20. april 2012

Jeg elsker rhododendroner :-)

Rhododendroner hører til nogle af mine absolut yndlinge i planteverdenen. På min arbejdsplads kan jeg her i foråret også gå og glæde mig over nogle eksemplarer af den planteslægt :-)

Her er en af de første rhododendroner, der er begyndt at blomstre. Jeg kender ikke navnet på den, men det bliver glæden over blomsterne ikke mindre af.


Jeg synes, blomsterknopperne lige før udspring har en skøn farve.


Blomsterne er også ret fine.


Inden længe er planterne fyldt med blomster :-))

18 kommentarer:

 1. Kjempe flotte! Det som er så fint med Rhododendron er at den er vintergrønn, så da gir den litt på den årstiden også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, de er skønne året rundt, og udvælger man sine planter med omhu, kan man have blomster over en lang periode, men også et meget varieret udbud af bladformer og -farver :-)

   Slet
 2. Hallo Vivi
  Rhododendron sind auch meine absoluten Favoriten.
  Bei uns haben auch Heute die ersten Blüten geöffnet.Es ist eine Pracht.
  Ich freue mich immer auf den Frühling wenn ca. drei Monate lang die Rhododendren blühen .So nun genug geschwärmt.
  Ein schönes Sonniges Wochenende wünschen Gitti und Addi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man har valgt de rigtige planter, og vejret er med en kan man have blomster over mere end 3 måneder.
   I milde vintre kan de tidligste sorter blomstre fra februar-marts, og de seneste i juni-juli, så 4-5 måneder med rhododendronblomster skulle kunne lade sig gøre.
   Når jeg engang skal til at etablere den del af haven, hvor jeg vil have de fleste rhododendroner, vil jeg arbejde meget bevidst på, at opnå en meget lang blomstringsperiode :-)

   Slet
 3. Ja du kender jo min mening om rhododendron :o) Jeg tillader mig at gætte på, at det er Jacksonii, da den jo også blomstrer hos mig nu, og den ligner en hel del. Skøn er den i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ingen tvivl om, at du også er stor rhododendron elsker :-))
   Jeg må lige læse lidt om den nævnte sort.

   Slet
 4. Ingen have uden, dette er faktisk den første have hvor vi ikke har rhododendron det er lidt en skam men så har jeg jo noget mere at ønske mig. Du må få plads til en hel masse i jeres nye store have.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har store planer om en større rhododendronhave, med stort bassin, stier, hævede bede m.m. i en del af haven.
   Det bliver ikke lige det første, der skal ske, men der er en dybere mening med, at alt græstørv og andet haveafflad vil blive dynget op ovre i den ene ende af haven de næste par år ;-)

   Slet
 5. Jeg er ikke ubetinget Rhododendronelsker, har bl.a. nogle heftige røde som jeg ikke er så glad for selvom jeg fascineres når jeg ser knopperne stå på spring, men jeg holder meget af deres egenskaber - og har 5 lilla (som i dit banner) i min baghave for at de skal blive 3m høje og give skovstemning.
  Den du har med her i indlægget kan jeg rigtig godt lide - den har en smuk farve både i knop og i blomst:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. De helt almindelige R. catawbiense grandiflorum, som bliver store med lilla blomster, er bestemt skønne planter, som jeg også vil have nogen af igen.

   De hidsigt røde kan let blive for meget, det er heller ikke dem der skal fylde mest i min nye have, men i foråret har jeg det egentlig fint med de mange forskellige farver rhododendronerne kan til føre haven.

   Slet
 6. Hej. Ja rhododendron har mange flotte blomster og farver, så jeg forstår godt at du nyder synet! Aij hvor er du heldig, at du har fået jordskokker, det bliver spændende når du kan høste. Jeg synes, de smager så godt og køber dem ofte. Sikken en energi du har, du klør på selvom du må bruge en "dum" lille spade og en skovl til dine nye søjletræer. Det bliver så godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal nok blive godt i den nye have, men det kommer til at tage tid, at få styr på det hele, men jeg vil glæde mig over hver en lille ting undervejs :-)

   Slet
 7. Halløj,

  De er sgu ret flotte. Er de nemme at holde?

  mvh
  Lars

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis de bliver plantet i spagnum, som har en ph-værdi på mellem 4,5 og 5,5 og du sørger for at de får vand nok, er det meget taknemmelig planter.

   Slet
 8. Lige den du viser i dag har en smuk farve, det er er en smuk knop den har. Jeg er måske heller ikke vild rhododendronfan, men synes også det er godt med stedsegrønne planter i haven. Men fra Lisbeth Høneballe kan jeg se, hvor mange forskellige man kan få!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det godt, at det er så forskelligt, hvad vi godt kan li af planter. Det ville jo være særdeles kedeligt, hvis alle havde de samme planter stående i deres haver.
   Der findes rigtig mange forskellige rhododendroner, bladfarver og -former kan være meget forskellige, og det samme gælder for blomsterne, så en rhododdendron er ikke "bare" en rhododendron :-)

   Slet
 9. Hvor er den smuk, Vivi - man kan jo blive helt forelsket i sådan en lille plante. Jeg er også helt vild med rhododendron og skal snart have udvidet bedet ved terrassen med nogle nye. Selvfølgelig skal du ha' et ordentligt rhododendronbed i din nye have og med bassin og det hele, et stort projekt, som du allerede har en slagplan for, ser jeg.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt små er de her rhododendroner nu ikke, vel omkring 1½-2 m.

   Det bliver spændende, hvilke arter og sorter du vælger, når dit bed skal udvides :-)

   Planer har jeg helt sikkert nok af, og hvis min plan om en rhododendron have i haven, bliver som jeg håber (ser for mit indre blik), så bliver det meget, meget flot ;-)

   Slet