13. april 2012

En god aftale :-)


I dag har vi haft besøg af dem der har købt vores hus, samt begges forældre. Det var en god oplevelse, søde mennesker alle sammen :-)


Manden ser frem til at dyrke egne grønsager i drivhuset og i højbedene :-)
Konen var glad for, de rhododendroner der er i haven, og ville måske selv medbringe nogle flere fra deres nuværende have. Forhaven var hun helt vild med :-)
Parrets forældre virkede ret imponerede over den have de unge mennesker får med i købet.
Jeg tænker i mit stille sind (og nu i fuld offentlighed her på bloggen), gad vide, om der ikke allerede er en spirrende haveinteresse hos de mennesker ;-)
 

Jeg har fået lov til at tage de blomster med jeg vil. Jeg tager sikkert også nogle skud fra nogle af stauderne, men har bestemt også lyst til, at lade så meget stå, at parret får et fantastisk blomsterflor, de måske ikke ønsker at undvære helt fremover ;-)

Hvis de senere ville rydde et par bede (det var bestemt ikke det første der skulle ske), ville konen give mig et kald, så jeg kunne få planterne. Håber de bliver så glade for de fleste af planterne, at de slet ikke ønsker at komme af med dem :-)

Egentlig kan vi være ret ligeglade med hvem der har købt huset, men vi har det alligevel rigtig godt med, at det blev det her par :-) 

24 kommentarer:

 1. Hvor lyder det altså bare godt, Vivi :-)
  Det er klart at man er nødt til at acceptere dem som køber huset, især i disse tider.
  Men det er da dejligt, hvis de virkelig ender med at blive have-tossede også. Det skulle ikke undre mig med den skønne have, de får.
  Og hvor er det dejligt at du kan tage flere blomster med. Der skal vist graves et større planteindslag :-) Og det er da en god måde, hvis du bare nupper en bid. Inden du får gravet nye bede mm er de nok vokset til flotte planter også. Det var ihvertfald sådan min engelske veninde gjorde. Små bidder af det hele, og efterhånden som hun anlagde den nye have, havde hun masser af planter til den.
  God travl weekend til jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk også min plan, at lave nogle mere permanente bede/planteindslag, hvor jeg kan opformere mine planter, og når den tid kommer have overskudsplanter stående.
   Det tager tid at opbygge have på den måde, men så kan jeg gøre det til en mere overkommelig pris :-)

   Slet
 2. Ja i bund og grund kunne I være ligeglade, men kan nu godt forstå, at I er glade for, at det er haveinteresserde mennesker, som skal overtage have. Det er jo "jeres barn" som I har skabt fra grunden og har lagt mange kræfter, tanker og økonomi i, så selvfølgelig er det dejligt, at de påskønner haven :-)
  Og så er det da fedt, at du kan få lov til at tage planter med til den nye have - god arbejdslyst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en god start, hvis jeg kan tage skud med af de stauder der kommer op nu den næste månedstid :-)
   Det bliver ikke synligt for køberne, da jeg ikke ribber haven, og jeg har planter at starte med i min nye have :-)

   Slet
 3. Hvor er det dejligt at høre, Vivi :-)
  Det er da bare skønt, hvis de kan glæde sig over haven, og fin aftale, du har fået om planterne. Så kan man da næsten ikke forlange mere :-)
  Det må give lidt ro i sjælen og gøre afskeden en smule lettere.
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja et eller andet sted, har vi det fint med at hus og have ikke skal endevendes fra dag et :-)

   Slet
 4. Ja, I kan i princippet være ligeglade med, hvem der flytter ind; men i virkelighedens verden er det garanteret vigtigt, at man har det godt med de mennesker, der rykker ind i de rammer, man har haft omkring en fase af sit liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er vist sådan det er :-)

   Slet
 5. Hvor lyder det bare dejligt positivt! Det er virkelig rart når andre sætter pris på de ting man har knoklet med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig har jeg hverken drømme eller forventninger om, at tingene bliver ved med at være, som de er i dag, men alligevel godt, at alt ikke bliver væltet.

   Slet
 6. Hvor skønt for jer, at der er kemi. Da vi købte hus, var vi selv glade for, at vi lærte ´den gamle dame´ (måtte flytte da hun blev alene) at kende. De havde selv - i tidernes morgen - været haveglade. Hun viste mig rundt og pegede på de steder, jeg skulle passe på med at luge tidligt. Hun fortalte mig om, hvem der havde foræret dem, hvilke træer og planter. Det betød meget for os.

  Hun besøgte os et par gange, en gang imponerede hun ved at være temmelig godt inde i landsholdets fodboldspillere.

  Nå det blev en længere historie. Men dejligt at du kan tage nogle planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde også et fint forhold til den gamle dame vi købte det her hus af :-)

   Hun var på besøg her noget tid efter vi var rykket ind, og glædede sig oprigtigt over, det vi havde fået ordnet i huset. Hun blev desværre alvorlig syg og døde kort tid efter.
   Hun var meget glad for haven, og var glad for, at vi var havemennesker. Hun nåede dog aldrig at se hvordan vi ændrede haven.

