26. juni 2011

Kampen mod ukrudtet.

Sølvbladene vokser godt, og se den smukke robinia ´twisty baby´, som er ved at komme sig efter vinterens frostskader.

Gråsten slotsrose.

Der er nedtælling til vores sølvbryllup, og jeg vil så gerne, at vores have tager sig godt ud den dag, men jeg er håbløst bagefter. Der er virkelig ukrudt i ekstreme mængder, haven har vist aldrig været så fyldt med ukrudt tidligere :-(( 
Der kan findes i havvis af undskyldninger herfor, men de kan desværre ikke bruges til noget som helst.

Buksbomkuglerne i forhaven er blevet klippet.

Kummerne er luget og stedmoderplanterne har fået nippet de visne hoveder af. I kummen t.v. har jeg problemer med de spanske marguritter, de vil ikke rigtig blomstre.
I går eftermiddags efter at ejendomsmægleren havde holdt "Åben hus" arrangement (der kom to par og så på huset :-)), indledte jeg kampen.

Lavndlerne står heldigvis flot, som de plejer :-)

Kig ind over forhaven.

Jeg er startet fra en ende, så må tiden vise hvor langt jeg når............. Der er somend også kun mit arbejde, frisør og tandlægebesøg, diverse indkøb og færdiggørelse af bordkort der står på programmet ved siden af havearbejdet den næste uges tid ;-) 

Rose og lavendelbed ved sydgavlen, nu kan jeg igen begynde at være det bekendt. Prøv lige at se "bunddækket" i bedet på modsatte side af stien, det er det jeg kæmper imod.........

Indkørslen og forhaven ser nu fin ud :-) Det er jo også det første der møder vores gæster. Kæmper mig nu gennem bedene ved syd siden af huset på vej ind i selve haven. Har ind til videre fjernet 2½ trillebørfulde ukrudt, visne blomster, afklipppede grene m.m. Det lyder vildt, men er desværre sandt.

Det pynter, men det har været ned og luge mellem alle planterne.

9 kommentarer:

 1. Sikke travlt, du har haft - det pynter jo.

  Jeg skal love for, at dine lavendler står flot.

  Det er da også utroligt med det ukrudt, når man tænker på hvor stort et arbejde, du lavede i foråret. SUK, sådan er det også hos os. Man skal være over det hele tiden.

  Men - du når det nok, er jeg vis på.

  God aften til dig.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 2. Hej Vivik

  Dine roser blomstrer rigtig flot! Du skal nok nå det, og ellers er gæsterne vel heller ikke kommet for at stikke snuden ned mellem dine roser.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 3. Ja du har da noget at se til, men godt du er færdig med nogen af bedene. Håber du når det.

  SvarSlet
 4. Lawenda i róże, coś pięknego :)

  Pozdrawiam
  Grzegorz
  http://ogrodnictwoaz.blogspot.com/

  SvarSlet
 5. Jeg kan godt mærke og forstå din stress, men du skal nok nå det hele. Gæsterne får helt sikkert en dejlig dag også selv om der er lidt ukrudt hist og pist.
  Fortsat god arbejdslyst, - i næste uge kan du forhåbentlig slappe af :o)

  SvarSlet
 6. Smil - ja gæsterne er nok ret lige glade med mit ukrudt. Jeg når det jeg kan nå, resten må være, som det nu engang er ;-)

  Det var da også på et ubelejliget tidspunkt, at det hus vi gerne ville have dukkede op, så der kom til at gå så meget tid med det sjov.
  Håber sku´ det ender med at vi får solgt, så det hele bliver til noget :-)

  SvarSlet
 7. Jamen hvor skal i så hen og bo ????

  SvarSlet
 8. Hvis vi får solgt flytter vi på landet. Vi har fundet et sted vi gerne vil have, så håber vi får solgt, inden der melder sig andre købere til det vi udset os.

  SvarSlet
 9. Hej Vivik. Tak for dine flittige og søde kommentarer på min blog. Du kan tro det varmer. De første 3 måneder jeg skrev var det kun Claus Dalby der gad og skrive kommentarer - den søde mand.
  Jeg er igang med at læse din blog fra ende til anden. Sikken flot blog. Spændende læsning og flotte fotos. Jeg glæder mig allerede over alle de hyggetimer jeg skal have mens jeg læser den...

  Så lige din Twisty Baby, som er en af mine favoritter. Købte den til den gamle have, - bestilte den hjem i dyre domme. Lod den desværre stå, og nu er den flået op op smidt ud.
  Tør man spørge hvor du har fundet dette flotte eksemplar?

  kh
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet