27. juli 2011

Lidt fra højbedene.

Det er ikke den store succes, jeg har haft med det, der er blevet sået i højbedene i år.
Persille og dild blev noget sølle stads - ja nærmest ingenting. En enkelt radise fik jeg spist, inden sneglene eller hvad ved jeg, gnaskede i alle de andre. Spinaten kom fint, men så begyndte sneglene at tage for sig af herlighederne, og så mister jeg altså appetitten :-( 

Helt skidt er det dog ikke. Kartoflerne var fine, men de er for længst spist af os :-)

Lige nu er det blomster og ærter det handler om.

Jeg elsker de fine blå kornblomster.

Jomfru i det grønne er kommet i både blå og hvide udgaver, heldigvis flest blå :-)Det er ikke ret mange ærter vi har sået, men der er ærter, og vi nyder hver eneste af dem, for de smaget SKØNT!!

7 kommentarer:

 1. hej Vivik
  Mine grønsager er jeg sluppet godt fra, fine gulerødder og dild. Men persille hænger lidt i bremserne desværre, og nu vælter det ud med tomater :) Og desværre har jeg nu kasseret mine agurker de blev hårdt ramt af de s..... spindemider, men nåede da at høste omkring 25 stk. ud af tre planter.. flotte billeder du igen har taget :) ;)

  SvarSlet
 2. Hvor er det smart at naturen har pakket ærterne ind for os, så vi kan have dem i fred for sneglene - jeg føler mig så heldig når jeg går gemmen haven og snupper et par ærtebælge, et par kirsebær osv.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 3. Jomfruen i det grønne er skøn og lidt vild at se på - den tror jeg, at jeg må have sået til næste år - og den hvide synes jeg er rigtig skøn.

  Kan fuldt ud følge dig ift. appetitten og snegle - jeg skal heller ikke nyde noget. Og desværre antyder Naturstyrelsen, at de ikke regner med, at vi kan få dem udryddet - øv!

  Men som Berit skriver, så er det heldigt, at ærterne er pakket ind, for der er intet som at spise en nyhøstet grøntsag eller frugt :-)

  SvarSlet
 4. Dejlige blomster. Ærterne er også et hit her. Dem skal jeg helt sikkert have igen til mæste år :-)

  SvarSlet
 5. Ja, de forbistrede snegle var også én af grundene til at jeg droppede min køkkenhave. Man får bare ikke lyst til at spise det, når der er tykke slimspor henover grøntsagerne, øv.
  Jeg havde slet ikke tænkt på at ærter jo er 'pakket ind' :-D Det kunne være jeg skulle have mig en række til næste år, for de er nu skønne.
  Dine jomfruer er bare smukke :-)

  SvarSlet
 6. Hvor er de utrolig flotte dine Jomfruer, dem tror jeg jeg skal afprøve til næste år. Hos os er det jordbærene sneglene har invaderet, vi har stadig masser af bær, men bedet er overtaget af en hel koloni snegle, så vi køber jordbær i år. Tror måske bedet bliver nedlagt og skiftet ud med ærter til næste år.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 7. Sikken sød fugl. Godt den klarede det. Det er så sørgeligt når der sker noget med fuglene. Vi havde i mange år et duepar i haven, og en dag fløj den ene ind i panoramaruden (trods mærkning)- og døde. Bagefter sad den anden i ugevis og kiggede efter sin mage. For de følges jo ad hele livet. Det var altså næsten ikke til at bære.

  Tak for de lækre fotos. De dersens ærter. Namme nam hvor ser de lækre ud. Mine er blevet spist af sneglene i år. Æv!

  SvarSlet