27. juli 2012

Det er en dejlig hund vi har fået.


Denne uge er nærmest fløjet afsted. Vi har nydt sommervejret og vores lille hvalp, som er 9 uger i dag. Havearbejde er der ikke blevet til meget af, kun det mest nødvendige som græsklipning, vanding og ganske lidt ukrudsbekæmpelse.
Haven er til gengæld blevet benyttet på anden vis. Legeplads for Zita og som opholdrum for os :-)


Det er spændende og sjovt at være lille hund og gå på opdagelse i en stor have.
Den ca. 150 m2 store gårdhave kan hun gå frit i hele tiden, da hun ikke kan komme ud derfra. Resten af haven er endnu kun til rådighed for hende, når vi er med.


Sommervejr er perfekt til at øve sig i at gå i snor.
Zita er allerede blevet rigtig god til det, men hvad er hun ikke god til. Hun er så klog, dygtig og lærenem, at det er en fornøjelse :-))
Har kun haft et par enkelte "uheld" indenfor.
Reagerer på sit navn.
Er rimelig god til at sidde, når hun bliver bedt om det.
Kunne sove selv om natten uden hyleri fra dag et.
Tager nye oplevelser meget afslappet, f.eks. en tur i lufthavnen i dag for at tage imod sønnen, svigerdatteren og børnebørnene, som kom hjem fra ferie.


Hun er helt klar over, at positiv adfærd udløser godbider :-)


Selvfølgelig er hun også en legesyg lille hund, der elsker at fjolle. I dag fik hun dette pivdyr af en af vores børnebørn. Hun er helt vild med den. Den har virkelig fået tur, og vi har fået en masse gode grin :-)

26 kommentarer:

 1. Hvor ser hun sød ud.
  Gode billeder.
  Jeg glæder mig til at se hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. I må op og se hende en dag :-)

   Slet
 2. Hvor er hun altså dejlig. Flot at hun sådan har klaret første nat uden hyl - hun må jeg også kunne føle, at hun kan være helt tryg hos jer. Klø hende bag øret fra mig ;-)
  ( uha - nu savner jeg min hund... 3 uger siden han blev aflivet. Man knytter sig til dem.. )

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det er trist at skulle af med et elsket dyr, men det kan jo blive nødvendigt :-(
   Zita havde en søster tilbage, som manglede at få nyt hjem i mandags, da vi hentede hende, ud af en flok på ikke mindre end 10 hvalpe, hvis det var noget ;-)

   Slet
 3. Skønt at høre, at det går godt med Zita, men jeg havde nu heller ikke ventet andet. Det virker til at være en skøn og rolig hund, og jeg er helt sikker på, at I har styr på hundeopdragelsen. Og så er hun fotogen :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en dejlig hund, om vi har ordentlig styr på opdragelsen, kan kun tiden vise.

   Slet
 4. Hende har I da vist være ret heldige med ;-)
  Og hvor er hun altså bare sød - slet, slet ikke til at stå for! :-)
  Ha' er rigtig dejlig weekend!
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. hun er sød, og vi føler os heldige, at det er sådan en lille god hund, vi har fået :-)

   Slet
 5. Ej altså - hvor er hun nusser Vivi - tillykke med hende.....jeg savner helt at have hund nu jeg ser dine pragtfulde billeder - kan så godt forstå at jeres focus har været rettet mod hende :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Zita har fået lov at fylde ret så meget i vores liv i denne uge, men vi tror, tiden er givet godt ud på sigt. Selvfølgelig skal hun blive ved med at have god tid og opmærksomhed, men ikke i helt samme omfang, vores liv skal jo også handle om andet end hund.

   Slet
 6. Nåå - hvor er hun sød Vivi. Tillykke med hende :-)

  SvarSlet
 7. Kære Vivi

  Et STORT tillykke med din meget søde og smukke hvalp! - Den vil helt sikkert få det godt hos jer!

