2. januar 2011

Tulipaner


I efteråret 2006, havde jeg købt nogle billige tulipanløg, som jeg havde sat i kummerne ude i forhaven. Jeg var noget spændt på, hvordan de ville tage sig ud, når de kom i blomst foråret 2007. Det var måske ikke den flotteste farvesammensætning, men der var i hvert tilfælde lidt kulør på.

Jeg kan ikke huske hvilke sorter det var, men de mørke tulipaner kommer stadig hvert år, hvor i mod de lyserøde og gule er gået til.
Drømmen er, at få sat en masse tulipanløg rundt i haven, helst nogen der bliver ved med at komme gennem flere år. Det er dog et af de projekter, jeg ikke er kommet til endnu, men ved, at jeg pludselig tager en beslutning om, at nu skal det være.


5 kommentarer:

 1. Det ser rigtig godt ud med de tulipaner! Tæt sat, som det er pænest. Apeldoorn tulipaner skulle komme igen år efter år (det har jeg bl.a. læst hos Camilla Plum, og det passer med mine) men de fåes vist kun i gul og rød, og det er nok ikke enhver have, det passer til.
  Uh, man kan næsten høre, hvor de knitrer, de sprøde stilke...

  SvarSlet
 2. UUhm tulipaner, og når de sstår så tæt som dine er det bare rigtig flot. Jeg har haft den sorte Queen of night og den lyse spring green i flere år, de kommer troligt hvert år. Desuden har jeg også Apeldoorn. I efteråret 2010 satte jeg en 150 200 løg af Purissima (tror jeg det staves) som også skulle være trofast, samt en del vilde tulipaner. glæder mig rigtig meget til at se mit flor til foråret

  SvarSlet
 3. Hej med jer.

  Det er rigtigt, at apeldoorn tulipanerne kommer igen år efter år. Der var nogen i haven, da vi overtog stedet her, og dem har jeg beholdt, men det er ikke lige gule og røde tulipaner i overflod jeg drømmer om :-)
  Læste engang et eller andet sted om en hel del forskellige andre tulipaner, der også skulle være ret villige til at komme igen, men........kan ikke huske hvor. Måske i en af mine mange bøger eller i et blad, men det er næsten uoverskueligt, at skulle igennem alle bladene igen, har temmelig mange årgange liggende af både Haven og Isabellas.
  Jeg skal dog nok finde frem til nogle tulipaner, når jeg når dertil. Det bliver vist en større udskrivning, når det projekt skal føres ud i livet, for jeg drømmer om mange løg, rigtig mange, og de skal stå tæt :-)
  Madam Bæk, jeg vil lige have de tulipaner du nævner med i baghovedet.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 4. Hej Vivik,
  Det er sjovt at følge med i din have-krønike - jeg kigger forbi med jævne mellemrum - og nu bliver jeg fast læser!
  Vedrørende dette indlæg om tulipaner: mine liljeblomstende tulipaner kommer trofast igen - jeg har den orange variant Ballarina, men det kan jo være at det er alle farvevarianter af de lidt sene liljeblomstende der har samme evne til at dukke op igen år efter år.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 5. Hej Berit.
  Du skal være meget velkommen som fast læser.
  Dejligt med forslag til tulipaner, der kommer år efter år.

  Mange hilsner Vivik

  SvarSlet