   Slet
 7. Det lyder rigtig skønt, mon ikke de også bliver haveinteresserede, det lyder det til. Interessen bliver jo kun større af, at man overtager en have med så mange skønne planter. Hvis de altså ikke er for unge til at kunne se at sådan noget skal passes. Det var jeg selv, da vi købte hus første gang. 22 år var jeg og haven groede over med ukrudt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det her par er først i 30eren, har begge job der kræver en del af dem, og et lille barn, så de har helt sikkert ikke tid til havearbejde på samme måde som jeg har, men bare det, at der er elementer i haven de kan li, gør at jeg tror der er en eller anden form for interesse.

   Slet
 8. Det er skønt at parrets forældre var med, de kunne måske tilskynde, at haven bliver passet og måske også hjælpe til?
  Jeg fik hjælp af min svigerfar, da jeg selv havde små børn og vi var i gang idenfor og slet ikke havde tid til haven to fuldtidsjob 2 små børn - så var det ikke haven vi brugte meget tid på de første år.
  Jeg synes, da også det er dejligt, at du er tryg ved den familie, der skal overtage et hus I har lagt jeres sjæl i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Specielt det ene forældrepar virkede MEGET interesserede i haven, og havde alle mulige løsninger på, hvordan havebassinet kunne bevares, men jeg forstår nu godt, hvis køberne ikke er trygge ved vand i haven, når der er et lille barn.

   Slet
 9. Jamen. Jamen. Hvor herligt det hele. Lyder som ren win-win. Du kan få lov at tage planter med, og de får en dejlig have på et tidspunkt, hvor det kun bliver smukkere og smukkere for hver uge.

  Hvis manden allerede har tænkt sig at dyrke grøntsager, er der måske ikke så langt til, at han også begynder at interessere sig for alt det andet grønne.. Måske. Man har da lov at håbe..

  Men måske er de for unge endnu. Min interesse startede jo først i en sen alder og inden for de sidste par år.. Men så er den til gengæld også kommet.. Heldigvis.. :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne forstå på konen, at drivhuset var et ekstra plus for manden, da de valgte hus :-)

   Slet
 10. Hvor er det godt, at I har solgt til de rigtige, for helt ligeglad tror jeg nu ikke man kan være. Tænk sig, hvis det var nogen som bare kom med en rendegraver og pløjede hele haven op for at så græs. GYS. Og, rigtig sødt, at du kan hente planterne, hvis de ikke vil have dem. Det er det helt rigtige par!

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har det helt sikkert fint med dem vi har solgt til, om jeg så får planter eller ej, den dag de vælger at lave noget om i haven :-)

   Slet
 11. Det er dejligt, at det er mennesker, der sætter pris på jeres have! Her hvor vi bor, har jeg flere gange set at haver bliver fuldstændig ryddet, når der kommer nye ejere. Det er synd og skam, for det tager mange år, før en have bliver tæt og pæn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan går det ofte. Unge mennesker har ofte ikke tid til og forstand på planter. Mange tror græs er det mindst pasningskrævende, men det er jo ikke helt sådan det er. Tænk hvor mange timer man bruger på at klippe plæne om året i forhold til de timer man bruger på at luge.

   Slet
 12. Hvor er jeg glad på jeres vegne :-D Det betyder så meget, at det er mennesker, der sætter pris på dit store arbejde.
  Da jeg for mange år siden flyttede fra min første have, var jeg på grådens rand, da jeg ca. ½-1 år senere kørte forbi huset, og så "min" smukke have totalt tilgroet, og nu blev brugt til gamle biler!!! Min søster mente jeg kunne være ligeglad, men seriøst jeg havde brugt mange, mange timer i den have for at bevare den smuk. Det var der jeg lærte hvad der var og ikke var ukrudt, der jeg dyrkede mine første afgrøder, og der vi om sommeren sad i det smukkeste blomsterflor. Så i flere år valgte jeg at køre en omvej, hvis jeg skulle den vej forbi.
  Skønt Vivi, at i må tage nogle flere planter derfra inden i flytter. Det lyder som de helt rigtige der overtager jeres smukke have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg plejer at have et meget afslappet forhold til, hvad der sker med det jeg forlader, men alligevel er det nu en lidt bedre følelse, at det hele ikke skal jævnes dag et´. Hvad der sker hen af vejen, er helt klart op til de nye ejere. Jeg vil jo også selv bestemme over min kommende have.

   Må dog tilstå, at det var lidt underligt, engang vi kørte forbi mine nu afdøde svigerforældres hus. De havde den skønneste lille oase af en have med buske, træer, blomster og drivhus. I dag er ALT væk, og der er kun græs hele vejen rundt om huset..........

   Slet