21. september 2012

En regnvåd efterårsdag i september

Det har været en temmelig våd fornøjelse med udendørs arbejde i dag, men heldigvis er regntøjet da opfundet ;-)

I dag bliver det ikke til udendørs aktiviteter på hjemmefronten, men det lykkes at komme en tur rundt i haven med kameraet, da der var lidt opholdsvejr :-) 


Det er ved at være ret tydeligt at efteråret er kommet. De gyldne farver dominerer mere og mere.


Majsene på marken der omgiver vores grund, har nået en pæn højde, hvilket er meget godt for læforholdene inde i vores have :-)


Ahornens blade er ved at skifte farve.


Læhegnet begynder at få et gyldent skær.


Malus Sargentii står med de skønneste røde bær og lyser op.
Pilen har smidt de første blade.


Bjørnetidslen har fået gyldne farver.


Vinrankerne er blevet lange og flotte.


Jeg var ved at opgive håbet om, at få modne druer i år, men se nu her :-)
Druerne begynder at skifte farve. Jeg troede det var grønne druer, det er det jo slet ikke, glæder mig til at smage :-))


I køkkenhaven står jordskokkerne høje og ranke.
Det er første gang jeg prøver at dyrke dem, og glæder mig til at rødderne bliver store nok til at havne på middagsbordet.


Sommerblomsterne i whiskytønderne begynder at blive temmelig kedelige.


Et par krukker er havnet udenfor gårdhaven, for Zita er kommet i tanke om, at det er sjovt at tømme dem. Håber den bliver mere voksen og fornuftig inden næste forår ;-)


Inde i gårdhaven venter en lille opgave, men jeg følte ikke for at få dem lagt på plads i det våde vejr.
Vi har haft problemer med en grim kloakluft i badeværelset og baggangen. Først blev alle vandlåse skiftet - det var ikke nok.
I andet forsøg fandt kloakmanden et stort rør oppe under loftet (forberedelse til et badeværelse ovenpå), den var ikke lukket til, men det er den nu!! Lugten forsvandt i badeværelset :-))
I baggangen fortsatte det dog, hver gang vi havde været i bad, eller vaskemaskinen havde været i gang. Jeg var ved at blive hysterisk over den stank!! Alt tyder på, at den  sidste lugtgene nu er stoppet :-))
 Helt inde bag i et meget smalt skab ved fyret, hvor der var en  masse slanger og rør, var et rør ført ud i et kloakafløb, hvor der ingen vandlås var i.......... DET ER DER NU !! 

Tænker i mit stille sind, at der sikkert altid har været lugtproblemer i det her hus - måske derfor huset er blevet solgt 4 gange, siden det blev bygget i 1995. 


Nu til et ømtåleligt emne.
Prøv lige at se dette store flotte Ahorntræ - det skal lade livet til vinter.........jeg ved det godt - man fælder ikke store gamle træer..........


Årsagen hertil er, at den står alt, alt for tæt på huset.........det har taget ikke godt af, men.........


.........jeg har det ikke godt med, at jorden er så hævet rundt om det træ, har ikke lyst til, at træet måske en dag løfter huset - derfor skal træet lade livet.

14 kommentarer:

 1. Du skal ikke høre et ondt ord fra mig om dit store træ - selvfølgelig skal det fældes :).
  Du har ret i at det står alt for tæt på huset. Jeg ved godt at det er et ømtåleligt emne, som du selv skriver, men jeg mener at høje træer hører til i skoven og ikke i almindelige haver. Din have er godt nok ikke almindelig, men det var sikkert heller ikke blevet fældet, hvis det havde stået i et hjørne af grunden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ganske ret, hvis træet havde stået ude i læhegnet, havde det højest sandsynligt fået lov til at leve.

