15. april 2012

En helt fantastik dejlig søndag :-)

Vi har haft en helt fantastisk dejlig, lang og god søndag med havearbejde, og vi har fået lavet meget mere, end jeg havde drømt mig :-)


Jeg er ikke særlig god til at komme tidligt ud af sengen, når jeg har fridag, men i dag var jeg frisk til at gå i haven allerede kl. 8 :-)

Jeg fik pottet en masse stauder op fra haven, og de nye ejere kommer på ingen måde til at kunne se, at jeg har taget et lille stykke af så mange planter. 40 potter blev det til :-)


Planterne står nu linet op i vores gårdhave.


Det er rent guf, at have så meget forskelligt at plante ud af :-)


Jeg kan ikke forestille mig, at vi nogensinde bliver træt af den her udsigt.
H.J. fik klippet plænen i forhaven. Her er det for voldsomt, at køre ind med vores traktor ;-)


Jeg gik i krig med endnu et stykke af køkkenhaven, og fik sat kartofler i jorden - måske lidt tidligt - men så må det  briste eller bære.


Der er en del græstørv, at køre væk fra køkkenhaven. Der er en plan med at ligge alt "affald" ned i et hjørne af haven, det kommer jeg ind på ved en senere lejlighed.


H.J. gik i krig med den cypres, der dækkede for et af vinduerne til biblioteket.


Vupti, så var den fri af jorden :-)


Det var skønt, at få den cypres væk :-))


Bag cypresen stod der et par laurbærkirsebær, godtnok ikke specielt kønne, men de får en chance, for de kan jo altid bruges et eller andet sted.


I bedet ved terrassen er en pæon mere dukket op helt inde under en kristjørn, nogle grene blev klippet af kristjørnen, så pæonen kan få lys :-) Lige ved siden af pæonen kommer disse små blå blomster op, de ligner lobelia, men jeg er noget usikker på, hvad det egentlig er for nogle størrelser.


Kartoflerne kom i jorden. I modsatte ende af køkkenhaven vil jeg have lidt snitblomster, derfor går jeg ikke systematisk til værks med at rydde det stykke jord. På et tidspunkt skal jeg nok få det hele  ryddet :-)


Jeg har haft et par potter stående med studenternelliker, som jeg såede sidste år. De blev delt og plantet ud bagerst i køkkenhaven, så får vi da lidt blomster at se på :-)
Håber på at jeg kan når at få ryddet så meget, at der også kan blive sået nogle flere blomster og lidt grønsager.


Til sidst lidt vand, så  klarer de sig sikkert bedre end i potterne.


Mod vest står der et dejligt egetræ, men to grimme grantræer, stod nærmest midt i egen. Dem fik H.J. nedlagt i dag - SKØNT!!Så røg det første grantræ.........


Egen blev stammet ganske let op.Nu er der kommet lys og luft omkring egen, så den kan vokse sig til et stort og flot træ :-))Ovre ved egen står der en del mindre syrenplanter.
Til efteråret skal de flyttes helt ud til hegnet, så de kan skabe lidt læ fra vest bag egen.Der er allerede knopper i syrenerne, derfor nænner jeg ikke at flytte dem nu. Det er en af mine yndlingsplanter, så jeg vil ikke gå glip af blomstringen i år.Jeg har sat en snor op omkring hele den kommende køkkenhave. Umiddelbart ser det, jeg har fået ryddet ikke ud af så meget, men jeg er ganske godt tilfreds :-) 

28 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Hvor har i dog nået meget i dag.
  Jeg fik kun lavet ganske lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi fik ordnet en del, men har gået stille og roligt og hygget med et hele dagen, så det bliver hurtigt til noget, selvom vi ikke pisker afsted :-)

   Slet
 2. Ja, sikke I har moslet idag! Men sådan er det vel at starte på noget nyt og dejligt! ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så skønt, at gå ude i haven i godt vejr, og pludselig havde vi nået mere, end jeg havde regnet med :-)

   Slet
 3. Det ser ud til at du ved hvad du skal lave hele sommeren.
  Spændende at følge!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der bliver nok at se til hele sommeren og de næste mange år, men nu tager vi tingene stille og roligt. Inden vi får set os om, er vi sikkert nået et pænt stykke vej :-)

   Slet
 4. Det var dejligt for jer at komme rigtigt i gang og skønt at du kan få så mange bidder af stauderne med.

