12. april 2012

Blodblommen springer ud.


April og maj er helt fantastiske måneder i haven. Alt springer ud, og forandringerne kan følges dag for dag :-)

Blodblommen er ved at springe ud. De første blomster har åbnet sig, og mange store lyserøde knopper står klar til at følge efter.


Jeg holder meget af min blodblomme. Den stammer omme fra forhaven, hvor der stod en knap så pæn moderplante tæt på huset, da vi kom hertil. Moderplanten blev fjernet, men en lille strit stod tilbage. Den lille plante blev flyttet ned i baghaven, og løbende stammet op. Gennem årene er den blevet til et pænt lille træ, som nu er en lille meter højere end drivhuset :-)


Jeg glæder mig vildt til min nye have, men der er planter her i haven som f.eks. blodblommen, der bliver lidt vemodigt at tage afsked med, fordi jeg har gået og formet på dem gennem flere år. 
For mig er det noget helt specielt, at gå og nusse med små pinde, der så "pludselig" udvikler sig til fine små træer :-)

25 kommentarer:

 1. Og du er sandelig rigtig god til at nusse om små "stritter" så de bliver til noget smukt igen. En skøn evne at have, og jeg vil også prøve om jeg kan blive god til strit-nusning ;o) Kunne egentlig godt tænke mig at se et foto af hele træet, er det mon for meget forlangt?

  Jeg har selv en miniblodblomme, som jeg købte sidste år. Altså venter jeg spændt på udspring, men jeg betragter den som en busk og ved faktisk ikke om den blomstrer... (hmmmm... det var der jo nok andre der havde haft styr på :o)

  Ha' en herlig regnvejrsaften.

  SvarSlet
  Svar
  1. En dværgblodblomme kan du vist roligt betragte som en busk, mener ikke den bliver mere end max. et par meter høj. Den skla nok komme med blomster :-)

   Vil prøve om jeg kan tage et fornuftigt billede af mit lille træ, den står bare et sted, hvor det er lidt svært, at få et godt billede af den.

   Slet
 2. Hvor er den dog yndig. Det bliver et savn i den nye have, men den er til gengæld så stor at du vel sagtens kan plante en blodblomme derude?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skulle være rimelig med plads til en del forskellige træer, og inden længe begynder jeg sikkert også et arbejde med nogle nye små pinde ;-)

   Slet
 3. Hvor er den skøn din blodblomme, er det helt håbløst at flytte den med? Jeg kan godt forstå du synes det bliver vemodigt at sige farvel. Måske kan du tage den stritter med fra denne moderplante?

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist ikke smart at begynde at grave træer op, når hus og have er solgt...........

   De nye ejere overtager huset på det tidspunkt af året, hvor den er på sit højeste med rhododendronerne og de blomstrende buske, det er vist derfor, jeg synes det er lidt vemodigt, selvom jeg glæder mig vildt og voldsomt til at få mere jord at lege på ;-)

   Pyt, lige så snart jeg er væk herfra, ser jeg frem, og går i gang med nye eksperimenter :-)

   Slet
 4. Åh ja. Det er da en blodblomme jeg skal have. Hvor er den smuk !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er flot, også efter blomstring, hvor den står med sine røde blade :-)
   Vær opmærksom på, at den ikke bliver ved med at være lille.

   Slet
 5. Ja det er svært at sige farvel til det hele, det har jo været som dine børn, men du har nok ret. Når først I er væk fra huset, så er det jo noget andet, du koncentrerer dig om. Og du får lavet noget endnu flottere derude, hvor der er mere plads. Det tager lige et par år, men er spændende at gå i gang med.
  Så vi skynder os at se fremad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der bliver nok at arbejde på både inde og ude, når vi er flyttet.

   Vi glæder os sååååååååå meget til at komme i gang :-)

   Slet
 6. De er bare så fine :-)
  Min lille blodblomme er også netop sprunget ud i dag med en enkelt lille lyserød blomst :-)
  Kan sagtens sætte mig ind i, at det må være vemodigt at skulle tage afsked med alle de plantebørn, du har gået og puslet om.
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja blodblommens blomster er fine, men når æbletræerne engang står med blomster, er jeg også helt vild med dem ;-)

   Slet
 7. Kære Vivi,
  Smukke billeder af din blodblomme!!
  Vores nabo har en blodblomme ret tæt på os, og den er lille nu på vej til udspring (som din) og er lige ud for mit køkkenvindue. Det er som sød musik!!
  Tænk, at jeg tidligere ikke kunne fordrage mørkbladede træer. Nu synes jeg den blodblomme i blomst er noget af det smukkeste...

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt vi alle forandrer smag :-)
   Jeg synes enkelte mørkløvede træer er flotte som kontrast til de mere grønne af slagsen, men alt er jo en balancegang.

   De fleste planter er jo særdeles skønne, hvis de er placeret så de tager sig ud fra deres bedste side.
   Det samme gælder for plantesammensætninger, noget er fantastisk smukt sat sammen, andet er totalt gys......

   Slet
 8. Hvor er det smukke billeder af din blodblomme. Den er vi flere som er forelskede i, jeg har nemlig også billeder på bloggen af min idag.
  Jeg kan godt forstå at du vil savne den. Du kunne jo tage en gren fra den, det bemærker de nye vel ikke. Men så skal du jo gå og vande den.
  Jeg 'laver' altid træer og buske om efteråret, fordi man bare kan stikke dem i jorden og lade dem passe sig selv der. Men den mulighed har du jo ikke lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan vist let få gang i mere end jeg kan overkomme lige nu, så ikke for meget der skal vandes og plejes. Jeg skal nok få fat i nogle forskellige prunus senere, når tiden og overskudet er til at gå og nusse med dem.
   Jeg er sikkert allerede i gang med en masse tosserier til næste år ;-)

   Slet
 9. Jeg kan kun erklære mig enig i, at blodblommen er et smukt, smukt træ. Sådan et kunne jeg også godt tænke mig. Hmm, det kunne være, jeg skulle se, om jeg kan finde plads til sådan et ... Miniblodblommen, som Fru Fiis nævner, kunne være interessant for mig i min lille have.

  SvarSlet
  Svar
  1. I en lille have, vil det nok være fornuftigt med en dværgudgave :-)

   Slet
 10. Hvor er den dog yndig din blodblomme, det er klart at du kommer til at savne den.. Heldigvis skal du jo igang med så meget nyt og spændende, så er det nemmere at sige farvel til det gamle. Ha en rigtig god fredag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og jeg glæder mig til alt det nye :-)

   Slet
 11. Hej Vivi. Jeg har ikke tænkt på, at det bliver vemodigt at sige farvel til nogle at dine plantebørn, for jeg synes, det er så spændende alt det nye du skal igang med. Men jeg forstår det faktisk godt, for man får ligesom et forhold til sine planter og man bliver glad, når det trives og vil gro!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig voldsomt til alt det nye, men jeg er også så plantetosset, at jeg går og får et specielt forhold til de planter jeg har haft fra helt små. For mig er det noget helt specielt, når det jeg gerne vil lykkes ;-)Dem jeg bare har købt, har jeg det anderledes med, for dem kan jeg jo bare købe igen.

   Slet
 12. Jeg kan sagtens følge din særlige glæde over planter du har nusset om fra de var små pinde, det kender jeg selv til.
  Jeg har netop købt et par blodblommer og jeg glæder mig til de blomstrer inden længe:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med dine nye planter :-)

   Slet
 13. Kan man hjælpe med at bestøve blodblommen???
  Jeg har været der med en Mirabelgren..

  SvarSlet