5. september 2012

Det er ikke Hokus krokus


Jeg nyder det fine septembervejr, vi har fået tildelt den sidste uges tid. Selvom der er kommet et par småbyger ind imellem, har det ikke været mere, end jeg sagtens har kunnet gå i haven hver dag i denne uge :-) 


I virkelighedens verden går det ikke så stærkt, som når vi ser Hokus krokus på tv.
Mit skovbed bliver ikke færdig på 2 dage, men det går planmæssigt fremad, og jeg glæder mig vildt til, jeg kan begynde at plante :-)
Ind til videre har jeg arbejdet på bedet i en uge. Hvis alt går som planlagt, forventer jeg at have ryddet det sidste i løbet af weekenden. 


Nu kan bedets størrelse ses. Det bliver omkring 13 meter langt, og 6 meter hvor det er bredest.
Her i forgrunden hvor der stadig er græs, vil jeg plante et par Dronningebuske, som jeg har stående klar i potter. 


Umiddelbart synes jeg ikke, jeg har nået voldsomt meget i haven i år, men i den østlige ende af haven vidner haveaffaldet om noget andet.
Alt haveaffald bliver kørt ud i denne ende af haven, hvor det kan ligge og formulde. Det er ikke tilfældigt, at det havner her, men et led i en større plan om at få hævet jordhøjden her ;-) 


Zita nyder at være med i haven, og jeg hygger mig med at have hende med. Hun bliver så dejlig træt efter et par timer derude, hvor hun får brugt en masse energi på at løbe, snuse, grave, lege og selvfølgelig blande sig lidt i mit arbejde ;-)

14 kommentarer:

 1. Hej Vivi. Åh det med at grave græstørv af med en spade og rense for ukrudt og senegræs er en virklig stor opgave. Jeg kan godt se du har knoklet, kan nærmest mærke det selv i håndleddet, pas nu på knæ, ryg mv.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. I det her bed bruger jeg ikke spade men hakkejern og greb. Heldigvis sidder græsset ikke lige hårdt fast alle steder.

   Mit helbred har det heldigvis fint, og jeg er som tidligere nævnt vant til fysisk arbejde, så jeg har heldigvis ikke ondt alle mulige steder :-)

   Slet
 2. Det skrider da fremad, og hvor bliver det spændende at begynde at fylde planter i. Har du besluttet, hvilke planter der skal i bedet?

  God idé at bruge græstørvene til et hævet bed. Det har jeg selv gjort i min have og er meget tilfreds med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en del forskellige planter stående i mit planteindslag, som skal i bedet som det første.

   I den ene ende skal der som skrevet i indlægget dronningebuske. Henne i midten af bedet skal der Rhododendroner, og mod vest nogle stedsegrønne planter, der ud over har jeg en del mindre planter bl.a. ensian, hosta, bjergte, blå lærkespore, canadisk hønsebær, parasolblad, gudeblomst, liljekonval, bispehue og bregner.

   Slet
 3. Nej heldigvis er det ikke Hokus Krokus, så havde det været kedeligt. Det er mere spændende at se, hvordan du ihærdigt arbejder dig frem til et nyt bed. Jeg synes, det går hurtigt fremad i betragtning af, at du også har andre ting du skal, som f.eks arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mit tempo er nok mere realistisk for almindelige mennesker, end tempoet i Hokus krokus er ;-)
   Der findes dog en del mennesker som tror, at det foregår som i Hokus krokus, når de har bestilt en gartner til at udføre et stykke arbejde, har jeg hørt fra gartnere der arbejder i private anlægsgartnerfirmaer. Utroligt for i virkelighedens verden har gartnerne jo heller ikke en håndfuld usynlige hjælpere i baghånden.

   Slet
 4. HURRA for dit ikke-hokus-krokus tempo, så kan jeg jo også følge med... ;o)Det bliver rigtig fint dit runde bed og selvfølgelig er det ikke tilfældigt hvor du smider det overskydende. :oD

  SvarSlet
  Svar
  1. Et af formålene med løbende at skrive om mit projekt skovhaven er faktisk at vise, at med et lille bid hver dag, kommer man faktisk hurtigt et stykke vej, selvom det ikke er Hokus krokus tempo :-)
   Jeg kunne også vælge kun at vise før og efter billeder, men proccesen er mindst lige så vigtig. Selvom det måske kan virke lidt trivielt at læse om det samme projekt et par uger i træk, så tager ting tid ;-)

   Slet
 5. Sikke et stort arbejde, du er i gang med. Kan sagtens se at det skrider planmæssigt frem, og selvfølgelig tager det TID. Inden længe er du klar til at plante dronningebuske og rhododendron. Det ser også fint ud med den lille skovsti. Fortsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg glæder mig vildt til at komme til at plante, det er ligesom lidt sjovere end at fjerne græs og sten, men som jeg har skrevet før "Først det grove, så det sjove"

   Slet
 6. Nej, det tager tid at grave tørv og anlægge bede, men det er sjovt at følge med. Det bliver helt sikkert flot - det viste du i jeres tidligere have. Forsat god arbejdslyst til både dig og Zita:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg tror på, at der nok skal komme en fornuftig have her....engang ud i fremtiden ;-)

   Slet
 7. Dejligt bed der nu er ved at vokse frem. Hokus pokus og alle der der popsmarte programmer, er jo så drøn urealistiske, at det gør helt ondt.
  Dit bed kan man da heldigvis forholde sig til, og se gro frem på den naturlige måde.
  Men det er da hårdt arbejde, inden det tager form og bedet er klargjort til at plante i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig, at du kan forholde dig til mit projekt :-)
   Det er i hvert tilfælde meget realistisk, og koster kun nogle arbejdstimer ;-)

   Slet