  Det pyntede at få de træer væk, men jeg smiler lidt af at du skriver "vupti" om cypressen, for den ser da ud til at være en ordentlig krabat at skulle grave op. Godt vi har stærke mænd!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt klare mig uden stærke mænd !!

   H.J. gravede en flot rende rundt om cypresen, så den var let at gå til, derefter fik han til opgave at læne sig op af den, mens mor her kappede rødderne. Det var næsten synd for ham, at det var mig der nedlagde den, men jeg har efter flere års arbejdsmæssig erfaring med opgravning af lignende buske, ret let ved at vurdere, hvor jeg skal bruge spaden, for at få dem til at give slip uden at bruge unødvendigt mange kræfter ;-)
   Der skal dog lige siges, at denne har cypres til alt held IKKE var en af mere genstridige af slagsen ;-)

   Slet
 5. Deilig med hagearbeid i vårsola. Dere står virkelig på og jobber. Flinke er dere!

  Her hos meg er det snø i dag, og ingen hagearbeid. Koser meg inne med frø og prikling!

  Ha en fin kveld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med forårs sol :-)

   Håber sneen snart forsvinder igen hos dig.

   Slet
 6. Hej Vivi. Det var rigtigt dejligt at læse at I vist får solgt huset snart, om alt går vel. Det er ligesom om man får ekstra kræfter og mod til at kaste sig ud i det nye og meget store projekt landsted og have så langt øjet rækker...eller næsten.
  Den køkkenhave bliver rigtig spændende at følge, jeg synes ikke der er så mange der har en "rigtig" køkkenhave som den I får jer, det også er meget aktive bloggere, det kan jo være jeg har overset dem. De har vel travlt i køkkenhaven.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke særlig velbevandret i dyrkning af grønsager, men måske bliver jeg det.
   Når vi får så meget plads kan der jo godt blive plads til en køkkenhave, der skal også være plads til snitblomster i køkkenhaven.
   Det bliver dog tidligst til næste sommer, at jeg får køkkenhaven helt op at køre.

   Slet
 7. Det ser ud, som om I har haft en skøn arbejdsdag i haven. Jeg tør i øvrigt godt vædde med, at jeres græsplæne vil skrumpe ind stille og roligt år efter år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Planen er, at græsplænen skal skrumpe temmelig meget ind med tiden, men der skal stadig være græs tilbage :-)
   Her i starten er det meget fint, at det hele er lagt i græs, for en nyklippet plæne tager sig altid godt ud :-)

   Slet
 8. Wow, det tager godt nok form! Hold op hvor den have bliver skøn - og det betyder intet at det tager sin tid, bare man glæder sig over hvert eneste lille forandring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dagen i dag er faktisk blevet brugt på at glæde os over, hver en lille ting vi har lavet :-))
   Samtidig går vi og ser på alt det liv der er i og omkring haven; viben der blafrer rundt i luften, musvågen som kredsede rundt for at finde termik, fasaner, alle småfuglene og da vi på et tidspunkt var indenfor, kunne vi se et krondyr, fra et af tagvinduerne, gå ovre på den anden side af åen.

