17. oktober 2011

Nyt anlæg påbegyndt.

Super god og effektiv lille maskine :-)
På mit arbejde har vi gennem længere tid ventet på, at kunne påbegynde etableringen af en ny urneafdeling.  Det er et rigtig godt vinterprojekt, hvis vejret ellers vil være med os. Sne og frost har desværre sat en stopper for det arbejde de sidste par vintre, og det er i vinterperioden, vi har bedst tid til større nyanlæg.

Det er noget lettere med denne skovl, end dem med rugbrødsmotor :-)
I dag hvor vejret var tørt, fik jeg påbegyndt arbejdet, det er da en start :-) Ikke fordi der kommer til at ske voldsomt meget på det projekt i de næste par måneder, men nu er det sat i gang, og dermed let at arbejde videre på. 

Jeg er begyndt at grave ud til stien, mulden skal bruges til en mindre forhøjning på begge sider af stien, derfor jordbunkerne. Det er faktisk første gang jeg "skræller jord af" med den lille snilde grønne maskine, men det går faktisk helt fint ;-) Har mest brugt den til transport af muld, grus m.m. (Ups!! billedet blev vist lidt skævt)
Vi har fået leveret gran i dag, så i morgen starter gransæsonen, som jo er fast arbejde i den kommende tid.

Her ses hvordan stien skal sno sig gennem anlægget.
Der skal være en snoet sti ned gennem anlægget, den har jeg sat af til, og er begyndt at køre muld væk, hvor stien skal være :-)
Senere skal der fyldes stabilgrus i bunden, og øverst slotsgrus. Der skal sættes brosten som kanter, og laves en del andet arbejde, så det kommer til at tage lidt tid.


Det afvækslende arbejde, er noget af det, jeg sætter rigtig stort pris på.

8 kommentarer:

 1. Sjovt at se indlæg fra din hverdag/arbejdsplads :)

  Sig mig, Vivi(k) - har du taget navneforandring? Og nyt dejligt billede - ja, forandring fryder ...:)

  Ulla

  SvarSlet
 2. Ja, hvor blev k'et af...?? Fint foto :o)

  Det må altså være lidt sjovt at futte rundt med sådan en maskine, - hvis ellers den er til styre, men det er den selvfølgelig for sådan en handy-have-woman som dig. God fornøjelse med det videre forløb.

  SvarSlet
 3. Ja nyt billede, og det første bogstav (K) i mit efternavn fjernet, så nu kun mit fornavn Vivi.

  Fru Friis, det er somend ikke særlig svært at styre maskinen, det kan alle vist lære, men man skal da lige vende sig til den har "anderøv", og selvfølgelig at bruge skovlen :-)

  Jeg tænker ikke over det. Det er over 20 år siden, jeg første gang prøvede at køre en lignede maskine, den var dog lidt større.

  Da jeg begyndte at arbejde på kirkegården, skulle jeg lige vende mig til, at de små maskiner er noget mere "levende" end de lidt større ;-)

  Jeg er ikke rutineret i at arbejde med maskinen, på den måde som jeg gør i dag, men hvis man tager det stille og roligt, går det helt fint.
  Får jeg lov at gøre resten færdig, er der ingen tvivl om, at det sidste kommer til at gå meget hurtigere. Er allerede blevet lidt mere modig på ujævnt terræn (er lidt en kylling ;-)), og er der ikke noget med, at øvelse gør mester ;-)

  SvarSlet
 4. Også jeg har undret mig over, at k´et blev væk, men så fik vi en forklaring på det. Vivik var også et lidt sjovt navn, men vi troede jo du hed sådan :-)
  Sejt at du kan køre sådan en maskine og godt at I har maskiner til det grove. Det bliver flot, når det engang bliver færdigt. Hvor meget længere får du på arbejde, når I flytter?

  SvarSlet
 5. Nu troede vi alle, at du hed Vivik og så hedder du Vivi - hihi - verden vil bedrages og bliver det...

  Du er altså sej, at kunne manøvrere rundt med sådanne maskiner.

  SvarSlet
 6. Ja, jeg havde selvfølgelig også undret mig over det forsvundne K :-)
  Det må være sjovt at lave sådanne arbejder også. Jeg kan godt forstå at du er glad for afvekslingen.
  Hold da op, er det allerede grantid. Tiden flyver bare afsted. Er det en stor kirkegård, eller begynder man altid så tidligt?

  SvarSlet
 7. Tænker at det godt nok er afveksling - det er jo skønt at du nyder det og får lov. Man kunne vel altid lige tænke sig at svinge sådan en krabat - tror bare ikke jeg turde, hvis det kom til alvor :)

  SvarSlet
 8. Smil - tænk så meget undren man kan skabe, det havde jeg slet ikke tænkt over, bare fordi jeg fjernede det k, men lover at der ikke kommer flere navneændringer ;-)

  Lisbeth jeg får 10 km længere på arbejde, dvs. 40 km hver vej, men tidsmæssigt bliver der højest 5 min. forskel, så det er ikke noget der betyder noget :-)

  Hanne hos os begynder vi altid med gran her midt i oktober. Tror de fleste steder starter i denne eller næste uge.
  Ang. størrelse, så er alt relativt, det er en bykirkegård, jeg er på, og er dermed større end landsbykirkegårdene, men så er vi jo også lidt flere ansatte (så længe det varer), end de er på de helt små steder.
  Vi er 5 ansatte til at dække omkring 800 gravsteder, på den kirkegård hvor jeg er, så der er nok at gøre.
  Der findes selvfølgelig også meget større kirkegårde, end den jeg er ansat på, rundt omkring i landet.

  SvarSlet