17. april 2014

Plantning med udfordringer.


I går sidst på eftermiddagen var vi ude og hente planter :-)


Jeg gik i gang med plantningen med det samme,...........


......og efter planteskolens trailer var leveret tilbage, kom H.J. og hjalp til :-)


40 rødgran og 80 normannsgran kom i jorden i går aftes.


Det blev til 9 timer i haven i dag, og jeg skal da lige love for, jeg er kommet på arbejde.......... pyha!
Der hvor læhegnet er plantet, var det mange steder næsten som at grave i stabilgrus, fordi der stadig ligger rigtig mange mindre sten og murbrokker i jorden.


Endelig kunne jeg komme i gang med hækken, og det hele gik lidt lettere, men det varede kun kort ;-)


I det smalle stykke jord mellem vejen og ned langs materialepladsen har der ikke været plads til fræseren, så 5-10 cm under jordoverfladen var det gamle græs. Det blev en sej omgang at få den hæk plantet. 
Langs den anden langside på materialepladsen er der fræset, men der sidder stadig en hel del trevler fra rødderne, så for hver anden spadestik skal der graves, rykkes eller klippes rodtrevler.
Nå pyt, det bliver hårdere og kommer til at tage længere tid end forventet at få de planter i jorden, men sådan skal det så værre ;-)
Vi har købt 561 planter, jeg mangler stadig at plante 260, men er da kommet over halvvejs :-)

H.J. har vandet alle planterne godt til, så nu får de optimal udbytte, af det vand der kommer ned fra oven :-)
(Han havde også lige en fotoopgave i hundeklubben, der skulle passes sideløbende med, så ikke så meget havetid til ham i dag)

28 kommentarer:

 1. jøsses... jeg bliver sgu' helt forpustet :) :) - I lægger dæl'me noget arbejde i jeres nye have :) - respekt herfra ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige nu er der en del at se til, men det var jo fordi vi samlede sammen, så de store maskiner kunne tage det hele med på en´ gang. På den måde vil der blive meget, der skal plantes, og en del m2 græsplæne der skal anlægges lige på en´ gang, men når det er på plads kan vi tage den lidt med ro igen :-)

   Slet
 2. Ja det er et stort arbejde - håber de alle tager ved, men ekstra regn er nok godt alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror på de fleste planter tager ved, men en lille smule efterplantning kan vi nok ikke helt slippe for, så er vi i hvert tilfælde heldige (eller dygtige) ;-)

   Slet
 3. Godaften Vivi.Ja !!! jeg bliver da helt træt bare at høre om alle dine planter der skal i jorden.
  Flot at du har nået over halvdelen..........håber ryggen holder.
  Og god påske Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ryggen skal nok holde, men det var en hård dag i går. I formiddags fik jeg flere planter i jorden, inden vi skulle afsted til 14 års fødselsdag hos et barnbarn, men til alt held var jorden meget mere plantevenlig, de steder jeg plantede i dag :-)

   Slet
 4. Ikke noget småpjatteri med nogle få planter, mere end 500 planter er sørme en god slat.
  Godt med lidt vand fra oven som supplement.

  SvarSlet
  Svar
  1. Når de her planter kommer i jorden, er de ydre rammer på plads, og køkken- og snithaven blevet et haverum i haven, det kræver lidt planter at når der til.
   Til efteråret vil jeg have den sidste indre hæk plantet, hvis jeg kan når at blive klar til det, ellers må det vente til næste år, men der skal heldigvis ikke så mange planter til :-)

   Slet
 5. lindo seu blog...
  abraço Leila

  SvarSlet
 6. Sikke en omgang - du må have sovet godt bagefter. Det bliver skønt for jer at se det hele vokse op og være grønt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver spændende at se det hele, når det springer ud, og derfra kan det kun blive bedre for hvert år der går :-)
   Må tilstå, at jeg faldt i søvn på sofaen i går aftes, det er ellers ikke noget der sker så ofte ;-)