  Det er bare så vidunderligt at have en hund i huset. Jeg kunne slet ikke forestille mig et liv uden....så jeg har to Golden Retriever :-) Jeg går hver dag lange ture med dem, gennem skoven, ud over en stor eng og en badetur ved vores strand. - Den tur ville jeg aldrig tage uden dem - Det er dagligt en glæde at se dem så glade.... og god motion for mig :-)

  Her er de, trods racen, super gode vagthunde. - Så I vil også her få stor glæde af jeres Schæfer. Hun vil helt sikkert vogte, så ingen indbrudstyve vil vove sig ind på grunden igen.

  Jeg har valgt at fodre mine med BARF. - Det er fodring med råt kød, rå ben og grønsager. Det kan jeg på det kraftigste anbefale!

  De første 4 år gav jeg tørfoder, et af de rigtig gode fra dyrlægen(Hills), der kostede en bondegård. - Den ene havde ofte dårlig mave og den anden havde meget dårlig ånde, og begge fældede de voldsomt - Gennem et år, skiftede jeg mellem flere slags tørfoder(af de bedste ).

  Men da jeg begyndte at give dem BARF, var alle problemer løst. Det er iøvrigt en stor glæde at opleve deres glæde ved det foder. - Lige nu ligger de begge og gnaver i et godt ben.

  Hvis du ikke allerede fodre med BARF, så giver jeg gerne gode råd! - Man må bla. aldrig fodre med tørfoder og BARF samtidigt, da det kræver forskellig ph. værdi at fordøje.....jeg kunne skrive i dagevis om det emne ;-)

  ps. mine hunde er nu 7 og 8 år og kommer fra de bedste opdræt i dk. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja lad os håbe hun bliver en god vagthund, der kan holde ubudne gæster væk, sammen med vores tyverialarm.
   I hverdagen skal hun gerne blive en god og venlig hund, som ingen behøver at være utryg ved :-)

   Slet
  2. Jeg er helt enig med Floras univers omkring BARF. Det kan kun anbefales.

   Slet
  3. Må hellere få set lidt nærmere på hvad det er.

   Slet
 8. Hej. Et stort tillykke med jeres søde hund. Den ser ud til at stortrives. Zita er et godt navn og den er jo allerede så dygtig og har lært meget. Jeg håber, jeres nye familiemedlem bliver en glad og sød hund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Hun er dygtig, men selvfølgelig også fræk og vil gerne prøve til. Hun har lige fundet ud af, at hun kan gå på trapper, så i dag kæmper vi med, at få hende til at blive nede - hun vil selvfølgelig gerne med ovenpå, når vi er der, men det er ikke der hun skal være.

   Slet
 9. Dejlige billeder af "mor og barn" - og jeg har lige læst alle kommentarerne på dine hundeindlæg - det kan altså kun blive godt med Zita :) Sikke lærenem hun her, og I er vist heller ikke helt uden hunde-pædagogik-evner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi tror på, at Zita bliver en rigtig god hund.
   Håber vores pædagogiske evner strækker ;-)
   I dag har vi en kamp med hende om, hvor i huset hun skal være, ved ikke hvor mange gange jeg har løftet hende ned fra trapperne og sagt nej. Selvom hun er klar over, at jeg ikke vil have hende op ovenpå, er det meget fristende at prøve til gang på gang.........., er spændt på, hvornår hun overgiver sig helt og lader værre. Lige nu er der da ro på hende......så længe det varer ;-)

   Slet
  2. Ja, men det er med at holde den konsekvente linje, hvilket det ser ud til at du også gør. Dejligt at følge med...

   Slet
  3. Ja kampene kan lige så godt tages nu som senere.

   Slet
 10. Sikke en skøn hvalp. Jeg kan godt forstå at I bare har nydt den og vejret. Pragtfulde billeder af Zita på opdagelse i haven.

  SvarSlet
 11. han er da absolut fanastisk den lille charmetrold. håber han vokser godt til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Zita er en lille dame, men bortset fra det så vokser hun godt. Er sød og dejlig, men også fræk og fjollet, som man kan forvente af en hvalp ;-)

   Slet