28. juli 2011

Agapanthus

For nogle år siden købte jeg en lille agapanthus (kender ikke sorten) i Plantorama. Det har taget noget tid for den at komme ordentlig i gang.
De første par år havde den kun en enkelt blomst, men sidste år havde den 3, så jeg havde glædet mig til at se, hvor mange den ville få i år, men, men ........... det blev kun til en´ blomst igen i år, men planten bliver større i omfang for hvert år der går.

Min agapanthus står lunt og godt på den gamle vaskebænk, vi har på terrassen.

Lanterne er en sølvbryllupsgave fra mine kollegaer. Godt valgt - lige vores stil  :-)

Kan ikke forstå hvorfor planten ikke kommer med flere af disse flotte blå blomster. Jeg må håbe på bedre held næste år ;-)

10 kommentarer:

 1. Håber den tager sig lidt mere sammen - men den er da fin den ene :-)
  Og meget smukke lanterner.

  SvarSlet
 2. Fine lanterner og dejlig agapantus. De er altså længe om at komme igang og har det bedst hvis pladsen i potten er lidt trang.

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth.
  Det med lidt trang plads har jeg læst, så planten er ikke blevet plantet om, men måske har krukken været for stor fra starten af?? Håber planten inden for en overskuelig årrække byder ind med en masse blomster.

  SvarSlet
 4. Meget flotte lanterner i fik. De passer rigtig godt på vaskebænken.
  Den dejlige agapanthus er en plante, som jeg drømmer om at få, men det er ikke lykkedes endnu.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Hej Vivik
  Jeg har lige nydt planten i "spandevis" i Tivoli....jeg viste ikke hvad den hed og havde tænkt mig at undersøge det - og så dukker dit indlæg op, super. Hvordan opbevarer du den i vinterhalvåret?
  Smuk er den - håber den bliver lidt mere generøs med blomsterne til næste år.
  Kh Helle

  SvarSlet
 6. Jeg er så heldig, at jeg kan få planter (bl.a. agapanthus) opbevaret frostfrit hos mine forældre, der har en landejendom :-)

  SvarSlet
 7. Jeg købte 2 store agapanthus sidste år og tvivlede meget på, om jeg kunne få dem i blomst igen. Det er lykkedes til overflod! Min opskrift er at vande med flydende gødning allerede fra marts måned.

  Anne, Birkerød

  SvarSlet
 8. Jeg husker at Søren Ryge en gang fortalte, at de skal have masser af gødning, når de er færdig med at blomstre. Måske skal du prøve det.
  Jeg havde to flotte agapanthus som jeg har fået foræret af en veninde. De frøs i vinter, så nu har jeg ingen :-( Vi har desværre ikke et frostfrit opbevaringssted.

  SvarSlet
 9. Den er smuk din agapanthus :-)
  Jeg har to lilla og en hvid, og de svinger også meget med deres blomstring.
  Jeg har desværre ikke fundet ud af hvad hemmeligheden er. Den som blomstrer dårligst i år, står meget trangt efterhånden, så jeg er ikke sikker på at det er det.
  Jeg har også hørt det råd med gødning efter blomstring, og desuden at de skal have meget vand inden de blomstrer. Men jeg må indrømme at jeg ofte glemmer begge dele.
  Jeg håber du får løst det, så du kan få et væld af blomster i din :-)

  SvarSlet
 10. Der er mange gode råd mht. gødning og jeg har læst flere steder at man begynder at gøde efterår. Det har jeg også gjort med mine, jeg har en stor blå og en stor hvid. men det hjalp nu ikke meget, for det er kun den blå der blomster med kun en øv øv, når de skal ind til efteråret vil jeg IKKE gøde i år håber det hjælper Anne Gine

  SvarSlet