5. juni 2011

Geranium m.m.

G. endressii ´Rose Clair´, som jeg holder utrolig meget af. Den har en lang blomstringstid, og når første hold blomster er færdige, får den efter en nedklipning en mindre blomstring senere.
For mig hører geranium til nogle af sommerens skønneste blomster, og en del af mine er i blomst nu.
Jeg har desværre ikke så meget styr på arter og sorter, når det handler om geranium, men blomsterne kan jeg glæde mig over alligevel ;-)Denne geranium har helt hvide blomster.Dennne geranium købte jeg for et par år siden pga. de flotte blade, blomsten er meget sart lyserød.


Er spændt på blomsterne i denne her. Da jeg købte den, havde jeg ikke forestillet mig, at den ville blive så stor, men den har nogle fine mørke blade.

Havegloxinia, som jeg købte sidste år.

Havebassinet er rigtig flot lige nu med de blå iris. Åkanden er også begyndt at folde sine blomster ud (det får i billeder af en anden dag).

Hr. solsort, som vimser rundt i haven :-)

6 kommentarer:

 1. Geranier er næsten ikke til at undvære i haven. De er formidable til at dække nedvisnende løgvækster. Jeg har også rose clair og billede nummer fire ligner meget min Ingwersens variaty.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 2. Ja jeg har også rigtig mange storkenæb/geranier, næsten for mange. Jeg er ikke flink til at få dem klippet ned, så de er efterhånden rigtig mange steder i haven og jeg tror også, de har blandet sig lidt.
  Den høje du har, tror jeg får lyseblå blomster, jeg ved heller ikke hvad den hedder, men jeg har også en med mørkt løv.
  Måske skal jeg tage billeder af geranier i morgen.

  SvarSlet
 3. Jeg er også småvild med storkenæb. Når du skriver at du klipper rose clair ned efter blomstring, mener du så HELT ned eller studser du dem bare?

  SvarSlet
 4. Sikke mange søde geranier du har. De er uundværlige, har jeg fundet ud af efterhånden.
  Og hvor ser der skønt ud ved din dam.
  Jeg har 'ligget' og ordnet i min dam idag. Og hvert år når det er så varmt, så er det at jeg tænker at man burde have en svømme-sø :-D
  Super billede af solsorten :-)

  SvarSlet
 5. Geranier ligger også på min top 10 liste. En skøn staude, som jeg klipper helt i bund efter den første blomstring. Dejlig nem og taknemmilig.

  Ha' en dejlig dag:-)

  SvarSlet
 6. Nette jeg klipper lige som Madam Bæk mine geranium helt ned, og inden længe har de så igen fine nye blade :-)

  SvarSlet