   Slet
 7. Hvor bliver det bare godt Vivi!
  Sådan stod vi sidste år på samme tid, med udfordringer der minder om dem i står med(dog kun 300 barrodsplanter), da var jorden visse steder ikke engang frostfri endnu. Og allerede nu begynder det at ligne noget.
  Rigtig god påske og arbejdslyst!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja der sker forholdsvis hurtigt noget, når planterne først er kommet i jorden :-)

   Slet
 8. Utroligt at der bliver ved at dukke murbrokker op. Når du er over halvvejs allerede, ender det måske med, at I får en enkelt fridag i påsken. Det kunne da være fedt at sidde i en havestol og beundre hækkene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er blevet gravet rigtig, rigtig meget væk, da rendegraveren var inde og rydde op, men når der er så mange murbrokker, som der var her, er det umuligt at få alle småstykkerne med.
   Stuehuset brændte for knap 20 år siden, og det er resterne af det gamle hus, der er blevet spredt ud over den nordvestlige del af haven, tåbelig løsning..........det er ikke havefolk, der laver sådan et nummer.
   Når alle planterne er kommet i jorden, skal vi til at gøre klar, så der kan blive sået græs flere forskellige steder, så der kommer lige til at gå lidt tid, for vi kan læne os lidt tilbage og slappe af, men måske i sommerferien ;-)

   Slet
 9. Flot, du er over halvvejs og rammerne viser sig. Det er vidst godt at du ikke ved hvilke udfordringer der viser sig i løbet af dagen, så er det lidt lettere at tage dem som det kommer:)
  En ny dag truer, rigtig god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag blev det ikke til helt så meget, fordi vi skulle til fødselsdag her i eftermiddags, men udfordringerne var heldigvis ret begrænsede, hvor jeg plantede i dag, altså bortset fra en enkelt høkurv (eller hvad de nu hedder, de kraftige "tråd"kurve man kan komme hø i til heste eller kreaturer), som krævede et pænt stort hul for at blive befriet ;-)

   Slet
 10. Kæmpe arbejde, I udfører i haven lige nu, men det skal nok blive godt med læhegn og ny bøgehæk. Det er nogle lange dage, I tager i haven lige nu, forhåbentlig får I tid til at nyde påsken lidt med kaffepauser ved bordet - der er sikkert ikke indlagt hele dage til pjank og pjat, når man står med så stort et projekt som jer lige nu.
  God arbejdslyst.

  PS: Magnolien er bar smuk :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lange dage lige nu, men det kan ikke undgås efter at små 1000 m2 er fræset op, men når det her projekt er klaret, så kan vi slappe lidt af igen :-)

   Magnolien var rigtig flot en dag, så kom nattefrosten desværre og pillede glansen af de blomster.

   Slet
 11. Det bliver rigtig godt! Hold da op, hvor jeg også kender til uforudsete ting i jorden som murbrokker, sten, gammelt jern, cykelstyr, ja, vi fandt sågar en strømfordeler og transistorradio på et tidspunkt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan skal det åbenbart være, når man vil lave have på landet. Det er dog godt at få ryddet op, selvom der er en hel del arbejde med det :-)

   Slet
 12. Imponerende som I knokler - I springer da absolut ikke over, hvor gærdet er lavest! God påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej de overspringshandlinger er jeg ikke så meget for, men der er åbenbart nogen, der har boet her tidligere, der har haft det fint med dem.

   Slet
 13. Er i ved at anlægge ny have?
  Det lyder som om i har en del at se til.
  Fremover de næste dage skulle vejret også være med os,
  så er det lidt sjovere at være i haven.
  Fortsat god arbejdslyst.
  Fandt din blog helt tilfældigt og hvor er den fin.
  God og dejlig dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren.
   Ja vi er ved at anlægge have. Der var kun græs, læhegn, samt noget busket, som nu er fjernet, da vi overtog stedet her for et par år siden.

   Slet
 14. sikken en masse dejlige planter du får plantet.. og sikken dog et arbejde, men det skal nok blive godt :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver rigtig godt.
   Jeg er så glad for, at vi får lavet nogle pæne rammer, som kan omkranse haven.

   Slet