18. september 2012

Hyld og sort muld.


Dagen har det været med byger, der kom og gik. En times tørvejr blev brugt til at få vendt noget jord i endnu et planteskolebed (der skal graves ialt 6 bede til det formål) :-)

Det var lidt af en udfordring, for der er en del murbrokker i jorden, og ikke nok med det, det meste af et gammelt bildæk dukkede op, og krævede nogle ekstra spadestik, før det gav slip, og kunne rykkes fri af jorden.


Der bliver gravet i dobbelt dybde, som det også blev i det første bed.
Selvom der var kommet en del ukrudt i det første bed hen over sommeren, var det slet ikke at sammenligne med planteindslaget, hvor der ikke blev gravet i dobbeltdybde. Altså tyder noget på, at indsatsen med at grave et ekstra spadestik ned, har en positiv langtidseffekt, og dermed er den arbejdsindsats værd :-)


Hylden er ved at blive sort, og kommer jeg før fuglene, så ender bærene i flasker, som en dejlig saft til kolde vinterdage.

8 kommentarer:

 1. Hej. Du er bare så flittig og har så meget energi. God idé med planteskolebede!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror jeg bliver vildt glad for de bede, når der skal produceres planter til vores store have.
   Bliver jo nødt til at lave en hel del selv, ellers får jeg jo aldrig råd til, at få plantet haven til ;-)

   Slet
 2. Øj øj der sker noget hos jer. Bildæk er knap så spændende, at finde i jorden. Kunne du ikke finde lidt danefæ, så du kunne få penge til en masse planter?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er faktisk ret interesseret i Danmarkshistorien, men tror ikke der dukker noget spændende danefæ op, måske godt det samme, for så må jeg vel ikke fortsætte med at anlægge have, inden det hele er endevendt ;-)

   Det jeg graver rundt i, er jeg overbevist om, er resterne fra det gamle stuehus her på stedet, som brændte i 1995.

   Slet
 3. Hej Vivi.
  Det er altså helt vildt som du knokler. Træls for dig, at du skal bøvle med alt det folk før dig bare har smidt i jorden. Utroligt folk ikke var mere bevidste om sådan noget før i tiden. I min gamle have, gravede jeg også alt fra porcelænservice, en gammel cykel og alt der imellem op, før jeg kunne plante noget som helst.
  Det er helt vildt alt det du har nået bare i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja en lille smule har jeg da fået lavet i haven i år, men håber det kommer til at rykke lidt mere det næste år, hvor vi bor her, og ikke har et kæmpe maleprojekt, som vi havde sidste vinter og forår ;-)
   Det lyder vildt med alt det du har gravet op af jorden, fatter heller ikke at nogen sviner på den måde.
   Hos os må det være nogle af resterne fra det gamle stuehus. Der har aldrig boet en mekaniker her, så forventer ikke at finde flere dæk, men selvfølgelig kan man aldrig vide.

   Slet
 4. Lyder som det hårde arbejde kan betale sig og det bliver rigtig gode bede efter oprydning af fortidens nedgravninger. Hylden ser rigtig indbydende ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hylden er smuk, og jeg håber selvfølgelig på, at jeg får nogle gode bede til at opformere mine stauder i :-)

   Slet