19. april 2014

Haven er blevet rammet ind


Haven er blevet rammet ind igen :-) 
Hækken er rykket lidt ind, her hvor jeg vil have en lille P-plads, og der er plantet hæk på bagsiden af bedet i indkørslen. Det ser noget rodet ud lige nu, men oprydnings runden må lige vente lidt.


Bemærk lige den broget bladede benved der står i bedet. Den er for voldsom og skal fjernes, men se lige her..........


Da jeg stod og pillede lidt ved busken og tænkte på rydning, fløj en solsort ud af busken. 
Det viste sig, at der var en fin lille rede ned i busken, så der bliver ikke ryddet noget, før solsortens unger har forladt reden.


På den sidste langside i køkkenhaven og videre op langs den kommende frugthave er der plantet hæk som rumdeler. 


Der er et pænt langt stykke ud til vejen.


Her et kig ind over køkken- og snithaven, som starter ved de tre kartoffelrækker i forgrunden og slutter ude bag trillebøren t.v. i billedet.


Afsætningspinden midt i billedet står, hvor midten skal være på den pergola, der engang skal gå ned mellem køkkenhaven og frugthaven. Hvis man ser lige frem, kan man se, at det passer midt for åbningen, der er mellem stuehuset og staldbygningen.


Jorden har været rimelig fornuftig at grave i, hvor jeg har plantet i dag, men ude ved materialepladsen var der sket en mindre fejl, da den blev lavet, så jeg måtte i gang med at grave lidt stabilgrus op, for at få plantet de sidste hækplanter.


Her er min materialeplads pæn rammet ind med hække, men selvfølgelig også en åbning, så vi kan bakke derind med en trailer. 
Jeg er så glad for endelig, at have fået et sted til mit "rod", så jeg ikke skal flytte rundt med det flere gange, fordi det altid ender med at stå i vejen ;-)


Her bag stalden er der også plantet hæk langs med vejen, nu mangler vi bare, at bladene springer ud, så planterne bliver lidt mere synlige.


På sigt skal der lægges fliser og laves båse på materialepladsen, men det er et stort skridt på vejen, at der allerede nu er fast bund derude :-)


Næsten alle planter er i jorden nu. Jeg mangler kun lige at plante 10 Aronia  mellem have og mark, men der skal lige fjernes lidt græs inden de kan komme i jorden, men mon ikke det sker i morgen ;-)
Skønt at planterne er kommet i jorden og er blevet vandet godt til, så kan vi begynde at koncentrere os om at gøre klar til græs. 

18 kommentarer:

 1. Hej Viv
  Man får jo helt præstationsangst, når man ser, hvor meget I får udrettet. Hvor er i gode. I kan da roligt giver jer selv og hinanden et par store klap på skulderen :-)
  Jeg glæder mig til at se, når det vokser lidt til, så man rigtig kan fornemme havens konturer. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver rigtig godt :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har rykket helt godt her hen over påsken, så vi er også selv tilfredse, selv om vi stadig har meget, der skal ordnes endnu, inden der er styr på alt det, der er fræset op.
   Det er dejligt planterne er kommet i jorden, for fra nu af kan det kun blive bedre, og planterne vil stille og roligt vokse til, hvis vi passer dem ordentlig ;-)

   Slet
 2. Hold da helt op, hvor er det dog et stort projekt i har gang i. Det er da helt vildt :) Sikke et arbejde. Godt gået. Det ser rigtig fint ud :)

  SvarSlet
 3. Sådan.....godt gået Vivi ;) dejligt at al hæk nu er sat, nu skal det bare skynde sig at vokse op og indramme haven på smukkeste vis ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   I løbet af 3-4 år forventer jeg, det begynder at ligne en rigtig hæk :-)

   Slet
 4. Tillykke så kom I det skridt videre. Bøg vokser dejlig hurtigt, så snart ses rammerne tydeligt:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja det er et stort skridt på vejen, for nu er alle de ydre rammer sat + nogle af de indre :-)
   Jeg forventer også, at hækken hurtigt kommer i god vækst.

   Slet
 5. Flott jobb! Det skal bli spennende å se hvordan det blir seende ut når hekken vokser seg til. Ha en fortsatt riktig fin påske.
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren, og også god påske til dig :-)

   Slet
 6. I spilder da ikke tiden! Og hvor bliver det fint - dejligt, når drømme og planer tager form!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er blevet arbejdet igennem her i påsken, men det er også synligt, hvad vi har nået :-)
   Det er en fornøjelse at se, det jeg har siddet og tegnet, nu for alvor begynder at blive synlig i virkeligheden :-)

   Slet
 7. Hej Vivi.Dejligt at i nu har fået sat det meste af alle jeres planter...........nu kan man rigtig fornemme hvordan det hele kommer til at se ud.
  Og vejret har jo også været med jer.Har selvfået lavet et lille potteskur..........har lige vist det.
  Dejligt at få lavet nye ting.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle planterne er kommet i jorden nu, græsset er renoveret ud mod vejen, og der er ligeledes sået græs på vores p-plads, så i morgen skal der gøres klar til græssåning i et stykke ovre i bålpladshaven. Derefter går vi sikkert i gang med at gøre klar til græs i frugthaven, men det sidste er et større projekt, som ikke kan klares på en´ dag (der er masser af sten/murbrokker i jorden og trevler fra rødder).

   Slet
 8. Hej Vivi Hvor ser det bare fint ud, som nævnt før, man kan virkelig se ideen med det hele. Men sikke et arbejde I har været på. Men godt gået! Fortsat god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja det begynder virkelig at tage form i den vestlige del af haven :-)

   Slet
 9. Hej. Sikke et planlægningsarbejde og jeg synes haven virker stor. Det bliver garanteret rigtig godt, når hækkene vokser til og lukker af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er noget planlægning bag det her projekt, og det er godt at kunne smutte ind og se og måle på haveplanen engang imellem :-)
   Haven er pænt stor - lidt over 5000 m2.
   Det kommer til at virke helt anderledes, når gran, læhegn og hække vokser til. Jeg glæder mig til, at vi om få år skal til at bevæge os rundt i haven for at opleve de forskellige haverum :-)

   Slet