2. september 2012

Høstmarked i Geografisk Have i Kolding og mere skovhave.


Formiddagen gik med en tur til høstmarkedet i Geografisk have i Kolding, det er altid hyggeligt at aflægge det et besøg.


Der er et pænt stort antal boder, men ikke tilnærmelsesvis så mange, som når der er plantemarked grundlovsdag. Til gengæld er det hyggeligt og noget nemmere at komme ind til alle boderne og se her til høstmarkedet :-)


Mange planter skiftede ejer. Jeg holdt mig i skindet endnu engang, men ønskesedlen er ved at være laaaaaang ;-)
Til næste år tror jeg, at jeg er ved at være klar til lidt indkøb af planter igen :-))


Der var mange flotte opstillinger, og denne efterårsbuket er da skøn :-)


Vel hjemme igen hoppede jeg i arbejdstøjet, for at tage endnu en lille tørn i skovhaven.
Zita fik lov at komme med på havearbejde, hun er ved at finde ud af, at hun skal holde lidt afstand til mine haveredskaber og ikke gø af dem hele tiden.


Det skrider planmæssigt frem.
Et enkelt sted i bedet er jeg ved at have ryddet for græs ud til græsstien, der går mellem det bed jeg lavede i foråret, og det nye bed jeg er i gang med.
Stiens "belægning" skal ændres fra græs til træflis, men det må komme senere.
Det bliver godt, når der bliver bede på begge sider af stien.


Det går egentlig rimelig hurtigt med at få hakket græsset op, men er til gengæld også et stykke arbejde, jeg kan holde varmen ved.
De fede må svede, er det ikke det der siges...............og det gør jeg ;-)

14 kommentarer:

 1. Tænk at du kunne holde dig i skindet i Kolding. Imponerende! Jeg har en rygrad som en regnorm, når det kommer til den slags - men det blev ikke i dag, for Koldinge ligger lige langt nok væk.
  Jeg synes da, det skrider ret godt fremad med din skovhave. Men noget af et projekt med så stor en have, I har fået ;-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også selv ret godt tilfreds med fremgangen i skovhaven :-)
   Ang. plantekøb eller mangel på samme, så skal jeg i første omgang have flyttet en del planter fra mit planteindslag over i skovbedet, derefter skal jeg have gravet flere bede ud i min miniplanteskole, så jeg kan begynde at dele de planter jeg har medbragt.
   Efterhånden som der bliver plads til nye planter i planteskolebedene eller i selve haven, kan jeg begynde mine indkøb. Det er jo fjollet at bruge penge på planter, der måske går til, fordi jeg ikke har plads til at få dem i jorden. Har stadig planter stående i potter.

   Slet
 2. jeg var også til høstmarkedet i dag, men holdt mig ikke i skindet. Det ene køb mener jeg, at du er skyld i. Jeg købte nemlig en clematis aromatica og er sikker på, at jeg første gang stiftede bekendskab med den på din blog sidste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. At jeg skulle være skyld i dine planteindkøb, er vel næsten for meget at beskylde mig for, men det er rigtigt, at jeg har præsenteret Clematis aromatica her bloggen ;-) Har iøvrigt medbragt planten hertil, den står i planteindslaget sammen med alle mine andre planter.

   Slet
 3. Åh hvor ville jeg gerne have været til høstmarked, men jeg har ikke lyst til at tage af sted alene, så jeg måtte blive hjemme. Det ser ellers rigtig hyggeligt ud, ikke så vildt som Grundlovsdag.
  Du tager et godt nap i din have, så nu kan vi begynde at se, at det ligner noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå du valgte at blive hjemme, når du ikke kunne få selskabundervejs, du har jo også en halvlang tur derned. Der var pænt med boder, men slet ikke så mange som til det store plantemarked.

   Ja, nu varer det ikke længe før jeg kan begynde at flytte nogle planter over i det nye bed i skovhaven.
   Er helt klar over, at det ikke ser ud af noget, når man lige tager hul på et nyt bed, men lige pludselig begynder det heldigvis at tage form ;-)

   Slet
 4. Det er nogle fine billeder HJ (formoder jeg ;o) har taget fra høstmarkedet. Og tak for sidst, hyggeligt at få sludret. Du ser meget koncentreret ud på Åse's foto, formoder det er fordi du bruger kræfter på at "holde dig i skindet"... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, hyggeligt at hilse på dig igen :-)

   Ja det er H.J. der har taget alle billederne i Geografisk have, det kan jeg slet ikke koncentrere mig om, når der er så meget jeg skal se på ;-)

   Det var faktisk svært at holde mig skindet, specielt henne ved de skønne Clematis...........men jeg har ikke helt styr på hvor jeg vil have Clematis endnu. Har to på lager som endnu ikke har fået en plads, så der er vist ikke nogen god grund til at slæbe flere til huse lige nu.

   Slet
 5. At holde mig i skindet er ikke en af mine kompetencer, så jeg tog glad og alene afsted og brugte alle pengene jeg havde afsat. Kunne sagtens have brugt mange flere...
  Og ja, nu kommer problemet, for hvor skal de kære små nyselige planter nu puttes i jorden... Nå, kommer tid kommer råd..

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare vent, jeg går sikkert helt shop amok, når jeg har nogle bede klar ;-)

   Slet
 6. Hej Vivi

  Øv. Dig så jeg heller ikke. Så på Fru Friis´ indlæg, at hun også havde været der, men jeg mødte overhovedet ingen. Jo selvfølgelig søde Marlene fra Staudefeen, men hun kan jo heller ikke bare sådan rende fra sin plads ;))

  Tager hatten af for din standhaftighed. Vi fik da købt lidt, som skal i jorden en af dagene. Har overhovedet ingen problemer med at holde mig fra tøjkøb, men planter... Se det er en helt anden snak ;))

  KH Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var der om formiddagen. Det kunne ellers have været hyggeligt at hilse på dig igen :-)

   Jeg har normalt også svært ved at holde mig fra planteindkøb, men når der nu står over 100 planter og venter på en plads, så er det jo tåbeligt at slæbe flere med hjem, før jeg har fået styr på en plads til dem.

   Bare vent til jeg får skabt noget bar jord, så går jeg da helt amok ;-)

   Slet
 7. Hvordan er det muligt at tage på høstmarked uden at hjembringe planter????? Vi havde trailer med - så lidt rygrad har jeg nemlig, og kunne derfor ligeså godt forberede mig ;-)))) ( og vi har en mikro-lille bil ).

  Det bliver så fint i jeres nye have, det er spændende at følge en haves tilblivelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare vent........der kan proppes mange planter ind i min bil, og allerede til næste år forventer jeg, at der bliver slæbt masser af planter ind på vores nye matrikel ;-)

   Slet