   Slet
 9. Hvor har du været flittig, men vejret har også været dejligt. Det var mange planter du lige kunne få delt og taget med dig. De er jo dyre nok at købe. Vi har også mange fine egetræer, de skal have lov at stå frit og blive flotte. Med den fart du/I har på skal der nok ske meget i jeres have i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hver eneste lille plante jeg får gravet op, betyder mindre udgifter til planter her i starten, og det er bestemt værd at tage med :-)
   Til alt held kender jeg flere, som glad og gerne vil forære mig små stykker planter fra deres haver, så jeg er ret heldig stillet :-)
   Der er også flere egetræer rundt i læhegnet hos os, der står noget klemt. Dem skal vi også have befriet, så de kan vokse sig store og smukke, men vi bliver nødt til at tage lidt af gangen :-)

   Slet
 10. Dejligt at se jeres haves udvikling proces. I er godt i gang med gøre have smukkere og mere hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi går i hvert tilfælde selv og glæder os over det vi får lavet, men der kommer til at gå noget tid, før det rigigt kommer til at syne af noget.

   Slet
 11. Jeg skal love for, at I har nået meget i dag, det var også skønt vejr til det, det hjælper en del.
  Det pyntede noget på egetræet, at de graner kom væk og at i fik stammet den op. Godt at I har mange planter at tage med fra haven, det hjælper da noget, når I rigtig skal i gang med haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en kæmpe hjælp at have nogle planter at starte op med :-)
   Jeg må i gang med at findele dem alle, så kan jeg får rigtig mange planter ud af hver lille tot :-)

   Slet
 12. Hold da nu op for en 'arbejdsdag' du har haft... men kan da godt se at det bliver helt fantastisk, når du får 'bugt' med al græsset ;-)
  Og er dybt misundelig over egetræet - hvor er det smukt.
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal nok blive godt, men når der engang er ryddet til køkkenhave, så bliver der en masse blomsterbede der skal ryddes til :-)

   Egetræet er meget smukt. Træet havde faktisk to topskud, men H.J. kravlede heldigvis op og fik klippet den ene væk, så nu står træet, som det skal, klar til at vokse sig stort og smukt :-)
   Jeg har højdeskræk, og er en værre pivskid, når jeg skal bare lidt over jorden :-(

   Slet
 13. Wow, 40 potter med staudebidder! Og så er du garanteret ikke engang helt færdig endnu, vel... ;-) Tænk, alle de penge du sparer, kan du bruge på nye spændende planter. Og du behøver ikke engang tænke på om du har plads til dem. Ihvertfald ikke foreløbig :-)
  Jeg er vildt misundelig på dit skønne egetræ. Jeg elsker træer, og det er en af den ting jeg er ked af ved at have en lille have. At jeg snart ikke kan plante flere træer. Et par stykker skal jeg nu nok få klemt ind, men et egetræ, det tør jeg nu nok ikke at plante :-)
  Jeg kan desværre ikke genkende din lille lyslilla plante. Forhåbentlig er der en anden som ved hvad det er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, der er stadig nogle stykker, jeg ikke har fået taget bid af endnu, bl.a. en del hostaer.

   Jeg elsker også træer og buske. I min nye have kommer der til at gå lidt længere tid end her, før jeg skal til at begrænse mig :-)
   Nu har jeg derimod så meget plads, at det sikkert mere bliver økonomien, der sætter begrænsning for, hvor hurtigt det skal gå med at få fyldt i ;-)

   Slet
 14. Hehe Vivi, Jeg får altid præstationskomplekser, når jeg læser om, hvor meget du når! Du har et helt fantastisk højt energiniveau. Kan se at det er hårdt arbejde, I har gang i. Ikke så megen puslen men derimod noget der kræver muskler :0) Den nye have skal nok blive fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nette der er bestemt ingen grund til præstationskomplekser, som du udtrykker det.
   Nogle dage får jeg en del fra hånden, andre dage laver jeg ikke særlig meget. Der kommer jo ikke et billede på bloggen, hvor jeg ligger og flader ud på sofaen ;-)

   Selvfølgelig vil det være mest af det hårde arbejde her i starten, men sådan er det jo.
   Først det grove - så det sjove.

   Slet