10. juli 2012

Aftentur i juli haven


Det er altid hyggeligt at gå en lille aftentur i haven.
Jeg nyder whiskytønderne i indkørslen, hvor Lobeliaerne nu begynder at falde ud over kanterne.


H.J. har revet indkørslen i dag, det ser så pænt ud med nyrevet grus :-)
Jeg er næsten kommet igennem bedet, men mangler lige et lille hjørne over mod hækken. Hvad der ikke kan ses på billedet er, at der står en laurbærkirsebær gemt i det græs, jeg mangler at få hakket væk.


Her foran huset sidder vi ofte og nyder udsigten.
Rosen i baggrunden er tæt på at folde sin første blomst ud.


Den får mørkerøde blomster.


Den anden rose som står ovre ved staldvæggen får lyserøde blomster. Begge roser har fået lus, så jeg må vist se at få gjort noget ved det, hvis vi skal have lidt glæde af blomsterne.


Vinen gror lystigt, og har fået nogle nye lange skud. Vi skal snart have nogle wirer spændt ud, så vinen kan få lov at vokse i hele gavlens bredde.


Muldvarpen eller muldvarpene har muntret sig lystigt de sidste dage. 2 sakse har smækket 2 dage i træk uden gevinst - følte mig lidt som katten efter musen......... Fælderne var vist blevet for slappe i fjedrene, så 4 nye blev indkøbt i går, rart at have kampudstyret i orden ;-)
Allerede i dag sad der så en i saksen :-)
Nu får de andre sakse lov at blive stående et par dage mere, vil være helt sikker på, at der ikke er flere af de små bæster,  da de lynhurtigt kan lave et større antal "bjerge" i plænen hen over en nat.


Nede i miniplanteskolebedet er jeg begyndt at plante nogle af de stauder ud, som jeg har haft stående i potter omme i gårdhaven :-)


Ikke alt er i haven er blevet tæmmet, og blomsterne her ser meget fine ud, selvom det er ukrudt. Navnet på dem er forsvundet helt ud af mit hoved  lige nu, hmm.........håber da ikke det er alderen der begynder at trykke ;-)


I bedet ved terrasserne står en pæn gruppe af Acanthus/Bjørnetidsel.

10 kommentarer:

 1. Jeg kan heller ikke huske hvad den lilla hedder, men jeg er selvfølgelig også ældre end dig :o)
  Acanthus er flot, jeg fik den foræret for 2 år siden. Sidste år så jeg den ikke, men så fik vi ryddet op i staudebedet, så i år er den dukket op.
  Der er stille på bloggene i aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er ret stille, men jeg er heller ikke selv for god til at bidrage med hverken indlæg eller kommentarer. Der er så meget andet, jeg hellere vil bruge tiden på lige nu.

   Slet
 2. Dejlige billeder fra din rundtur. Håber du har fået has på muldvarperne så de ikke laver flere bjerge i plænen.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja håber der er fred et stykke tid igen, nu hvor jeg har fået en i saksen ;-)

   Slet
 3. Ja, det er jo ved at være tydeligt at se, at der er kommet havekyndige til matriklen :-) Bjørnetidslen fik jeg i foråret fra mine forældres have og den er også ved at vise kulør. En sjov men dejlig plante.
  Jeg mener, at "dit blomster ukrudt" er gederams - kønne er de, men puha hvor de spreder sig, hvis de får lov både med rødder og frø, så vidt jeg husker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gederams det lyder helt rigtigt, og jo de spreder sig lystigt, så de skal helst udryddes i vores have, men mon ikke også de bliver det med tiden ;-)

   Slet
 4. Hej. Det var interessant at se, man kan godt se, at der sker noget i jeres have. Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der sker lidt hver uge, og jo haven har allerede forandret sig i forhold til, hvordan den var da vi overtog den. Nogle m2 græs er blevet vendt, og stille og roligt får jeg vel rengjort de eksisterende bede :-)

   Slet
 5. Skønt med en aftentur Vivi......meeeeeen kan det nu også passe?????? Den der med at I ofte sidder ned?????? *SMILER* - jeg fornemmer at I altid er i gang......godt at I også giver jer tid til at nyde jeres ny fantastiske domæne ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt er jo relativt. Vi sidder ofte og ser ud over engen, men jeg har ikke skrevet, hvor længe vi sidder af gangen ;-)
   Vi nyder i den grad vores nye sted, men vi kan sagtens nyde det, selvom vi tuller rundt og ordner lidt både ude og inde. De større projekter udenfor må vente lidt, til vi har fået styr på det indvendige, før har jeg ikke ro til det andet. Heldigvis kan vi se frem til 3 ugers hjemmeferie, som starter om en uge :-))

   Slet