16. april 2012

Blodblommen, anemoner og guldfisk.


For nogle dage siden viste jeg et af de første blomster på min blodblomme. Den står endnu ikke i fuldt blomsterflor, men flere har åbnet sig. 


Der blev spurgt til et billede af hele træet. Det kommer her. Den står desværre at sted, hvor det næsten er umuligt at få et godt billede af den, så det er, hvad det kan blive til i denne omgang. 


Her er blodblommen fra en anden vinkel. Den står lidt i skygge af egetræerne, så den strækker sig efter lyset, derfor den let bøjede stamme.


Synet af anemoner kan jeg ikke få nok af, og har allerede flyttet en lille tot ud i mit nye skovbed på landet :-)


Guldfiskene skal nydes, her de sidste par uger vi bor her.

Der kommer formentlig til at gå nogle år, inden vi igen får etableret et havebassin, da der er andre projekter, der i første omgang, står længere oppe på prioriteringslisten.

Jeg har en ret spændende plan (synes jeg selv) for et kommende havebassin.
Som mine tanker er i dag, vil det blive et ret omfattende anlæg at etablere, derfor skal det vente til der er mere styr på resten af haven, og jeg har ro til at koncentrere mig om opgaven hen over en hel lang havesæson ;-)

14 kommentarer:

 1. Din blodblomme har nogle skønne farver. det er også min oplevelse, at træer er svære at indfange med kameraet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan de være, men jeg synes, det handler en del om, hvílken baggrund de har.

   Slet
 2. Både blodblomme, guldfisk og anemoner er skønne :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og det er der tusindvis af andre ting i haven der også er :-))

   Slet
 3. Hej. Blodblommen er flot med flotte blomster og jeg kan godt forstå, at du har flyttet lidt anemoner ud i den nye have. Det er en rigtig dejlig forårsvækst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lidt anemoner, og et par hundrede andre planter er flyttet med :-)

   Slet
 4. Skønne billeder, glæder mig til at se dit kommende havebassin projekt.
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der gør jeg bestemt også, men som jeg skrev, der kommer til at gå nogle år inden det bliver en realitet.

   Slet
 5. Min blodblomme har kun åbnet en blomst, men jeg glæder mig sååååååå meget til den står i fuldt flor... det er det smukkeste syn :o)
  Sikke en pude af anemoner du har... det er sådan de er aller dejligst :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mængden gør meget når det handler om anemoner, men det er vist fordi vi selvfølgelig forbinder dem med den hvide skovbund, hvor de naturligvis gør sig allerbedst :-)
   Hvad er skønnere en den skovbud med anemoner så langt øjet rækker :-)

   Slet
 6. Hvor er din blodblomme et fint lille træ. Det er bare et perfekt lille træ, fordi blomsterne er så kønne, og bladene er en virkelig skøn kontrast i den grønne sommerhave, synes jeg.
  Hvor er de kære dine guldfisk. Ja, jeg er sådan en mærkelig én, som synes guldfisk er kære. Det må jeg høre meget for :-)Er det en lille unge bagerst?
  Det bliver spændende at se til sin tid, hvilke planer du har for havedammen i den nye have. Jeg drømmer tit om at lave min om (større) Men jeg syntes at det var et kæmpe arbejde at grave den. Jeg gravede den selv med en spade. Så indtil videre nøjes jeg med den størrelse jeg har :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt li, at der er nogle kontrastfarver ind imellem alt det grønne :-)

   Jeg forbinder vist dyr der er kære med nogen der har pels, men heldigvis er vi alle forskellige :-)Den bagerste er sikkert en unge, men har ikke styr på dem alle. Sidste år gik der mange til, har ikke styr på, hvor mange der er derude i år.

   Vores nuværende bsssin er gravet ud med håndkraft, det gik ikke så galt. Jeg har to bassiner i tankerne i den nye have. En på størrelse med den vi har i dag, og en noget større.
   Jeg har det fint med at etablere nye bassiner, men synes det er rigtig træls, hvis folien går i stykker, så de skal renoveres. Det er næsten mere besværligt end at lave en ny. Har prøvet det engang i vores forrige have.

   Slet
 7. Uha det må da være en anelse vemodigt at skulle fra en så veletableret have, men alligevel også skønt at få lov til at starte forfra uden alle sine begynderfejl :)
  Bare rag til dig af planter, det opdager de aldrig :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg sidder her i mit arbejdsværelse, og ser ud på vores nuværende have, synes jeg den er dejlig, men den er jo slet ikke, hvad den har været. I efteråret flyttede jeg jo en hel del buske og småtræer.

   Jeg glæder mig vildt til min nye have, og kan også bruge nogle af de ting her fra haven, som jeg synes virker ekstra godt.

   De planter jeg har taget noget af efter salget, bliver på ingen måder synligt, da det kun er små totter af stauder og lign., altså på samme måde, som jeg altid har foræret små totter væk til venner og bekendte, af noget de gerne ville ha lidt af :-)

   Slet