16. juli 2011

Forhaven

Endelig er min forhave ved at se fornuftig ud. Det har i mange år været den del af haven, jeg havde det sværest med, men i år synes jeg, den er ved at være godt dækket af planter, og farverne på planterne passer mig ret godt. Lige nu står haven, så det er ret tydeligt at se, det bevist er den blå/lilla farveskalla jeg har arbejdet med :-)

Kig hen over det meste af forhaven.

Klippede buksbomkugler og i forgrunden blå geranium af ukendt sort.

Sølvbladene i bedene står godt sammen med de blå/lilla planter.

Lavendler, i baggrunden sankt hans urt, og mellem naturstenene Juniperus ´Blue Star ´. Prøv lige at se kæmpe verbenaerne, som kommer op med deres fine lilla blomster mellem de andre planter.

I bedene har jeg sølvblad, stedmoder, prydtobak, spanske margeritter, lidt husløg og et par enkelte liljer som er kommet med noget kompostjord. Liljerne har jeg givet lov at blive stående.

Her ses kæmpe verbena igen svævende over bedet.

Tv. blå bjørnegræs og th. pragtskær, begge planter har vist haft det lidt for tørt i forsæsonen.

10 kommentarer:

 1. Det er blevet rigtig flot Vivik :-)

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Det ser rigtig flot ud, det kan du godt være bekendt. Håber det gør det nemmere for jer at sælge huset med sådan en flot forhave.

  SvarSlet
 3. En evt. ny ejer rydder sikkert haven. Det er hvad ejendomsmægleren tror, så det har sikkert ikke den store betydning, hvordan haven ser ud........

  SvarSlet
 4. Jeg kan rigtig godt lode dine billeder af hjørnet med sct. Jansurt m.m. Det ser næsten ud som tæpper i forskellige nuancer:)

  SvarSlet
 5. Det er blevet rigtig fint i din forhave. Og som du skriver, så tager det tid at få det helt rigtige udtryk frem - det skal der arbejdes med.
  Gad vide om ejedomsmægleren går i have og det kunne være sjovt at se hans/hendes have ;-) Uanset hvad, så ville det være dejligt, at det er en haveglad ny ejer, for det ville da være synd at dit flotte arbejde med haven er spildt :-)

  SvarSlet
 6. Det ser rigtig godt ud. Dine 'pragtskær' er noget længere end dem herhjemme, de står først lige på spring. Håber da ikke de næste rykker det hele op ved roden. Man ved, hvis man selv er ude at kigge på hus, så vil man gerne haven er 'overskuelig' og ikke en vildmark, så render man da forskrækket igen...

  SvarSlet
 7. Undskyld, men jeg bliver helt forarget når en ejendomsmægler siger sådan... håber der kommer en køber der vil elske din have og arbejde videre med den :o)

  SvarSlet
 8. Der bliver da heldigvis flere og flere have-interesserede husejere, så forhåbentlig bliver jeres kommende køber sådan én. Det ville da være synd og skam at fjerne alt det du har skabt. Men jeg kan godt se hvad du mener.
  Din forhave er rigtigt flot :-)

  SvarSlet
 9. Den er rigtig flot din forhave, håber også det er et havemenneske der køber dit hus. Hvis ikke så kan det jo være at din have kan inspirere dem til at blive havemennesker, såden havde jeg det da vi købte det hus vi bor i nu.
  Annette

  SvarSlet
 10. Smil - kan godt se det er havemennesker der skriver her.

  Det vil da være dejligt, hvis der kommer en køber, som kan bruge bare lidt af haven, men det vigtigste for os er, at der kommer en køber, uanset hvad de så gør med hus og have.
  Vi gør jo også lige det vi føler for, når/hvis vi kommer til at bo et andet sted ;-)

  SvarSlet