17. juli 2011

Miniferie: Randers regnskov, Mols, Ebeltoft og Helgenæs

Igen en regnvåd dag her midt i vores sommerferie.
Vi havde heldigvis et par fornuftige vejrdage fredag og lørdag, hvor vi var på en lille miniferie. Fredag en tur i Randers regnskov og hestevognstur rundt i Randers, hvor vi så og hørte om gamle bygninger m.m.

Vi så forskellige fugle og dyr i regnskoven (spørg ikke til hvad de forskellige dyr hedder, for det har jeg ikke styr på ;-)), men fine, søde, sjove og specielle var de.Der var flere forskellige aber, hvoraf en del sprang frit omkring :-)


Denne lille "fætter" var ret sjov, sad og rodede godt og grundigt rundt i madskålen efter livretterne. Ikke nemt at få et billede af, for den bevægede sig alt for hurtigt, eller vendte ofte hovedet den forkerte vej i forhold til kameraet ;-)Flagremusene var også lyn hurtige, når de fløj rundt.Udenfor regnskoven holdt denne hestevogn. ½ time rundt i Randers til fornuftig pris, det måtte vi have med.

Undervejs blev der fortalt om de gamle  bygninger, statuer og personer der havde haft betydning for byens historie. Fin lynvisit i Randers :-)
Videre ned til Molskroen, hvor vi fik en dejlig middag og overnattede.

Molskroen.

Vi gik selvfølgelig en tur om i kroens have.Disse hortensiaer er da vildt flotte :-)

Et kig fra kroens have ned til vandet.
Lørdag gik vi i tørvejr og sol en tur i Ebeltoft. Skøn by med en masse charmerende gamle huse, brostens- og pigstensbelagte gader, og stokroser mange steder :-)


 Jeg elsker stemningen i de gamle gader. Bygningerne, belægningen og planterne :-)

Prøv lige at se, hvor indbydende denne bod ser ud. De fleste grønsager og frugter var lagt pænt frem i forskellige flettede kurve eller direkte på bordet.

Det gamle rådhus.

Disse to herlige molboer, som sad udenfor en gammel kro, er da ikke til at stå for (strømpedukker lavet i naturlig størrelse).
Derefter Mols bjerge, hvor der er en helt fantastisk natur og videre ned til Helgenæs, som også er et skønt sted, inden vi igen vendte næsen hjem.

Mols bjerge.


Smuk, smuk udsigt vi havde til alle sider på vores køretur gennem Mols bjerge.
Her er vi kommet til Helgenæs. Dette billede er da indbegrebet af dansk sommer :-)

Masser af vilde blomster.


Selv tæt på stranden var der en del blomster.

3 kommentarer:

 1. Hej

  Dejlige billeder. Det lyder som om, I har haft en god tur.

  Hov, der er da en del 'ukrudt' i den kornmark. :P Forresten er den hortensia en kinesisk hortensia. Vi har den i haven.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 2. Ja, vi bor bare i et smukt land. Det er længe siden jeg var i Mols bjerge, men jeg kan godt huske at det var meget smukt.
  Skønne billeder af Danmark når det er dejligst.

  SvarSlet
 3. Lovely photographs! I love the picture of a bat - they are not photographed very often!

  SvarSlet