4. september 2012

Skovhaven begynder at tage form


 I dag fik jeg hjørnet som er længst t.h. i billedet ryddet for græs. Det betyder at det store bed i skovhaven begynder at tage form :-)


Det er ikke kun græs der kæmpes med, men også en hel del sten. Der ligger stadig en del mindre sten og murbrokker i stykket, som skal fjernes, men dem tager jeg senere.


Den grønne busk foran i bedet er et Ærtetræ/Caragana.


Nu træder en af stierne gennem skovhaven rigtig i karakter. 


Her ved Caraganaen er der nogle Martsvioler, som jeg selvfølgelig har ladet blive.


 Stien fra modsatte side.
Jeg bliver så glad, når jeg ser bedet forme sig.
Inden længe kan jeg begynde at plante, og få et lille stykke "rigtig" have i min store grønne have ;-) 


Mere arbejde venter forude, men tror jeg er ved at være omkring halvvejs med at rydde det, der skal være bed.


Zita har været med mig i haven de fleste dage. Hun bruger en masse energi på at løbe rundt, gø af hakkejernet, hive græstørv af min greb, når jeg  løfter det over på trillebøren, og hente pinde i den store grenstak for at slæbe dem tilbage i bedet.
Det kan være lidt besværligt at have Zita med på havearbejde, men hun bliver heldigvis bedre og bedre til at lade mig arbejde i fred, og hun kan jo lige så godt lære det nu som senere :-)

Alt hvad der bevæger sig er også vældig spændende; godt jeg ikke er frø eller mus, når Zita er i nærheden, for de slipper ikke fra hende med livet i behold ;-)

6 kommentarer:

 1. Det ser ut til å bli veldig fin skogshage! :-)
  Jeg gleder meg til å se hvordan den tar form nå etter hvert som du planter den til og tingene vokser og trives! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvom der kommer planter i, vil der selvfølgelig gå et par år inden det rigtig tager fat det hele, og det er altid spændende at følge et beds udvikling :-)

   Slet
 2. Wauw, jeg skal da lige love for at det bed begynder at tage form, godt mine bede ikke ser dette indlæg, så vil de da få mindreværdskompleks, et bed hos dig er næsten en kvart have hos mig ;o), det bliver spændende at følge bedet til foråret og du skal nok få en fin frodighed frem, ellers må du supplere med masser af sommmerblomster de første år ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver et pænt stort bed, og selve skovhaven strækker sig også over et pænt antal m2 ;-)

   Forventer at jeg har så mange planter på lager, at det ikke kun bliver spredt fægtning, når der skal plantes :-) Helt tæt bliver det ikke, men tror ikke det bliver nødvendigt at tage sommerblomster i brug her.
   Det er ellers en god ide, at bruge sommerblomster i for åbne bede, hvilket jeg også gjorde i starten i min tidligere have :-)

   Slet
 3. Hej Vivi.
  Det ser ud til at blive en rigtig hyggelig skovhave. Stien ind igenne er helt fantastisk, synes jeg. Fortsat god arbejdslyst.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 4. Tak Malene :-)
  Der skal nok blive hyggeligt, når først der kommer lidt planter i og de tager fat.

  SvarSlet