1. april 2014

Der graves

Det var spændende at komme hjem fra arbejde, og se hvad der var sket i haven, mens jeg var væk.


Mange rødder var fjernet, men der blev stadig gravet. Først en gang i løbet af i morgen, er alle rødder væk.


Det er en pæn stor rod, der her bliver gravet op.


Det ser vildt ud, men det skal nok blive godt igen :-)


I stykket ud mod vejen, hvor der arbejdes nu, er det sidste sted, hvor alle rødder endnu ikke er trukket op.


Her ved indkørslen er alt trukket op.


H.J. var hjemme og spise frokost i dag, og fik lige taget et billede, da der blev gravet i åbningen ud mod mark og skov.


Det ser helt pænt ud nu.


Her i bedet ved terrassen er 3 rødder trukket op, og soklen til flagstangen er fjernet. Hvad skal man med en flagstang, der står midt i kronen på et stort piletræ.......... 
Der er nogen, som ikke har tænkt sig om - små søde planter kan ofte blive temmelig store i løbet af nogle år ;-)


Ovre bag det overdækkede bord og bænke sæt er rødderne væk, det samme her midt i køkkenhaven.
Når alle rødder er fjernet bliver der planeret, og derefter bliver der fræset. Når det er klaret, kan vi begynde at gøre jorden klar til plantning :-)


18 kommentarer:

 1. Hej Vivi
  Godt i har hyret det store maskineri, så det kan blive ryddet i en fart. Det bliver super godt, også selv om det ser lidt hærget ud lige nu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver helt sikkert godt! Så snart de er færdig med at fræse, så er det bare at starte fra en ende af, med at få lavet det hele pænt igen ;-)
   Det eneste rigtige er da, at få store maskiner ind til det her. Selv med rendegraveren tager det noget tid at trække rødderne op, for der er faktisk mange, og nogen af dem er pænt store.

   Slet
 2. Herligt at der bliver ryddet op i haven, mens du er på arbejde. Det bliver også en stor, men samtidig livsbekræftende opgave at plante til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haven er i hvert tilfælde ved at blive til VORES HAVE :-)
   Det bliver selvfølgelig en del at ordne, når vi igen selv skal til at tage fat med plantning, renovering af plæner, etablering af ny plæne hvor der skal være frugthave m.m., men det vil hurtigt blive synligt, hvad vi får lavet :-)

   Slet
 3. Jeg skal lige love for der er gang i den.... Vildt ser det ud, men selvfølgelig bliver det fantastisk. Det er nu ikke så tosset med noget maskinkraft til det grove arbejde. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er opgaver, hvor det er mest hensigtsmæssigt at købe sig til noget hjælp f.eks. det her. Mange andre ting kan vi jo sagtens selv klare, men det her vil være det glade vanvid, selv at bøvle rundt med.

   Slet
 4. Så bliver der en masse ekstra jord at plante i, held og lykke med det, det bliver spændende at følge med i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver ekstra jord, men et ny læhegn og hække vil fylde noget, og det stykke ud mod vejen skal bruges til frugthave og materialeplads. Det bliver altså ikke noget vildt specielt der skal i det ekstra jord, men det vil skabe en helt anden rumfornemmelse i haven, når det begynder at vokse til :-)
   Køkken- og snithaven kan også blive rammet ind, så den bliver en have i haven :-)
   Åbningen ud mod marken er det sted, hvor der kommer til at ske flest spændende ting - men ikke i år. Der skal være bed, mere skovsti og havebassin med en lille bro over :-)

   Slet
 5. Det er godt at få de store rødder væk, jeg nyder at følge med i det hele:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også meget glad, for det der sker i disse dage :-)
   Det bliver så godt, når vi kan komme videre, og ingen tvivl om hvad vi skal tilbringe påsken med i år ;-)

   Slet
 6. Det er da så smart at bruge store maskiner til at få fjernet alle rødderne. Det er også et kæmpearbejde - så det er vist gode penge at give ud! Spændende at følge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver at holde udgifterne nede, men det her betragter jeg som en nødvendig udgift. Når det her er ordnet, så har vi alle muligheder, for at lave haven lige som vi gerne vil have den :-)

   Slet
 7. Sikke en masse der kan ske på én dag når bare man tager fat i det grove værktøj.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved der kan ske meget på en dag, når der kommer store maskiner til, men på trods af det, så tog det lidt længere tid, end jeg i første omgang havde troet, men jeg er jo heller ikke vant til at beregne tid på den slags arbejde ;-)

   Slet
 8. Jeg imponeres altid over at se hvor fint der kan arbejdes med sådan en stor maskine, når føreren bag kan sit kram!
  Hvor er det spændende at følge din haves tilblivelse!
  Ha en god dag
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun sige, at jeg synes, det er pænt arbejde manden har lavet :-)

   Slet
 9. Det ser voldsomt ud, når de store maskiner er i gang, men med alle de træer I har fjernet er det selvfølgelig den eneste måde at komme videre på. Det må have været en smule nervepirrende ikke at være hjemme, for tænkt hvis de kørte et sted, hvor de absolut ikke måtte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det her er den eneste løsning på at få ryddet, de steder vi har fældet.
   Jeg havde givet klare instrukser om, hvor og hvad der skulle laves de forskellige steder i haven. Manden der skulle udføre arbejdet var ude og se det dagen før han gik i gang, hvor jeg viste rundt og forklarede, og så havde jeg tillige lavet en seddel, hvor det hele stod på med nummerering af de forskellige områder, så risikoen for misforståelser var meget lille - typisk mig ;-)
   Han var ellers ved at foreslå han kunne køre hen over min nygravede køkkenhave, som endnu ikke er sået og plantet til, men den gik ikke!! (Jorden ville i så fald blive trykket godt og grundigt sammen). Det kunne nemlig sagtens lade sig gøre at køre udenom uden større problemer - og sådan blev det.
   Der blev lavet et fint stykke arbejde, og der skete ingen fejl, selvom jeg ikke var hjemme.

   Slet