16. september 2012

Ukrudtbekæmpelse og flytning af planter til skovbedet.


FØR

Mit planteindslag har længe været et hængeparti, der var efterhånden næsten lige så meget ukrudt som planter derovre. Det har jeg gjort lidt ved i dag, ikke at det er blevet ukrudtfrit, men planterne har fået lidt mere luft omkring dem.


EFTER


FØR


EFTER


Jeg er så glad for, at jeg har lidt blomster i haven, selvom de endnu ikke står i skønne bede, men de rigtige bede skal nok komme :-)


Jeg kunne selvfølgelig ikke holde mig til ukrudtbekæmpelsen, flere planter havnede ovre i skovbedet. Her foran i skovbedet har jeg plantet nogle Ensian. En plante blev delt til fire nye :-)


Håber de kommer med blomster, selvom de lige er blevet flyttet. Jeg er helt vild med deres skønne blå blomster her hen sidst på havesæsonen.


Her er der blevet plantet en del forskellige små fine bregner og blomster.
De skal sikkert ikke blive stående sådan på række, men betingelserne for dem her i skovhaven er bedre end i planteindslaget. 


I den anden ende af skovbedet har jeg plantet Kærminde/Omphalodes verna, Blå lærkespore og Skovmærke.


Prøv lige at se her!
I det skovbed jeg fik lavet i foråret står denne Primula med blomst :-)

Glæder mig allerede til, at se mine skovbede med blomster til næste forår :-))

12 kommentarer:

 1. Hej. Sikke du knokler, der er stor forskel på før og efter billederne og det gør nok planterne godt, at der kommer lidt luft omkring dem og at de ikke bliver kvalt i ukrudt. Dit skovbed bliver rigtig fint, det er nogle gode plantevalg, du har foretaget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har nu ikke været meget knokleri i det, jeg har foretaget mig i dag.
   Plantevalget i skovbedet er ind til videre bestemt af, hvad jeg har på lager, men hvor er det skønt bare at kunne hente planter ganske gratis fra indslaget :-)

   Slet
 2. Hvor bliver dit skovbed altså fint Vivi. Ja sikke en luksus bare at kunne hente planter i sit eget plantecenter :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig dagligt over min skovhave selv om den hverken er hel eller halvt plantet til endnu ;-)

   Det er så fedt at kunne hente planter, men jeg har jo købt og betalt dem engang, men lige nu føles det som gratis planter :-)

   Slet
 3. Det kan jeg godt forstå, du glæder dig til, det bliver helt sikkert fint. Du har jo heldigvis mange skønne ting stående i dit planteindslag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at se alle forårsløgene, jeg satte i det første skovbed jeg lavede :-)

   Der står heldigvis stadig mange fine ting i planteindslaget, men jeg håber på at få lavet lidt flere planteskolebede her hen over efteråret og vinteren, så jeg får plads til at slæbe mere til huse ;-)

   Slet
 4. Så dyktig du har vært! Det ble jo riktig så flott og ryddigt i bedene dine :) La oss håpe på mye godt vær nå før vinteren er her! Takk for titten!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det vil være dejligt, hvis vi får et flot efterår, så jeg kan nå at ordne en hel del mere i haven inden vinteren :-)

   Slet
 5. Dejligt hængeparti du har fået ryddet af vejen inden det bliver vinter. Jeg syntes dit planteindslag er et helt skønt bed, som du må være så glad for at du fik lavet dengang, inden det gamle hus blev solgt. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget glad for planteindslaget, for der står faktisk rigtig mange skønne planter derovre, der er næsten plantet alt for tæt, men hellere det end ingen planter ;-)

   Slet
 6. Spændende og tydeligt at se forskel på før/efter billederne! Jeg kan godt forstå du glæder dig til at se skovbedet med blomster. Primulaen lover et spændende forår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget tydeligt, at der er blevet fjernet noget ukrudt.

   Jeg er meget spændt på at se hvad der kommer op i mine bede til foråret, håber ikke de mange mus der er i haven, har spist alle mine løg ;-)

   Slet