8. april 2014

"Drivhus", påskeliljer m.m.

Hvad gør man, når man er ved at gå i "panik" over, at forspirrede frø vælter op af jorden hurtigere end beregnet og inden døre strækker sig mod himlen med lynets hast , og man ikke ejer et drivhus................


Jeg betrak et stel fra et gammelt havebord med en stor plastpose, i håbet om, at det kan fungere som midlertidigt drivhus.


Kønt er det ikke, men jeg håber det fungerer.


Mine frølinge er blevet lidt for lange, nogen blev priklet ud i går, og det samme skal ske med resten en af de nærmeste dage. 
Jer der har godt styr på frøplanter, kan i svare på, om det kan blive til noget med disse lidt langbenede planter, eller om det er en ommer ?


Her er det frøkenhat.


Påskeliljerne lyser godt op i haven lige nu.


Det samme gør forskellige primula.


Kobjælderne er helt fantastiske.


Stenbræk.


Lungeurt med blå blomster,..................


..............og en med røde blomster.


Køkkenhaven blev kultiveret i går, og er klar til, at der kan sættes kartofler. Planen var, at der skulle kartofler i jorden i dag, men vejrguderne ville ikke helt som jeg, så tørvejr efterlyses ;-)


16 kommentarer:

 1. Hej Vivi. Jeg tror ikke dine frølinger er en ommer, de kan sagtens blive til fine planter. Når du skal til at plante dem ud på deres blivende plads i haven, skal du bare plante dem lidt dybere, så kommer de sig. Men med frøkenhat skal du være meget forsigtig med rødderne, for de er lidt sarte. Sidste år plantede jeg frøkenhat ud i et bed, hvor de blev plantet lidt dybere og det gik rigtig fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for svaret, jeg havde håbet på, du kom på banen her med din viden :-)
   Jeg kunne godt fornemme rødderne var spinkle på de frøkenhat, men det ser ud til, at de har rejst sig efter at være priklet :-) Jeg har sat dem dybt i potterne, og så prøver jeg at plante dem lidt ekstra dybt, når de skal i haven, og håber på det bedste :-)
   Håber jeg kan lave det samme nummer med mine spidskål og blomkål.............

   Slet
 2. Ja så vil jeg ikke komme med råd, for Birgitte er den bedste til den slags. Resten ser heldigvis fint ud, så mon ikke også det går med dine frølinger. Jeg havde lige sat alle mine ud i pavillionen, men blev lidt bekymret over kulden, så nu er de inde igen. Sikken et bøvl med sådan nogle små frølinger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Birgitte ved en masse om netop dette emne, men så ved vi noget om andre ting :-)
   Det er lidt besværligt, når man ikke har drivhus, men man kan jo ikke få alt på en´ gang ;-)
   Jeg synes, det fungerede fint og kunne meget bedre styrre mine frølinge, da jeg havde drivhus. Hvis du er bekymret for kulden i pavillionen, kan du så ikke sætte nogle tændte sterarinlys der ned om natten. De giver en fin varme fra sig. Det brugte jeg det første år i drivhuset i vores gamle have, ind til jeg fik fat i en termostatstyret elvarmer.

   Slet
 3. Hvor er det en fantastisk ide med havebordet. Jeg er også uden færdigt drivhus lige pt. Troede vi fik sat vinduer i sidste weekend men der gik sygdom og uvejr i det så det må vente. Jeg håber dine forspirrer "virker" Jeg er stadig ny på feltet men har lige pt mit badekar fyldt med potter med masser af ærteblomsterspirer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kønt er det ikke, men det tog kun 5 min. at stille an. Hvis det virker, så er det bedre end ingen drivhus ;-)
   Håber dit drivhus snart bliver klar til brug, så dine frølinge kan holde flyttedag :-)

   Slet
 4. Hej Vivi.Ja!! det kan være svært med de frølinger.........men Birgitte har jo gode råd.
  Øv med vejret............havde også masser af planer.
  Jeg viser også min fine kobjælde i mit nye indlæg............er bare vild med den.
  Er også vild med alle de dejlige primula,som liver så dejligt op lige nu.
  God ide med dit Lille "drivhus"..............håber det fungerer.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja på det her felt er Birgitte vist eksperten :-)
   Vådt vejr er ikke lige det jeg har mest brug for lige nu. Jeg har jo en masse barjord der skal ordnes, og det er bedst i nogenlunde tørt vejr. Kartoflerne kunne være kommet i jorden, men jeg følte ikke for at gå derude i regnvejr, efter en våd dag på jobbet - mageligheden angreb mig i dag ;-)

   Slet
 5. Jeg kan nu rigtig godt lide dine drivhuse, de viser da bare at det er noget du vil!
  Men kobjælden er bare så lækker!
  Her ligger kartoflerne og alt det andet også og venter.
  Ha en god dag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil rigtig gerne det med drivhus, og havde stor glæde af den vi havde i vores gamle have. Et år havde jeg gang i omkring 1000 planter derinde, flest blomster men også tomater, agurker, meloner og chili som jeg selv havde sået. Det er bare meget lettere at styre i et rigtigt drivhus.

   Slet
 6. Det er godt at kunne se muligheder :)

  Det lyser rigtig fint op med alle de forårsblomstrende. Jeg forsøger at snige primula ind i haven. Desværre kan min mand ikke lide dem, men det er jo ikke alt, han opdager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ind imellem må man klare sig med det man har, og så ønske noget som er bedre ;-)
   Ærgerligt manden ikke bryder sig om primula, men der skal vel være plads til både det han kan li og det du kan li. Hvis du planter lidt primulaer, så de fremstår på bedste vis i jeres have, kan manden måske vende sig til dem ;-)

   Slet
 7. Hej Vivi Rigtig smart ide du fik med bordstellet. Jeg bruger selv flamingo kasser til at stilde frøbakkerne ned i eller ovenpå, når de står lidt udsat, da de kan isolere. Måske det var en ide. Fantastisk pulmonia med røde blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine små frøplanter er blevet flyttet over i flamingokasser i dag, for det er som du skriver rigtig godt som isolering, hvilket jeg godt er klar over. Det hele gik bare lidt stækt da mine planter flyttede ud en aften med lunt vejr, så jeg tog bare de kasser, der stod først for..................engang imellem går tingene lidt for hurtigt ;-)

   Slet
 8. Jeg hellere se glasset halvt fyldt end halvt tomt...og det er jo lige det du gør med dit drivhus. Smart!
  Jeg er da helt forliebt i den fine rød lungeurt....

  SvarSlet