25. april 2014

Blomster i skovhaven og lidt jordarbejde


På denne årstid kan vi dagligt glæde os over nye planter, som springer ud i skovhaven :-)


Hundetand


Uvularia


Trillium


Endnu en Trillium


Lungeurten står stadig med de fine blå blomster.


Nyseroden står endnu, det er utroligt så længe den kan holde sig flot :-)


I læhegnet står alle Prunus/kirsebær med hvide blomster.
 De er så flotte :-)


Det er helt fantastisk at komme hjem fra arbejde en fredag eftermiddag, hvor solen står højt på himlen, og varmegraderne indbyder til shorts og t-shirt :-) Det fine vejr skulle naturligvis bruges i haven, og inden jeg fik set mig om, var der gået godt 4 timer ;-) 


Der blev sået græs, mellem det der engang skal blive til bede, jorden blev planeret og kultiveret i midter bedet, og murbrokker samt sten fjernet - så er der styr på det stykke jord. 


Her i åbningen ud mod marken, var der ved at komme et lille lysegrønt skær, så det stykke blev lige op prioriteret. Ukrudt og rodtrevler strittede op alle vegne, og det er med at få ukrudtet væk, inden det får alt for godt ved. Det sidste lille stykke får dog lov til at vente til i morgen, for pludselig overfaldt en masse bidende/stikkende små insekter mine bare ben. 


Afslutningsvis en lille status opdatering fra solsortereden. 
Æggene er klækket og 4 små nøgne fugleunger er kommet til verden - kønne er de ikke, men det ændrer sig sikkert hurtigt :-)

6 kommentarer:

 1. Så mange lækre trillium du har! Fin opdatering på solsortereden - godt du fik spottet den i tide. Det er sjovt at følge sådan en rede tæt på!

  SvarSlet
  Svar
  1. De to trillium her er sprunget ud. Jeg har flere, der ikke blomstrer endnu, men kan ikke rigtig huske, hvordan de ser ud. Nogle planter overlevede flytningen til denne her have, og andre gik til, men jeg får vel styr på hvad jeg har igen ;-)

   Ja det er lidt sjovt med solsortereden. Jeg opdagede den, og H.J. tager billeder af reden :-)

   Slet
 2. hej Vivi
  Ja tiden kan let løbe sin vej i disse dage, og du har jo også masser at kaste dig over ;)
  Fine trillium du har.
  Sjovt at følge solsorte ungerne,men kønne kan vi vist ikke lige påstå de er endnu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gror helt vildt i haven. Alt er en prioritering lige nu - hvordan tilrettelægger jeg, så jeg lettest kommer igennem alle nyanlæg.......... Håber på at nå gennem nyanlæggene i den kommende uge, så jeg kan få gjort noget ved den almindelige rengøring (det trænger voldsomt), der skal også sås meget mere i køkkenhaven. Jeg får sikkert styr på det hele igen, og godt havearbejdet ikke skal køre i det her tempo hvert forår ;-)

   Slet
 3. Hej Vivi
  Fine blomster du har i din skovhave. Jeg fik lyst til at anskaffe mig hundetanden til min
  lille skovhave- den er meget smuk!

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hundetanden har flotte blomster :-)

   Slet