14. oktober 2011

Dagen efter efterårets første nattefrost

I morges gik temperaturen i minus her for første gang dette efterår med ½ grad. Til alt held huskede jeg at smide et tæppe over de frostfølsomme planter, der står under udhænget på terrassen.

Kolde nætter giver ofte godt vejr den efterfølgende dag, og dagen i dag har ikke været nogen undtagelse. Det har været skønt at gå ude i solen, lige det jeg har haft behov for. Har sovet godt i nat, og besluttet mig for at holde humøret oppe, det nytter jo ikke noget at gå helt i selvsving over den dårlige melding i går :-)

Selvom det har været koldt i nat, og mange blomster nu har sagt endelig farvel, så er der stadig en lille gruppe, der endnu ikke har overgivet sig :-)

Pelargonierne står og blomster i drivhuset - SKØNT !!

Et par sommeranemoner er kommet med en efterblomstring :-)

Tudseliljen står endnu med sine sjove blomster.

Skimmiaen gør opmærksom på sig selv med sine røde blomsterknopper.

Denne småblomstrende asters, som jeg kalder "sommerens sidste farvel", har foldet sine blomster ud. Det er den sidste staude, der kommer med blomster i min have.

En af mine Erika/forårslyng, er begyndt at blomstre. Forårslyng kan komme i blomst over en lang periode, alt afhængig af hvilken sort det er.

Lavendlerne kan endnu byde ind med blomster.

Sølvbladene tog ikke skade af den lave temperatur, der var i nat, gad vide om de også klarer den kommende nat.

2 kommentarer:

  1. Masser af dejlige blomster endnu, så der er stadig noget at glæde sig over. Godt du vælger at se på situationen på den måde, solskin hjælper heldigvis også meget på humøret.

    SvarSlet
  2. Hvor er det nogle dejlige billeder Vivi.
    Jeg er rigtig ked af at læse om, at der skal fyres på din arbejdsplads. Jeg håber det bedste for dig.
    Knus Signe

    SvarSlet