26. september 2012

De nye anlægsgartnere 2012

Igen i år har vi været nede på AMU syd i Ribe for at se de nye anlægsgartneres svendeprøver. Der var åben hus i dag. Det er altid spændende, at se hvad der er lavet. Det var en fornøjelse, 7 flotte anlæg :-)
De første 3 hold havde fået deres karakterer i dag, niveauet er højt. Jeg er sikker på, at der bliver givet gode karakterer igen i morgen, når de sidste hold skal fremlægge deres opgaver :-)

Stort tillykke til alle, der har lavet de flotte anlæg.

Jeg synes i skal se med :-)
Der kommer en beskrivelse (klik evt. på billederne for at få dem lidt større) og tegning af hvert projekt, derefter billeder.

1. Have:
2. Have:
3. Have:


4. Have:
5. Have:
6. Have:
7.Have:


8 kommentarer:

 1. Tak fordi du tog billeder. Det er vel nok nogle dygtige anlægsgartnere, vi får uddannet i Danmark. Godt jeg ikke skal være dommer, med så mange flot anlagte projekter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nogle flotte anlæg, der er blevet lavet :-)
   Til alt held er det jo ikke 1., 2., 3. plads osv. der skal findes.
   Censorer og lærere skal jo vurdere opgaven som helhed og give karakter ud fra det, så flere kan jo sagtens få samme (flotte) karakter.

   Slet
 2. Ideer selv er go' men.. Jeg synes at i alle haver er for meget sten og beton og alt for lidt planter :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror ikke lige der skal sammenlignes med skønne blomsterhaver i de her anlæg.
   Det er svendeprøver, hvor de nye anlægsgartnere skal vise at de kan designe og tegne et haveanlæg, beregne materialepris og tidsforbrug. Derefter skal de i praksis anlægge deres anlæg efter tegningen. Der er et stramt budget, der skal holdes, så det er vist ikke muligt at få råd til store flotte blomsterbede, hvis alle kriterier i opgaven skal opfyldes. Der er faste krav om, at der skal indgå terrasser, støttemure, trapper, græsplæne og bede efter gældende normer. Disse ting indgår jo i alle anlæg.

   Jeg viser billederne som inspiration. Hvis ideerne eller dele heraf skulle bruges i en privat have, kan man naturligvis sagtens kombinere dem med mange flere planter :-)

   Slet
 3. Det er et utroligt flot arbejde de nye anlægsgartnere har lavet. Imponerende hvad de kan få ud af så få kvadratmeter. Tak fordi du lod os kigge med. De har virkelig fortjent høje karaktere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også rigtig godt om det, jeg så i går :-)
   Jeg kan godt li´, at du har bemærket, hvor små anlæggene er, og hvor meget have de får ud af de få m2, der er til rådighed :-)
   Det fortæller alt om, at selvom man måske kun har en meget lille grund, så kan man sagtens få en superflot have.

   Slet
 4. Hej Vivi.
  Det var dejligt at se hvad jeg gik glip af. Jeg ville selv há' været afsted derud, men så blev vi inviteret til fødseldag. Nu kunne jeg alligevel få en fornemmelse af, hvad de havde lavet i år, tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt du ikke kunne komme afsted, det kunne ellers have været meget hyggeligt at hilse på dig igen :-)

   Det var rigtig flot, det der var blevet lavet, og jeg kan forstå, at der blev givet superflotte karakterer, hvilket jeg synes, var vel fortjent - ingen karakterer under 10 :-)

   Slet