12. juni 2011

Udflugt med Billund havekreds pinsen 2011 (II)

I forhaven var disse enebær klippet som parasoller.
Efter besøget i Jørns have gik turen videre til Randers, hvor vi skulle besøge Kirsten og Ingolf Nielsens have.

Det er en stor byhave på 2500 m2. Sjældent har jeg set noget så flot. Det var en hel lille mini park, med gode linier, mange spændende planter og alt belægning, kanter, kummer m.m. var lavet af natursten. Håndværksmæssigt var det også rigtig flot udført :-)

Et langt flot bed ned gennem haven mødte os, da vi kom ind.
I mine øjne var det en drøm af en have jeg så der. Ikke nok med at haven var meget flot bygget op, plejeniveauet var helt i top. Ægteparret må virkelig bruge en masse tid i deres have hver eneste dag, for at så stor en have kan være så velholdt helt ud i yderkanterne - det er ikke mindre end fantastisk !!
Det lange bed set nede fra haven op mod huset. Bemærk også den meget velholdte prydplæne.

Øjnene fangede straks de skønne gøgeurt.

Der er sten flot placeret i hele bedet, og her i enden også en sten med vand.

Der var meget at se på, og heldigvis havde vi et par timer at gøre godt med i deres have, så også denne have blev set fra både den ene og den anden vinkel.

Til venstre for det lange bed, er der bygget en flot kant langs bedet der vender ud mod hækken. Der er indbygget trug til blomster, og flere stenbænke, hvor man kan sidde og betragte haven. Læg mærke til farverne på kornellen og irisen i bedet. De var meget smukke.

For enden af det lange bed, går haven både ind til højre og ind til venstre, så grunden må være T-formet. Her ses bedet hvor vi kan gå til højre. Der var et par ekstra store sten med særdeles flotte mønstre i det bed, ud over de mindre sten ud mod plænen.

Til højre i haven igen en ene der er klippet, i baggrunden forskellige spændende træer.

Et kig op mod huset.

Til højre i haven er der igen et langt bed, som man kan gå rundt om ,  denne i en skovagtig stil, hvor der bl.a. var bregner under træer og buske.


Helt bag i haven t.v. kunne vi følge denne fine sti, hvor der er en høj thujahæk til den ene side, og det fine bed med hostaer hævet og afgrænset med natursten mod stien.
 
Inde bag stien dukker denne pergola op. Stolperne er granitsøjler - virkelig smukt.

Chaussesten med større sten til at bryde, er brugt i et større stisystem til venstre i haven. Samme type sti er lavet ned gennem haven, hvor vi kom ind.

For enden af pergolaen en fin overgang med stenene til den tværgående sti. En skulptur for enden af pergolaen har en fin effekt. Der stod i øvrigt en del skulpturer i haven.

Midt/bag  i haven går der en trappe ned til et vandarrangement. Vandet kom ned fra en lille bæk, der var lavet længere tilbage i haven.


Endnu en fin skulptur af en fugl dukker op på vej ned af trappen.

Så flot kan det laves :-)

Et kig ind mod stisystemet t.v. i haven.

Igen et kig op mod huset

Det var her vi kom ind i haven, men billedet er dog taget fra havesiden. Flot arrangement med sten og plantetrug.

Skøn blandig af opstammede og klippede stedsegrønne planter og stauder m.m. i det lange bed først i haven.

Udsnit fra samme bed som ovenfor.

Bækken bag i haven.

Set oppe fra huset og ned gennem haven.

Flot pæon.

Der var flere forskellige kornel i haven.

Denne rhododendron har da en speciel blomster mønster.

Igen et kig på midter bedet først i haven.

5 kommentarer:

 1. Utrolig flott! Takk for at du delte ditt hagebesøk med oss:) Jeg deler det videre på min facebookside som du finner via min blogg:)

  SvarSlet
 2. En fantastisk have. Man kan se at der bliver brugt mange timer der. Det er meget flot med det formklippede, og alle stenene.

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Byłam w ogrodzie w Randers miesiąc Temu. Przepiękny, zadbany, kolorowy, Cudowny, z pięknymi dekoracjami. BARDZO mi się podobał, z przyjemnością ponownie obejrzałam go na Twoich zdjęciach.

  SvarSlet
 5. Talibra, sjovt at du også har besøgt den fine have for nylig :-)

  SvarSlet