6. maj 2012

Der sker en masse lige nu :-)


Der sker en masse hos os lige nu, både i haven men også med flytningen.
Vi pakker, pakker og pakker. Hver gang vi kører ud til huset bliver der taget lidt med, men på lørdag kan vi endelig holde store flyttedag :-) Det bliver dejligt, at nå så langt, for lige nu føler vi os ret hjemløse ;-)


I de næste par uger forventer jeg ikke, der bliver tid til ret mange blogindlæg.
I dag vil jeg derfor lave et større indlæg.
Der er sket så mange ting i vores nye have de sidste par dage, og allerede om nogle uger, ser haven helt anderledes ud igen, så nu bliver der "serveret" en masse ting på en´ gang.


Det var skønt at sidde ude i gårdehaven en lille stund i eftermiddag. Nyde det gode vejr, udsigten og høre gøgens kukken :-) 


Sidde og tænke på, at om en uge, så bor vi her :-))


Her kommer vi til at kunne indtage vores morgenkaffe på lune sommermorgener.


Alt er lysegrønt.


Bøgen i indkørslen er sprunget ud.


I bedet står kæmpe stenbræk med en blomst.


En enlig tulipan står og blomstrer under bøgen.


På vestsiden af huset begynder vinen at røre på sig.
Godt jeg fik den beskåret mellem jul og nytår.


Her i dette vildnæs af et bed, kommer der flere forskellige stauder op.


En af pæonerne står med knopper.


Knopurten har også knopper helt nede mellem bladene.


Et kig mod vest. H.J. har taget flagstangen ned. Den skal vaskes, og til efteråret kan vi forhåbentlig få den flyttet om til indkørslen.


Mine kartofler er så småt begyndt at vise sig oven jorde ovre i køkkenhaven :-)


I planteindslaget er der sket en voldsom forvandling de sidste to dage. Den røde Acer har fået blade og den japanske søjlekirsebær er begyndt at få blomster.


Brogetbladet naur og Acer griiseum har foldet bladene ud.


Rhododendron Lavendula blomstrer. Når man rører dens blade, kommer der den skønneste duft :-)


Her er en azalie, som jeg købte for nogle år siden. Den er for første gang i blomst.


I skovbedet er denne ret mørkbladede primula sprunget ud.


I buskettet ved køkkenhaven står igen en enlig tulipan.


Hvad bedre er, der er også nogle pinseliljer :-)


Her har jeg bevæget mig ud til vejen omme bag stalden/udhuset. Der står denne prægtige hæg/majtræ helt hvid af blomster.


Som bunddække er der masser af brændenælder ;-)


Det er da flot :-)


Denne lille sukkertopgran skal flyttes ind i haven til efteråret.


I læhegnet ind mod haven, er der også nogle hæg der blomstrer.
Her en anden plante fra læhegnet. 


Jeg er bestemt ikke god til det med stueplanter, men efter at min Clivia er flyttet på landet, har den bestemt sig for at komme med blomst. Glæder mig til den springer ud, for den er fantastisk smuk :-)

26 kommentarer:

 1. Tænk at tiden er inde nu. En travl tid I går i møde, men det er jo dejligt det snart er slut med at skulle forholde sig til 2 matrikler. Bliver så godt, når I bare kan gå udenfor døren og gå i gan med haven. Kan godt huske da vi skulle renovere huset, mens vi boede i mit lille rækkehus. Al den køren frem og tilbage, og hvis man kun lige havde et par timer, ku det ikke betale sig at komme afsted. Så var det bedre da vi flyttede ud på gårdspladsen i campingvogn.. ;))

  Vivi hvad bruger du af program til dine billeder. Synes det tager mig så lang tid at få lavet et indlæg med al den overførsel af billeder, men du har altid så mange i dine indlæg, så måske du har en smartere måde at gøre det på ??

  Rigtig god flytning og jeg glæder mig til at følge jeres anstrengelser :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver så godt, når vi senest 1. juni kun har et sted at forholde os til. Du har helt ret i, at det køren frem og tilbage, gør at man ikke får lavet så meget, som hvis man bor på stedet. Når man først er et sted, kan man sagtens lige lave nogle småting i 20 min. eller en halv time ind mellem noget andet. Samlet set, bliver det jo hurtigt til en del :-)

   Ang. mine indlæg, tja......, tror ikke jeg gør det anderledes end alle andre. Nogle gange går det rimeligt hurtigt, andre gange knap så hurtigt. I dag hvor jeg har så mange billeder, kan det godt føles lidt langsomt, men så smutter jeg bare ud og laver noget andet 3-4 min., mens billederne bliver hentet. Derefter ind på bloggen med dem alle, og så lidt tekst under billederne. Hurtigt eller langsomt, alt er relativt, jeg ved jo ikke hvor lang tid det tager for dig at lave et indlæg med mange billeder. Har ikke engang taget tid på, hvor lang tid jeg selv bruger på det.

   Slet
  2. Tak. Men bruger du så Picasa eller lægger dem ind på computeren og henter dem derfra ? Eller henter du dem fra kameraet med det samme ?
   Føles nok også det tager lang tid fordi jeg er ved at lave nogle før og efter billeder, og prøver at få lidt styr på billederne samtidig ;))

   Slet
  3. Jeg bruger ikke Picasa. Jeg lægger billederne ind på pc´en og henter dem derfra.
   Ja hvis du laver alt muligt andet, og bl.a. skal sidde og lede efter gamle bileder, så går der hurtigt rigtig meget tid ;-)

   Slet
 2. Det bliver så dejligt for jer Vivi, at I nu snart kan flytte.

