1. april 2012

Stemningsbilleder 1. april


Jeg har heldigvis fået lavet fin plads til en masse af mine små  planter :-)

Kalenderen siger 1. april, altså er vi midt i foråret :-) Vejret har ikke vist sig fra sin bedste side, men jeg nåede at få plantet, de planter jeg gravede op i går, ud i mit nye skovbed, inden det ikke længere var nogen fornøjelse at opholde sig udendørs :-)


Det er lidt specielt at gå rundt i den nye have, for der er ikke ret mange småplanter derude, men dem der er, dukker op de mest mærkværdige steder.


Ovre hvor jeg vil have skovhave, er der en masse Vinca. Det er fint nok med et bunddække med dem.


Enlige tete a tete dukker som her op midt i en masse græs.


Martsvioler er vist dem der er flest af, de kommer op i større grupper flere forskellige steder i haven :-)


Et andet sted dukker en enlig Sankt Hansurt op midt mellem en masse brændnælder. Den skal jeg vist have flyttet ud i lyset. 


Igen martsvioler, tete a tete og enkelte påskeliljer midt i vildtvoksende græs ;-)


I bedet ved indkørslen fik jeg øje på en´ scilla, lidt underligt at der kun er den ene.........


Jeg flyttede nogle kobjælder ud i mit indslag i efteråret. De har det fint efter flytningen, for nu har to af dem fået blomster :-)
Det er dog ret tydeligt, at mit indslag er lavet lidt hurtigt. Det er i et stykke, hvor der var græsplæne, som jeg bare lige vendt rundt med spaden. Nu kommer der græs og ukrudt op alle vegne mellem mine planter.
Jeg tør dog ikke rigtigt begynde at kultivere i stykket, da ikke alle planter er kommet op af jorden, og det kniber lidt med at huske, hvad jeg har flyttet derud og lige netop hvor i det stykke, jeg har plantet de forskellige småplanter.


Omkring middagstid begyndte det med vedvarende småregn, så resten af eftermiddagen blev brugt på at male. Der har ellers været lidt stilstand med maleprojektet nogle uger pga. kursus og godt vejr.
 H.J.´s arbejdsværelse blev færdig i dag, så nu er det "kun" det sidste i stuen ovenpå, der skal males, før vi kan sige at hele overetagen er malet :-) 
Noget tyder på, at påskevejret ikke bliver det bedste, så mon ikke vores maleprojekt kommer til at skride godt frem, her den næste uges tid.
Selvom vi gik og ordnede indenfor, kunne vi ikke lade være med at følge fugle- og dyrelivet lige udenfor vinduerne :-)

Vi fik også øje på omkring 6 rådyr, som opholdt sig på engen ovre bag åen, men dem nåede vi ikke at få taget billeder af, for pludselig er de jo væk igen.
  

18 kommentarer:

 1. Dejligt at der blev tid til både udendørs og indendørs arbejde. Jeg syntes ikke, der var ret meget udevejr, det har været hundekoldt.
  Det er da fint, der kommer lidt blomster rundt omkring. Jeg kan godt forstå, du ikke kan huske, hvad du har sat hvor, men det viser sig nok snart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er lidt spændt på, hvor meget der har overlevet flytningen, og hvor meget der er gået til.

   Slet
 2. Dejligt at man har muligehed for ude og inde beskæftigelse. Det er længe siden jeg rigtig har været omkring i blogland, og dermed ikke helt har fulgt med. Har I fået solgt huset??

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Huset er ikke solgt endnu, men vi har lige skiftet mægler. Der har de sidste 14 dage været 4 par og se huset, heraf 3 par til åbenhus, som blev holdt i går :-) Tilbagemeldingerne lyder positive, så håber det lykkes at få solgt nu, men det er jo ikke godt at vide, hvad folk bestemmer sig for, eller hvad deres bank bestemmer for dem.
   God ferie i Sverige til jer :-)

   Slet
 3. Våren er hærlig når det begynner og spire masse fint opp av jorda, så fine fugler du hadde utenfor vinduet ditt ;=)

  Ha en fin påske, hilsen Lisbeth <;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fasanerne er flotte at se på, og dem har vi mange af i haven.

   - også god påske til dig :-)

   Slet
 4. Det har nok kommet mye lenger hos deg, enn hos meg! Men været er det samme her, kaldt og surt!

  Takk for titten på flotte vårbilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle planter er meget langt fremme i Danmark i år, håber ikke den frost der er meldt ødelægger for mange planter.

   Slet
 5. Hvor spændende. Dine planter skal nok overleve. Det er et fint tidspunkt at plante på nu :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mest nogle af de lidt sarte planter, jeg flyttede i efteråret, jeg er bekymret for, fordi der ikke er så meget læ derude, som der er her inde i byhaven.
   Jeg må glæde mig over det der klarer flytningerne, så må jeg købe nogle nye planter, efterhånden som jeg får skabt bedre forhold til de enkelte planter i den nye have ;-)

   Slet
 6. God morgen Vivi. Det er bare så spændende at følge med i jeres nye have. Det må være dejligt, at planterne kommer op, som du har flyttet med derud og det er også spændende at se, hvordan det tager sig ud,når det kommer op. Det synes jeg kan være svært at forestille sig, når man planter. Mange gange er man nødt til at flytte rundt på planterne, inden de har fået deres rette plads, men du har sikkert helt styr på det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle mine medbragte planter står bare "smidt ned" i planteindslaget, så de skal helt sikkert flyttes igen.
   Det bliver dejligt, at kunne gå derover og hente lidt efterhånden, som jeg får lavet nogle bede :-)

   Skovbedet jeg har lavet her i foråret fungerer også som et slags plante indslag, for løg og andre småplanter, sådan bliver det nødt til at være her i starten.

   Slet
 7. Det er dejligt at se, at I har fasaner - og spændende hvilke planter der dukker op i din nye have. Kobjælderne er vel nok smukke! Ja, påskevejret bliver nok mest til at arbejde indendørs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt planter er der i den nye have, men det er alligevel meget begrænset. Der er ikke det store udvalg og heller ikke ret mange af hver, men pyt, det kan jeg jo selv gøre noget ved.

   Slet
 8. Altid spændende at se hvad der dukker op :0) Godt at I har huset at "makke" i, når nu de højere magter har bestemt at vi skal have dårligt påskevejr ;0). Fin værelse du maler, yndig bort.
  God fornøjelse med det hele.

  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er nok at se til også indendøre, og meget tyder på, at vi får ekstra travlt med at blive færdige indenfor kort tid :-)

   Borten er en der var i stuen ovenpå da vi købte. Vi har valgt at lade den blive siddende fordi den passer i farve til vores farvevalg. Ville vi have borten væk, havde det betydet, at vi skulle til at tapetsere den stue om, og det følte vi ikke for, når det kunne undgås.

   Slet
 9. Der er ingen chance for at I kommer til at kede jer... uanset om det er godt eller dårligt vejr :o)
  Jeg elsker kobjælderne, men mine har slet ikke vist sig endnu...
  Håber det bedste for jeres hussalg...

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej kede os kommer vi ikke til ;-)

   Det tyder på, at vi er MEGET tæt på en handel nu :-)

   Slet