   Slet
 2. Ja - jeg har slet ikke været i haven, hundene ville nææææsten heller ikke ud. Mage til dårligt vejr. det var nu nok den sommer. Men smukt er det jo - efteråret...
  Dejligt med en lille rundtur i din have... og jeg kan også godt forstå at træet må væk.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker efterårets farver, men bryder mig ikke om vinteren som følger. Vi kan dog håbe, at vi tildeles flere lune og gode efterårsdage. Jeg har et år prøvet at grandække de første gravsteder hen i oktober måned, hvor vejret har været så fint, at jeg har arbejdet i kortærmet t-shirt :-)

   Slet
 3. Hej. Ja det et rigtig efterårsagtigt i dag. Vi har tændt op i brændeovnen i stuen og jeg har bagt æbler med kanelsmør og nødder i ovnen. Det er dejligt at lune sig ved brændeovnen. Vi har ikke tændt radiatorerne endnu, men det varer nok ikke længe. Det er nogle gode billeder du viser og jeg kan godt forstå, at I er glade for, at I nu har fået vandlåsene på. Det var rigtig godt at I fandt problemet, så I kunne gøre noget ved det. Selvom træet er meget stort og smukt forstår jeg godt, at det skal væk. Jeg ville have gjort nøjagtigt det samme. Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også haft gang i brændeovnen de sidste 1½ uge, det vil jo være fint, hvis vi kan trække det hen til omkring oktober med at lukke op for radiatorerne.
   Det lyder lækkert med dine bagte æbler :-)Her i weekenden må jeg vist også se at få lavet nogle lækkerier med nogle af de æbler vi har fået.

   Jeg er så glad for, at vi endelig har fået styr på de lugtgener. Det er vildt så meget grim lugt en manglende prop, og en manglende vandlås kan være skyld i.

   Slet
 4. Fint kig i efterårshaven lige nu.....
  Ja jeg kan godt forstå lidt vemod, over at fælde så gammel et træ, men hvis det går ud over både hus og tag, og det står meget tæt, så kan jeg godt forstå det er nødvendigt!
  Mærkeligt at ingen har forsøgt at få has på den lugtgene, det er da ikke til at holde ud, og som du skriver, nok derfor bliver man ikke boende, men vælger at sælge og give Sorteper videre! Hmmmm...

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi anede i starten ikke, hvad vi var oppe imod med den kloak, håbede det bedste og frygtede det værste. Der må simpelthen altid have været lugtgener i en eller anden forstand.
   Jeg kan ikke vide, hvad andre har forsøgt sig med, men jeg ville i hvert tilfælde have afdækket, hvad problemet var. Det hele blev ikke løst på en´ gang, da der var fejl mere end et sted, men løses kunne det, endda uden at gulvene skulle brækkes op, at lidt af loftet måtte ned i badeværelset, var da til at overskue, det er jo på plads igen :-)
   Jeg kan selvfølgelig ikke vide, om det har været grunden til at flere ejere har solgt huset inden for en forholdsvis kort årrække, men jeg tænker mit...., uden prop det ene sted og manglende vandlås et andet sted, må det altid have lugtet, når der er blevet ledt vand ud fra badeværelset og baggangen.

   Slet
 5. Heldige Jer at det har regnet. Her må jeg rende med haveslangen. Det bliver til en del liter, for jeg har fået den ide at lave et nyt bed. Der var noget, der stod for tørt og andet, hvor farven ikke lige passede med naboplanterne. Det er godt nok synd at ingen har flyttet det store flotte træ, mens det stadig kunne lade sig gøre. Forstår godt at I er nervøse for følgerne af at lade det stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes vi har fået pænt med regn hos os i den sidste tid, nogen får for lidt og andre for meget, det er ikke altid retfærdigt fordelt.

   Håber det bliver godt med dine nye bede, efteråret er jo et perfekt plantetidspunkt :-)

   Ang. træet, så føler jeg ikke for at tage nogen chancer, det kan risikere at blive "lidt for sjovt". I stedet skal der selvfølgelig plantes en masse andre og lidt mere spændende træer i haven, end almindelige ahorn, som lystigt selvsår sig rundt omkring. Egetræerne i læhegnet skal også gerne befries for ammetræerne her til vinter, så kan de i stedet få lov at vokse sig store og flotte, de står nemlig i rigtig god afstand fra huset :-)

   Slet
 6. Hej Vivi, Vi havde også et kæmpe ahorntræ, som havde ødelagt vores garage. Rødderne var så store at de bevirkede at murene revnede. Det blev også fældet, men det er da svært når det er så fint og gammelt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ikke godt med jeres garage :-(
   Køn eller ej, det er bedst at få fjernet vores træ FØR den laver ravage.

   Slet
 7. Det er nogle dejlige efterårsbilleder fra din have - så smukt at se regndråberne! Det store træ ville jeg også vælge at fælde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja regndråber er smukke, det er næsten som små perler ;-)

   Slet