10. oktober 2011

Kulør på efterårshaven

Forhaven har de skønneste farver lige nu. Efterårslyngen lyser vældigt op, og de kugleformede buksbom kommer rigtigt til deres ret :-)
Det har været en våd fornøjelse at være på arbejde i dag, men hvor om alting er, så passer vejret langt om længe til årstiden ;-) 
Kornellen har næsten smidt sine blade, men resten af efteråret og vinteren kan jeg i stedet glæde mig over de flotte røde grene. Grenene er også gode i dekorationer.
Lidt billeder fra efterårshaven kunne det blive til, men ikke mere havearbejde til mig i dag ! Resten af dagen skal nydes indendøre i tørre og lune omgivelser :-)

Et kig ned mod stien.
Efterårslyng til venstre, og den japanske blodgræs til højre har fine rød/lilla farver. Den høje græs med gyldne farver, og egetræernes brune blade på jorden er da et flot syn :-) 
Søndag morgen var temperaturen lige nede og vende på frysepunktet. Til alt held havde jeg flyttet de frostfølsomme planter ind under udhænget, så de ikke tog skade.

Hostaernes og hortensiaens nu gyldne farver lyser godt op foran rhododendronernes grønne blade.
Selvom langt de fleste blomster er ovre deres bedste tid for i år, er der stadig farver i haven. Det er nu andre planter end tidligere på sæsonen, samt bladene der fanger blikket. 
Jeg er vild med efterårsfarverne, og glæder mig over, at haven er værd at se på hele året :-)

Denne rose har åbenbart tænkt sig at fortsætte et par dage endnu med sin blomstring :-)

Dette bed har jeg tømt for rhododendroner, fordi de skal med ud i den nye have. I stedet har jeg plantet digitalis i stykket, men det er efterhånden lidt svært at beslutte hvad og hvor meget, jeg skal lave i haven.......

I weekenden var der endnu et hold og se vores hus. De kom udenbys fra og skulle samme dag se et par huse mere, så noget tyder på, at det er nogen, som vil have fundet et hus.
De kunne vist godt li vores hus, men var IKKE havemennesker, så det er måske haven, der får betydning for deres valg. Mægleren skal snakke med dem igen senere på ugen, så nu må vi se, hvilken beslutning de kommer frem til.

8 kommentarer:

 1. Din forhave ser ellers meget indbydende ud med de flotte farver.

  Det må være hårdt at være anlægsgartner i det våde og kolde vejr, så ind i den varme stue og tænd for stearinlys og brændeovn :)

  SvarSlet
 2. Dejligt bed med lyng, de er så flotte lige nu, det er alt det andet også. Efterårsfarver er skønne.
  Der var et kort øjeblik med solskin her, men nu regner det igen, så vi må alle holde os indendøre. Men det er jo også hyggeligt, når der er ild i brændeovnen.
  Håber at de gerne vil købe jeres hus, det ville være guld, så kan I slippe tankerne om det og koncentrere jer om det nye sted.

  SvarSlet
 3. Smil - i skriver om brændeovne. Det har vi ikke her, men det er der i vores nye hus.

  SvarSlet
 4. Det kan du glæde dig til, selvom der er meget arbejde ved det, og det giver varmen flere gange, så er det guld med den varme en brændeovn giver. Det er superhyggeligt.

  SvarSlet
 5. Hvor er det smukt med lyngen i din forhave. Den alene burde kunne sælge huset, men jeg kan godt se at ikke-havemennesker måske kunne blive lidt forskrækkede :-)
  Jeg kiggede netop på min kornel idag, og tænkte at nu skal vi da til at glæde os over de dejlige røde grene de næste måneder. Jeg vil nu gerne undvære den hvide baggrund, vi havde de forrige år :-)

  SvarSlet
 6. Hej Vivik.
  Tak fordi du har skiftet til popup-vindue, så jeg kan skrive kommentar hos dig igen :-)
  Skønne efterårsfarver hos dig. Min kornel har ikke smidt bladene endnu, men det varer ikke længe.. Håber så meget at det snart lykkes jer at få solgt huset og da helst til have-folk.
  Knus Lone

  SvarSlet
 7. Hvor er det en fantastisk have du har, super flot og med skønne farver. Det må være lidt svært at flytte fra den. Knus

  SvarSlet
 8. Har indstillet mig på, at vi skal flytte, min have er ikke længere hvad den har været, med alle de planter der allerede er gravet op.
  Venter nu kun på at komme i gang med at opbygge en ny have. Tror dog der kommer til at gå en del år, før jeg igen har en have der syner af så meget som min nuværende.
  5000 m2 kræver mange planter i forhold til en parcelhushave, men for mig er proccesen heldigvis lige så vigtig som resultatet.

  SvarSlet