  Der er nu mange ting der gemmer sig rundt om haven når man for set sig for :)

  Det er godt at I har fået lavet alle de praktiske ting i huset og malet både ude og inde inden I skal flytte så I ikke skal stå og kæmpe med malerpensler mellem alle flyttekasserne. God arbejdslyst og vi ses på den anden side af flytteriet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der dukker en del op rundt omkring i vores nye have, men ikke så meget at det rigtigt syner af noget i den store have.

   Jeg er glad for, at vi har nået at male, så meget som vi har. Der mangles stadig lidt maling indvendig, men det hører heldigvis til i småtingsafdelingen :-)
   Udvendig har vi ikke malet noget, men gulv i det halve af hundegården, lidt køkkenhave, et skovbed m.m. har vi da fået ordnet ;-)

   Slet
 3. Nu er det jo snart dagen, I har ventet så længe på - det bliver så dejligt for jer. Det er skønt at I har fået malet så meget, og er helt indflytningsklar. Selvfølgelig får du en masse andre ting at tænke på en bloggeriet, så vi "ses" bare når I er kommet på plads m.v.

  Dejlige billeder som altid.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har efterhånden ventet længe på den her flytning. Vi var ude at se huset første gang 23. maj sidste år, så det er næsten et år, det hus har rumsteret i vores tanker.
   13. nov. fik vi nøglerne, og siden midt i januar har vi brugt det meste af vores fritid med at ordne derude, så det er dejligt, at der forhåbentlig snart kommer lidt mere ro på igen :-)

   Slet
 4. .....åh hvor godt det bliver for jer Vivi. Glæder mig på jeres vegne :0)

  SvarSlet
 5. Ja men der er jo en masse skønne ting at vise frem. Hægen har vi også, det er et dejligt træ med velduftende blomster.
  Den hvide rhododendron tror jeg er en Schlippenbachii, den ligner i hvert fald min.
  God pakning og flytning, det bliver dejligt for jer kun at skulle være et sted, så I kan falde til ro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke måske ikke så let at se på billedet, men blomsterne på den rhododendron er mere lyserøde end hvide. Jeg er meget glad for at du kom med navnet på den, for efter at have googlet navnet, er jeg meget sikker på, at du har ret, og de findes åbenbart både med hvide og med lyserøde blomster :-)
   Der var et navn på planten, som jeg udelukkende købte for de lidt specielle blades skyld, men det var åbenbart stavet så forkert, at jeg ikke kunne google det, og havde derfor ikke styr på, hvad det egentlig var, jeg var kommet hjem med - men nu er det så kommet på plads. Tak Lisbeth :-)

   Slet
 6. Ja, puha, det må være en lidt stressende tid for jer, så det er da dejligt at det snart får en god ende :-)
  Der ser så dejligt ud derude på jeres land, og hvor er det hyggeligt med alle de små planter og blomster som dukker op hist og her, selvom jeg selvfølgelig godt kan se at de ikke syner af så meget på jeres kæmpe grund.
  Så fandt jeg lige ud af hvad det skønne duftende træ jeg mødte forleden hedder, Hægen. Vi har jo en stor sportsplads som bagbo med et bredt naturbælte hele vejen rundt, og der står et par af de skønne træer.
  God arbejdslyst med resten af pakningen og flytningen, og tag du bare en lille blogger pause ind imellem. Vi skal nok være her når du får tid igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne.

   Ja hægen er en helt almindelig plante, og står mange steder, men selvom den ikke er nogen sjældenhed, er den alligevel smuk, når den står med sine blomster :-)

   Slet
 7. Det bliver så dejligt for jer snart kun at have et sted, at lægge kræfterne, god flytning glæder mig til at følge, hvad haven kan blive til i dine kyndige hænder ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det bliver vist en lang følgeton ;-)

   Slet
 8. Hvor bliver det skønt for jer at flytte på landt vivi, kan godt forstå at du vil holde blog-pause lidt... Rigtig god flytte-fornøjelse :-)
  kh Lone

  SvarSlet
 9. Det var nogle rigtig dejlige billeder. Jeg kangodt forstå, at I/du glæder jer. Så kan I endelig komme rigtig på plads i jeres nye hjem. Rigtig god arbejdslyst på lørdag.

  SvarSlet
 10. Der er så dejligt ude på landet og det bliver godt når I kan koncentrere jer 100% om det nye. Skønne forårsbilleder jeg forstår godt at du nyder det:)

  SvarSlet
 11. Skønne billeder, Vivi! Hvor bliver det spændende for jer at flytte ind.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det bliver godt at få samlet alle sine ting et´ sted, så må det tage den tid, der skal til at komme ordentlig på plads.

   Slet
 12. Det bliver skønt for jer at komme på plads og sikken tid I går i møde :o) God fornøjelse med at komme på plads ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja det er en dejlig årstid at flytte på, og forude venter en masse udfordringer med at få indrettet hus og stald/udbygning på bedste vis, samt få bygget en ny have op :-)

   Slet