14. januar 2011

Hjortetaktræet


Hvor vi boede før, havde vi et bed i plænen, hvor der var et hjortetaktræ, min mand holdt meget af det, og ville også gerne have et her i haven. Jeg fik plantet et lille skud nede i blomsterbedet, men ak........den sendte, som jeg havde frygtet skud op alt for mange steder, den var på det nærmeste ved at overtage det hele.Det hele blev gravet op, men hvad gør man så med planten. Troede jeg havde fået en go ide. Træet blev plantet over i en whiskytønde. Der var pæn med plads i tønden, og så kunne vi styre den.
I nogle år, stod tønden på terrassen, og vi kunne om efteråret beundre de meget flotte høstfarver, som hjortetaktræet har, men åh nej........det gik heller ikke.Efter nogle år, begyndte små nye skud at komme op rundt om tønden, så havde jeg fået nok! Træet kom væk, nogle sten i terrassen måtte op, rødderne fra hjortetaktræet fjernes og stenene ligges på plads igen. Det var altså ikke nogen god ide, jeg havde fået.

2 kommentarer:

 1. Sikke en historie - den er da godt nok aggressiv i sin vækst - godt at vide, for jeg kunne godt være faldet for dens smukke spinkle løv og de flotte farver. Ja, man bliver både underholdt og bliver lidt klogere her i haveblogland.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 2. Planten er meget smuk. Jeg var klar over, at den var aggresiv, men havde troet jeg kunne styre den i tønden, men nej, den gik ikke.

  Der hvor vi boede før havde vi en, der var plantet i et bed i plænen. Dengang havde vi ikke problemer, måske fordi de nye skud (som jeg aldrig opdagede) blev klippet ned mindst en gang om ugen.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet