30. maj 2012

Planteindslaget


Akeleje

Flere medbragte planter i mit planteindslag er begyndt at blomstre. Det er dejligt :-)


SommeranemoneFor glem mig ej, håber den smider en masse frø :-)


Gudeblomst


En af pæonerne har også fået blomst i år trods flytningen :-)

I efteråret begyndte jeg at flytte planter med her ud i vores nye have.
Det hele gik lidt stærkt, og blev derfor ikke forberedt ordentlig. Der var ingen bar jord at plante i, så noget græsplæne blev bare vendt i en fart, og planterne sat ned i en fart. Det hævner sig nu !!
Tidligere på foråret turde jeg ikke pille ukrudt i stykket, fordi mange planter endnu ikke var kommet op. Lige omkring flytningen begyndte både planter og en masse græs og ukrudt at komme frem, ikke alle græstotter var kommet langt nok ned, da jeg gravede i efteråret, hmm......


De mindste planter fik en lynlugning, lige før vi tog på ferie, men resten kunne jeg ikke nå at gøre noget ved.
Det betyder at de fleste planter er ved at forsvinde i en masse uønsket grønt, så lugning af indslaget er rykket frem som 1. prioritet nu. Jeg har taget en time derude i dag efter fyraften. Det ser noget vildt ud, men er heldigvis ikke helt så genstridigt, som det ser ud ;-)


Som det kan ses, er alt ved at forsvinde i græs og ukrudt.


En time senere :-)


FØR


EFTER

2-3 timers lugning mere, så tror jeg, at jeg er igennem stykket, så mon ikke det kommer til at se pænt ud i løbet af weekenden ;-)


Indenfor begynder tingene også stille og roligt at tage form.
En gammel egetræsbuffet, som kunne rumme en masse ting, kunne vi desværre ikke få plads til. I stedet har vi købt et nyt vitrineskab, som passer til de andre møbler vi har. Den kom i dag, det er jeg virkelig glad for :-) Nu kan jeg endelig komme videre med udpakning af det "pæne" porcelæn og glas.

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja nu begynder planterne da at kunne få lidt luft igen ;-)

   Slet
 2. Ej, Hvor godt du fik planter med fra den gamle have, og at de nu blomstre må være sååå skønt... og dejligt ser det ud!
  Vil lige fortælle jeg har fået ny blog, den gamle er slettet - Den nye kommer her: http://florasunivers.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige været en tur omkring din nye blog, den ser spændende ud :-)

   Slet
 3. Hold da op Vivi, hvor er du effektiv :-D
  Og hvor er den dog skøn din blå Akeleje, og din Pæon. Det er dog alligevel fantastisk at din Pæon blomstre i år, de kan jo godt være lidt sarte hvad flytning angår.
  Smukke gamle stole i har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja pæonerne er ikke så begejstrede for at blive flyttet, men en flytning mere får de, når de skal plantes ud på en blivende plads, så der kommer sikkert til at gå et par år, inden der er fuldt blomsterflor i dem igen.

   Jeg elsker gamle møbler/ting. Stolene købte jeg billigt som helt ung. Da jeg fyldte 40 (for en del år siden), fik jeg en ompolstring af dem i fødselsdagsgave af H.J :-)

   Slet
 4. Endnu engang imponeret over din arbejdsomhed, det ser godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er ligesom nødt til at tage kampen op mod ukrudtet ;-) En time her og en time der giver heldigvis hurtigt en del.

   Slet
 5. I får skabt et rigtig hyggeligt hjem både ude og inde. I dag hev jeg forglemmigejer op til den store guldmedalje. Det er ligesom deres tid har været.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi får forhåbentlig styr på det hele hen af vejen ;-)

   Slet
 6. Jeg kender godt det med at det grønne kommer op imellem, men det ser ud til du klarede det fint. Det er ikke nemt at slippe af med græsset, det kommer igen.
  Har du to slags gudeblomster? Jeg synes de har forskellige farver.
  Hvor bliver det fint i huset, flot vitrineskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke hvorfor gudeblomsterne kommer med forskellig farve. Den jeg købte i sin tid var den med den farvede blomst, men den har jo bredt sig en del siden da. Har ikke styr på formeringen af dem, men HVIS de smider frø, kan der jo sagtens komme nogen der ser anderledes ud.

   Slet