2. august 2011

Tornfri brombær

For et par år siden fik jeg et lille stykke af en tornfri brombær af en af mine kollegaer. Den blev plantet op af plankeværket nede i køkkenhaven. Den har de sidste par år kun haft enkelte brombær, men ikke noget særligt. I år er der rigtig sket noget, og den bugner af bær :-) Det bliver skønt, når de modner, der er så mange, at der vist kan blive både til tærter og noget marmelade.

Det ser ud til, at der kommer store fine bær.

8 kommentarer:

 1. Ja det er et stort pluss at de er uten torner, jeg planter ,,bjørnebær,,i våres så det blir nok ikke bær før neste sommer på meg.
  Dine ser store og delikate ut, Marit.

  SvarSlet
 2. Uhm - brombær smager bare så godt :0) Vi har også brombær i vores nye have - desværre med torne, men de smager stadig godt ;0)

  SvarSlet
 3. Der var tornfri brombær i vores have, da vi overtog den i 1999. Der var også masser med torne, så pludselig en dag var den ikke tornfri længere. Til gengæld er vi kommet af med de andre (næsten) hele grunden var nærmest dækket med brombær, nu er de mest på nabogrunden.

  SvarSlet
 4. Ja, brombær smager skønt og er sunde. Men mine har torne og de breder sig helt vildt og dukker op i bede, hvor de ikke har noget at gøre!

  SvarSlet
 5. Er der nogen der ved om smagen er bedre/anderledes ved den tornefri brombær? Min hustru vil rigtig gerne have brombær,men vi er ikke så glade for torneeffekten.
  Det ser rigtig dejligt ud med jeres drømmehus på landet, jeg er lidt misundelig kunne også godt bruge lidt flere kvm.
  Henrik

  SvarSlet
 6. Brombær er mums og det lyder lækkert med både marmelade og tærter.

  Vi var på en aften-gåtur i skoven idag og da fandt vi mange brombær (med torne), hvor der var rigtig mange bær på. Det er vist et rigtigt god bær-år!

  Jeg ønsker mig også en tornfri i haven, men skal først have fundet og lavet en plads til den - så engang :-)

  SvarSlet
 7. Jeg har købt en tornefri brombær i Daglibrugsen, men den har torne.

  Er jeg blevet snydt, eller starter de med at have torne når de er "små".

  Venlig hilsen
  Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Min har áldrig haft torne heller ikke som ganske lille plante.

   Slet