var da nogle dejlige ting som fulgte med huset, krukker og rionet. Det er jo guf for en have-nørd :-)
  Spændende om der er noget brugbart i krukkerne. Men alt kan vel næsten bruges her i started hvor I har så meget plads, der skal fyldes.

  SvarSlet
 12. Dejlige billeder... hvor må det bare krible i dine fingre :)
  Ku forestille mig, at hver aften når du ligger dig til at sove, så kører alle planerne rundt i dit hovede... :)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 13. Hej Vivi
  Tak for din kommentar på min blog forleden dag.
  Jeg prøver at forestille mig, hvordan det opleves at flytte til et nyt sted med så mange havemuligheder. Det må være en stor, men dejlig udfordring, især når du har en masse erfaring at trække på.
  Hilsen Marie

  SvarSlet